Voorjaarsvakantie Nederland

De krokusvakantie wordt ook wel de voorjaarsvakantie of de carnavalsvakantie genoemd, en valt halverwege februari. Dit is dan ook een ideale periode om er eens lekker tussenuit te gaan met het gezin naar een fijne plek in Nederland. Een vakantie in de krokusvakantie is de ideale manier om eens lekker tot rust te komen middenin het schooljaar, en dit doe je het beste in een vakantiehuisje in de natuur van Natuurhuisje!

Lees meer over voorjaarsvakantie Nederland
Lees meer over:

Voorjaarsvakantie Nederland

De krokusvakantie wordt ook wel de voorjaarsvakantie of de carnavalsvakantie genoemd, en valt halverwege februari. Dit is dan ook een ideale periode om er eens lekker tussenuit te gaan met het gezin naar een fijne plek in Nederland. Een vakantie in de krokusvakantie is de ideale manier om eens lekker tot rust te komen middenin het schooljaar, en dit doe je het beste in een vakantiehuisje in de natuur van Natuurhuisje!

Om iedereen de mogelijkheid te geven de voorjaarsvakantie te vieren op een mooi plekje in de natuur, hebben wij de mooiste accommodaties voor je uitgezocht door heel Nederland. Zo vind je bij ons alleen maar de allerfijnste en meest rustige plekjes. Alle accommodaties bij Natuurhuisje hebben wij uitgekozen op basis van de ligging in de pure natuur, ver weg van het massatoerisme en met genoeg mogelijkheden om eropuit te gaan in de omgeving. Met een Natuurhuisje kun je dus gegarandeerd genieten van de rust, privacy en de ruimte om je heen. Je zult geen overlast ervaren van andere toeristen, want die verblijven ver weg van jouw vakantiehuisje!

Ondanks dat je middenin de natuur verblijft, hoef je je trouwens niet druk te maken over gebrek aan comfort. Alle accommodatie van Natuurhuisje zijn namelijk uiterst comfortabel en bieden alles wat je maar nodig hebt om een ontspannende vakantie te beleven. Ook kun je kiezen uit iedere bestemming in eigen land die je maar kunt bedenken. Denk bijvoorbeeld aan met waterrijke Zeeland, het heuvelachtige Limburg of de prachtige Veluwe in Gelderland. Ook de Wadden zijn zeker een goed idee en is tevens eens iets heel anders dan normaal. Daarnaast kun je natuurlijk ook kiezen voor het gezellige Noord-Brabant of Noord-Holland. Door heel Nederland vind je bij ons de leukste accommodaties voor de perfecte voorjaarsvakantie. Wij beschikken tevens over groepsaccommodaties, waardoor je zelfs met de hele familie op pad kunt gaan!

Ontdek de Hollandse natuur

Als jij een natuurliefhebber bent, dan zit je in Nederland helemaal goed. Wist je bijvoorbeeld dat Nederland barst van de mooie bossen? In Utrecht heb je onder andere de Kaapse bossen, waar je in de vroege ochtend allerlei wilde dieren kunt spotten. Denk bijvoorbeeld aan reeën, maar ook boommarters. Of wat dacht je van de Leuvenumse bossen in Gelderland? Daar kun je weer prima terecht als je houdt van bijzondere vogels. De ijsvogel en de zwarte specht worden in deze provincie namelijk vaak gespot! Ook reeën, boommarters en wilde zwijnen voelen zich hier thuis. Ook in Vijlen in Zuid-Limburg kun je terecht in een prachtig bos. Hier kun je heerlijk wandelen en genieten van het mooie heuvelachtige landschap. Daarna kun je terecht bij het boscafé voor een hapje en een drankje.

