Villa Groningen

Villa Groningen

Lees meer over Villa Groningen

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Villa Groningen

Ga je binnenkort overnachten in de provincie Groningen? Boek dan eens een chalet bij Natuurhuisje! In Groningen vind je door de hele provincie nog vele plekjes in de natuur om te ontdekken na je overnachting. In een villa in Groningen verblijf je midden in de natuur terwijl je kunt genieten van optimaal comfort met een goede portie luxe.

Natuur in Groningen

Groningen is de meest noordelijke provincie van Nederland en bevindt zich aan de Waddenzee. Echte stranden vind je er niet, maar aan natuurschoon is geen enkel gebrek. Zo is er het Nationaal Park Lauwersmeer, maar ook het Eemsgebied en het Westerkwartier zijn een bezoek meer dan waard. Groningen is tevens dé provincie om de Waddenzee eens van een andere kant te bekijken. Het gebied, dat is opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst, biedt vele gezichten. In en rondom het water leven tal van plant- en diersoorten, waaronder zeehonden en kolonies ganzen en andere overwinteraars. De beste manier om de Waddenzee te beleven, is natuurlijk door er midden in te staan. Een wadlooptocht is dan ook een must tijdens jouw verblijf in Groningen.

Er valt natuurlijk nog meer te verkennen in de buitenlucht van Groningen. Het is bijvoorbeeld in de Westerwolde erg lekker vertoeven. Dit is een van de vele natuurgebieden die Groningen rijk is, en je kunt er heerlijk wandelen! De Westerwolde bestaat uit 2.200 hectare aan bos en andere natuurgebieden. Na een lange wandeling kun je hier natuurlijk ook heerlijk picknicken of recreëren! Ten oosten van de stad Groningen kun je ook je hart ophalen in de natuur, bijvoorbeeld in ’t Roegwold. Dit prachtige natuurgebied is rijk aan zandkoppen, grassen, struwelen en lage plassen. Tevens vind je ten oosten van de stad Groningen het Hoornse en Paterwoldse meer. Hier kun je heerlijk genieten aan het fonkelende water in alle seizoenen. In de zomer kun je vele vogels spotten, zoals de brilduikers, nonnetjes, grote zilverreigers en grote zaagbekken! Vogelliefhebbers moeten dus zeker eens naar deze wateren gaan.

Ga er lekker op uit

Groningen is dé provincie om de Waddenzee eens van een andere kant te bekijken. Het gebied, dat is opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst, biedt vele gezichten. In en rondom het water leven tal van plant- en diersoorten, waaronder zeehonden en kolonies ganzen en andere overwinteraars. De beste manier om de Waddenzee te beleven, is natuurlijk door er midden in te staan. Een wadlooptocht is dan ook een must tijdens jouw verblijf in Groningen. Je loopt er bijvoorbeeld richting de bij de provincie horende onbewoonde Waddeneilanden Rottumeroog, Rottumerplaat en Zuiderduintjes, mits het getij dit toelaat. Voor wat culturele afwisseling in Groningen kun je natuurlijk de gelijknamige hoofdstad bezoeken, maar je kunt ook wat andere dingen doen! In de stad Groningen kun je het historische stadscentrum, musea, winkels en prachtige stadstuinen bezoeken. Ook mag een bezoekje aan de Martinitoren niet ontbreken! Buiten de Groningse hoofdstad kun je bijvoorbeeld een typisch Nederlandse molen bezoeken, in Delfzijl of Winschoten bijvoorbeeld.

Op onze website vind je prachtige villa’s voor een heerlijk verblijf in Groningen!