Watersport

Als je een watersport beoefent, dan is het natuurlijk fijn als je dit ook tijdens je vakantie kunt doen, wanneer je dat maar wilt. Daarom is het fijn om een vakantiehuisje te huren vlakbij het water, waar je je kunt uitleven met je favoriete watersport. Gelukkig vind je in Nederland en door heel Europa vele meren, rivieren en zeeën waar de mogelijkheden eindeloos zijn. Bij Natuurhuisje vind je de meest geschikte accommodaties om optimaal te kunnen genieten van watersporten tijdens je vakantie!

Lees meer over watersport

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Watersport

Als je een watersport beoefent, dan is het natuurlijk fijn als je dit ook tijdens je vakantie kunt doen, wanneer je dat maar wilt. Daarom is het fijn om een vakantiehuisje te huren vlakbij het water, waar je je kunt uitleven met je favoriete watersport. Gelukkig vind je in Nederland en door heel Europa vele meren, rivieren en zeeën waar de mogelijkheden eindeloos zijn. Bij Natuurhuisje vind je de meest geschikte accommodaties om optimaal te kunnen genieten van watersporten tijdens je vakantie!

Voor watersport liefhebbers is het een ware droom om tijdens de vakantie te kunnen doen aan de favoriete watersport, wat dit dan ook mag zijn. Gelukkig hebben wij bij Natuurhuisje de mooiste accommodaties uitgezocht op de perfecte locatie, namelijk dichtbij de beste wateren om te doen aan watersporten! Zo kun je ’s ochtends vroeg meteen het water op nadat je wakker wordt. Het grote voordeel van een vakantiehuisje van Natuurhuisje is dat ze zich middenin de natuur bevinden. Dit wil zeggen dat je ver weg van het massatoerisme verblijft, waardoor de ultieme rust kunt ervaren op vakantie. Je kunt dus helemaal bijkomen en opladen! Al de accommodaties bij Natuurhuisje zijn tevens kleinschalig en gezellig, waardoor je echt een uniek verblijf zult hebben.

Het doen aan watersporten op vakantie zal ongetwijfeld het ultieme vakantiegevoel geven. Wie wilt nu niet op het water actief bezig zijn? Dit is het ultieme gevoel van vrijheid! De definitie van watersporten is eigenlijk gewoon de sporten die je kunt doen op het water. Er zijn vele verschillende soorten watersporten, sommigen zijn wat intenser dan anderen. Wellicht denk je bij watersporten direct aan surfen, kitesurfen, waterskieën, wakeboarden, duiken en windsurfen. Dit zijn behoorlijk technische watersporten waar je gegarandeerd een lesje voor moet nemen. Maar er zijn ook wat meer toegankelijke watersporten waar iedereen, jong en oud, ervaren of onervaren, zich aan kan wagen. Denk hierbij aan suppen, roeien, kajakken en snorkelen.

Misschien ben je dus wel een ervaren watersporter en ben je op zoek naar een geschikt accommodatie, maar ook voor onervaren watersporters die graag wat nieuws uitproberen op het water, vind je hier de perfecte accommodatie. Voor de wat meer ervaren watersporter zullen vast en zeker wilde wateren dichtbij de accommodatie perfect zijn. Hier kunnen zij dan hun hart ophalen met watersporten zoals surfen, raften en windsurfen, bijvoorbeeld. Maar je op rustige wateren kunnen ervaren watersporters ook naar hartenlust actief zijn, met bijvoorbeeld waterskieën en wakeboarden. Ga je voor het eerst op een watersport vakantie? Kijk dan naar bestemmingen met wateren waar je op je gemakje je eerste ervaring met watersporten op te doen. Wat dacht je van iets laagdrempeligs, zoals suppen, kajakken, snorkelen, roeien en kanoën?