Ook de Veluwe kent iedereen natuurlijk! Dit is namelijk een zeer populair en bekend natuurgebied. Dit geweldige gebied bevindt zich in Gelderland en is ontzettend veelzijdig. Er zijn verschillende gebieden die bezocht kunnen worden. Je bent er dus echt niet in één dag klaar. Ook kun je er naartoe gaan om wat wilde dieren te gaan spotten. Denk aan herten, reeën en vossen. Natuurlijk zit je er ook helemaal goed als vogelliefhebber. Of je nu wil gaan wandelen, fietsen of fotograferen, de Veluwe is perfect voor jouw voorjaarsvakantie in eigen land. Een ander heel mooi gebied is De Amsterdamse Waterleidingduinen. Ook hier barst het van het wildleven. Geniet de ene dag van een heerlijke wandeling door de natuur. De volgende dag kies je dan voor een dagje winkelen of sightseeën in Amsterdam!

Activiteiten tijdens de voorjaarsvakantie

Het Nederlandse polderlandschap biedt vele mogelijkheden voor sportieve activiteiten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een flinke wandel- of fietstocht? Of verken jij de natuur rondom het vakantiehuis liever vissend met een bootje vanaf het water? Ook dat is namelijk mogelijk. Daarnaast behoren het bezoeken van steden en een bezoek aan een pretpark, museum of dierentuin tot de mogelijkheden. Veel verhuurders hebben in hun natuurhuisje een informatiepakket voor je klaarliggen met daarin allerlei tips voor activiteiten en dagjes uit in de omgeving. Ze voorzien je dan ook persoonlijk graag van tips.

Veel vakantiehuisjes beschikken tegenwoordig over een wifi-internetverbinding. Dit maakt het net een tikje makkelijker om ideeën voor een dagje uit te vinden, wat helemaal prettig is wanneer het weer bijvoorbeeld een keer wat minder is en gemaakte plannen last-minute gewijzigd moeten worden. Wil je alvast plannen maken vóór vertrek? Denk dan eens aan een bezoek aan het Zeehondencentrum in Pieterburen (Friesland), cultuur snuiven in Hanzesteden die barsten van de rijksmonumenten, suppen op de Vinkeveense Plassen, uitgaan in bruisende steden als Amsterdam (Noord-Holland) of Utrecht, het maken van een herfstwandeling over het strand of dineren in een sfeervol plattelandsdorpje in bijvoorbeeld Groningen of Noord-Brabant.

Het Hollandse klimaat

Alle accommodaties van Natuurhuisje zijn tevens uniek op hun eigen manier. Geen een vakantiehuisje is dan ook je doorsnee accommodatie, en dus zal je een heel andere krokusvakantie beleven dan normaal. In ons aanbod hebben wij bijvoorbeeld accommodatie zoals Bed and Breakfasts, yurts, tipitenten, glampings, vakantieboerderijen, boomhutten: noem maar op! Voor alle gezinnen, koppels, soloreizigers en vriendengroepen die wel eens naar iets anders op zoek zijn voor de aankomende krokusvakantie, zit je bij Natuurhuisje wel goed. Alle accommodaties zijn tevens zeer kleinschalig, waardoor het knus aanvoelt en waardoor het al snel als thuis zal aanvoelen! Daarnaast is het ook altijd wel fijn als je wat meer weet over het klimaat op de plaats van jouw bestemming, daarom vertellen we je hier graag wat meer over.

In ons eigen land wordt er gesproken van een gematigd zeeklimaat. Over het algemeen betekent dit dat de zomers vrij mild zijn, maar er kunnen wel eens wat hittegolven voorkomen. Vooral in Zuid-Limburg is het dan erg warm. Ook de winters zijn niet erg streng. Toch kan het wel eens voorkomen dat het ineens erg vriest in de nachten. Het komt sporadisch voor dat er een pak sneeuw ligt en als het erg ligt is het meestal niet lang. De lentes zijn in ons eigen land over het algemeen erg aangenaam, maar kunnen wel vrij nat zijn. Eigenlijk verschilt het klimaat dus per jaar heel erg in Nederland. Gelukkig kunnen we meestal wel uitgaan van een fijne zomer met aangename temperaturen en vrij veel zonuren. In de voorjaarsvakantie kan het weer erg wisselvallig en regenachtig zijn. Houd hier dus rekening mee en zorg dat je altijd wel wat regenkleding of een paraplu bij je hebt.