Lees meer over:

Weekendje weg februari

Februari is de ideale maand om er even tussen uit te gaan. Je kunt in de voorjaarsvakantie misschien wel op vakantie met het hele gezin, maar ook daarbuiten kun je prima een weekendje weg. Februari is de perfecte maand om op wintersport te gaan, maar je kunt ook prima naar de zon toe. Heb je maar een weekend de tijd, dan wil je misschien niet al te ver reizen. Ook in Nederland, België, Noord-Frankrijk en Duitsland zijn er genoeg natuurhuisjes waaruit jij kunt kiezen tijdens een weekendje weg in februari!

Verken de prachtige natuur

Tijdens een weekendje weg is het natuurlijk fijn om niet al te ver te hoeven reizen, aangezien je optimaal van je tijd wilt genieten in een relatief korte tijd. Ondanks dat Nederland zo’n klein land is, heeft het ontzettend veel te bieden. En met diverse natuurlijke regio’s als de Wadden, de Veluwe, de Weerribben en de Achterhoek, is er voor iedereen meer dan genoeg te beleven. Er zijn in totaal zo’n 21 natuurparken in Nederland. Heb jij de Hoge Veluwe wel eens bezocht? Zo niet, dan is dat zeker een aanrader. Dit is een van de bekendste nationale parken in Nederland, en dat is niet voor niks. Dit park heeft zijn eigen ‘Big five’ bestaande uit het edelhert, het wilde zwijn, de Schotse Hooglander, ree en vos. In het noorden van het land vind je het nationaal park de Drentsche Aa. Er liggen in dit park 21 dorpen en gehuchten en de helft van het park bestaat uit landbouwgrond. Naar enkele mooie heidevelden valt hier ook nog de prachtige eeuwenoude landschapsindeling te bewonderen. Het is erg leuk om met kinderen naar dit park te gaan. Er worden namelijk excursies voor kinderen georganiseerd waarbij ze lekker met de boswachter mee kunnen. De natuur in andere landen is ook prachtig. In België heb je bijvoorbeeld de Ardennen waar je grote bossen met sparren en dennen kunt tegenkomen. En niet ver over de Duitse grens ligt het park de Eifel waar je een vulkanisch landschap kunt bewonderen.

Welke activiteiten doe jij tijdens een weekendje weg?

Tijdens een weekendje weg zijn er vele activiteiten die je kunt ondernemen. Zo kun je natuurlijk prima de natuur verkennen door middel van een mooie wandeling of fietstocht. De meeste natuurgebieden in de buurt van je vakantiehuisje zullen heel wat wandel- en fietsroutes hebben waarmee je gemakkelijk een weekend kunt vullen. Wil je liever iets avontuurlijks doen, ga dan kanoën, rotsklimmen of mountainbiken. Als je op zoek bent naar iets ontspannends, dan kun je misschien wel een vakantiehuisje met sauna boeken, of juist een spa in de omgeving van het huisje opzoeken. Zit het weer even niet mee, hou dan eens een spelletjesavond! In sommige vakantiehuisjes vind je zelfs spellen waarvan je gebruik kunt maken met het hele gezin, maar het is natuurlijk ook leuk om je eigen spelletjes mee te nemen!

Op deze pagina hebben wij alle vakantiehuisjes verzameld die beschikbaar zijn voor een weekendje weg in februari.