Voor welke watersport je dan ook mag besluiten op vakantie te gaan, bij Natuurhuisje vind je gegarandeerd de perfecte accommodatie dichtbij het water. Op deze pagina vind je alle accommodaties die speciaal zijn uitgezocht op hun nabijheid bij water waar je volop kunt doen aan watersporten. Dit kan zijn nabij een rivier, een meer of een zee. Alle accommodaties van Natuurhuisje zijn gelegen ver weg van het massatoerisme, waardoor je na een dagje watersporten optimaal kunt genieten van de rust in je accommodatie. Vakantieverblijven in ons aanbod zijn bijvoorbeeld Bed and Breakfasts, glampings, tipitenten, yurts, gîtes en bungalows.

Watersporten vakantiebestemmingen

In Europa zijn er talloze geschikte bestemmingen om te kunnen doen aan allerlei soorten watersporten. Je denkt misschien bij watersporten meteen aan verre oorden zoals Australië, Azië en Zuid-Amerika, maar dichtbij huis valt er ook heel wat te beleven! De meest populaire watersport, voor zowel beginners als gevorderden, is toch wel surfen. Op vele locaties in Europa kun je dit doen, zelfs in Nederland! Een uitstekende bestemming voor surfen is bijvoorbeeld Biarritz in Frankrijk. Deze badplaats ligt vlakbij de Spaanse grens en beschikt over hoge golven. Deze plek is dan ook vooral geliefd onder ervaren surfers. Ook kustplaatsen zoals Ericeira in Portugal en Bundoran in Ierland staan bekend om de hoge golven, waardoor ze erg populair zijn als surfbestemmingen.

Kitesurfen is ook erg populaire in Europa, en dit kun je dan ook op vele plekken doen. Hiervoor geldt dat je vooral goede wind nodig hebt, wat je misschien niet gaan vinden op de Middellandse Zee, maar eerder aan de kust van de Atlantische Oceaan. Een erg populaire bestemming is Tarifa in Spanje, wat ook wel de Wind Hoofdstad van de wereld wordt genoemd! Hetzelfde geldt voor Porto Pollo in Italië, waar wind- en kitesurfers met verschillende niveaus terechtkunnen. Ook in Prasonisi, Griekenland vind je kun je je hart ophalen met windsurfen en kitesurfen.

Voor wat meer rustige watersporten kun je ook naar vele plekken toe in Europa. Kajakken, kanoën en suppen kan bijvoorbeeld in ieder land wel gedaan worden. Dit is ideaal voor diegenen die zich liever in rustig water begeven. Kajakken kun je bijvoorbeeld doen in de meeste rivieren, meren en zeeën. Dit kan bijvoorbeeld perfect in de Ardèche in Frankrijk. Hier vind je een 30 kilometer lange rivier die erg populair is onder beginnende en ervaren kajakkers. Jaarlijks vind je hier tevens een kajak marathon: de Gorges de l’Ardeche. Ook in bijvoorbeeld IJsland kun je prima kajakken. Dit is niet zo’n standaard bestemming, dus je zult niet zo veel andere toeristen tegenkomen. Hier kun je kajakken in bijvoorbeeld Hornstandir, en je kunt hier zelfs zeehonden spotten!

Een onvergetelijk watersportvakantie

Als je dus wilt gaat watersporten op vakantie, zijn de mogelijkheden werkelijk eindeloos. Niet alleen kun je terecht in de bovenstaande vakantiebestemmingen, maar ook in alle andere landen in Europa zijn er wel mogelijkheden om te doen aan watersporten. Als je niet te ver wilt reizen, dan zijn er ook vele mogelijkheden in Nederland of België! Bij watersporten maakt het niet uit of je een beginnend of ervaren watersporter bent, want er zijn zowel uitdagende als rustige watersporten.

Wat je ook besluit te gaan doen aan watersporten tijdens je vakantie, je kunt erop rekenen dat met een accommodatie van Natuurhuisje je helemaal kunt bijkomen aan het einde van de dag. Je kunt rekenen op optimaal comfort, kleinschaligheid, gezelligheid en alle nodige faciliteiten. Alle accommodaties op deze pagina zijn gelegen direct aan het water, of zeer dichtbij. Zo kun je iedere dag gelijk het water op!

Watersporten Friesland
Watersporten Zeeland