Lees meer over:

Weekendje weg januari

Wil je er in januari eventjes een weekendje tussenuit? Denk dan eens aan een verblijf in een Natuurhuisje. Januari is een unieke periode om een weekendje weg te gaan omdat het in deze maand volop winter is. Vanuit de warmte en knusheid van jouw vakantiehuisje middenin de natuur zal je kunnen genieten van de mooiste winterlandschappen, die je al wandelend of fietsend kunt gaan verkennen. Zo net na de feestdagen zijn er tijdens deze periode niet veel mensen die er even tussenuit gaan. Tijdens een weekendje weg in januari kun je dus optimaal genieten van de rust en de natuur rondom jouw vakantiehuisje.

Geniet van de natuur tijdens een weekendje weg

Omdat een weekendje weg niet heel erg lang is, is het misschien fijn om dichtbij huis te verblijven. In Nederland zijn er gelukkig nog genoeg onontdekte plekken. Elke provincie heeft zijn eigen unieke landschappen en er zullen vast nog wel plekjes zijn die jij nog niet ontdekt hebt. Verblijf je in Zuid-Limburg dan kun je genieten van een prachtig landschap waarbij je het gevoel krijgt alsof je in het buitenland verblijft. Hier ligt ook het drielandenpunt waar België, Duitsland en Nederland samenkomen. In het noorden van het land, in de provincie Drenthe, ligt het Nationaal Park Dwingelderveld. Dit spectaculaire gebied wordt gekenmerkt door akkers, bossen, graslanden, heidegebieden en openstuifzand. Je kunt hier op zoek gaan naar de mooiste flora en fauna! Een ander mooi park in Drenthe is het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Hier leven onder andere hagedissen, adders, de raaf, buizer, steenmarter en meer diersoorten.

Ook België is een prachtige bestemming voor een weekendje weg. De grote diversiteit aan natuurlandschappen zorgt ervoor dat de mogelijkheden hier eindeloos zijn in de buitenlucht. In het west van België, aan de Noordzee, vind je prachtige duinen waar je heerlijke strandwandelingen kunt maken. Verder naar het oosten van België liggen de Ardennen. Een schitterende gebied dat vooral bestaat uit prachtige bossen, glooiende landschappen, dorpen en rivieren. Een bezoek aan het natuurgebied de Hoge Venen mag niet ontbreken wanneer je in de Ardennen verblijft. Hier leven dieren zoals het wilde zwijn, edelherten en zelfs de lynx komt hier voor.

Ga lekker een frisse neus halen

Ga je in januari een weekendje weg dan kun je de mooiste natuurwandelingen maken in nét wat frissere temperaturen. Heerlijk dus voor als je wel van een beetje frisheid houdt tijdens het wandelen, het is in ieder geval fijner dan wandelen in de zomerhitte! Verblijf je in de buurt van een natuurgebied dan kun je je daar vaak prima een weekendje vermaken. De meeste natuurgebieden hebben namelijk heel wat wandel- en fietsroutes uitgezet waarmee je gemakkelijk een weekend en langer kan vullen. Ook online zijn vaak ook mooie routes te vinden. Vaak heeft de eigenaar van het vakantiehuisje ook het een en ander aan informatie klaargelegd in het huisje. De eigenaar weet vaak de mooiste plekjes in de omgeving en kan je vaak genoeg tips geven!

Op deze pagina hebben wij een overzicht gemaakt van alle beschikbare vakantiehuisjes voor een weekendje weg in januari.