Weekendje weg Moezel

Water, wijn, historie en romantiek komen samen in het Moezelgebied. Deze regio in Duitsland staat bekend als wijnstreek. Hoewel je deze streek vanuit Nederland al in slechts twee uur kunt bereiken, lijk je er in een totaal andere wereld terecht te komen. Een weekendje weg in de Moezel is daarom ideaal voor iedereen die er even tussenuit wil gaan, maar niet al te ver wil rijden. Laat jij je binnenkort verbazen door de magie van de Moezel?

Lees meer over weekendje weg woezel
Lees meer over:

Weekendje weg Moezel

Het Moezelgebied is de ideale bestemming voor tijdens een weekendje weg. Vanuit Nederland kun je hier namelijk al binnen twee uur zijn. Het Moezelgebied bevindt zich rondom de Moezel, dit is een 544 kilometer lange rivier die ontspringt in de Franse Vogezen en uitmondt in de buurt van Koblenz in de Rijn. Rondom de Moezel vind je prachtige kastelen, historische steden en bosrijke gebieden. Tijdens een verblijf in een natuurhuisje bevindt je je zo in de prachtige natuur van de Moezel. Er is hier tijdens een weekendje weg genoeg te zien en te doen!

Bewonder de prachtige natuur

De natuur rondom de Moezel is spectaculair mooi. Je kunt genieten van betoverende uitzichten over heldere meren, bossen, hoogvlaktes en velden. Doordat het landschap erg variërend is, is ook de flora en fauna erg variërend. Dit maakt het gebied erg geliefd onder natuurliefhebbers. Er leven hier vele soorten insecten, reptielen, vissen, vogels en zoogdieren. Met een beetje geluk kun je zien hoe de oehoe op zijn prooi jaagt of hoe de bevers zich klaarmaken voor de nacht. Er zijn hier zo ontzetten veel dieren te bewonderen, het maakt niet uit waar aan de Moezel je verblijft, er zijn altijd genoeg dieren te zien. Tijdens een wandeling zie je misschien wel hoe een ijsvogel het water induikt om een visje te vangen. Ook kun je zeldzame vlindersoorten en libellen tegenkomen. De met uitsterven bedreigde blauwe vuurvlinder leeft hier ook nog. Erg bijzonder als je die te zien krijgt!

Ten noorden van de Moezel bevindt zich het natuurgebied de Eifel. Het landschap is over de jaren heel erg geologisch ontwikkeld, en dat is wel terug te zien in dit natuurgebied. Ga je naar dit gebied toe, dan kun je bizarre rotsformaties, gedoofde vulkaankegels en gelaagde wanden tegenkomen. Ook zijn er verschillende mooie dalen die door rivieren gevormd zijn. Al deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat dit unieke gebied op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat en dat het dus goed beschermt wordt. Het is dus zeker een aanrader om tijdens een weekendje weg in de Moezel ook een bezoek te brengen aan dit natuurgebied!

Je kunt je hier prima vermaken

Wil je de hoogtepunten van de Moezel bezoeken, bewandel dan de Moselsteig. Dit is een 350 kilometer lange wandelroute. Wil je liever fietsen dan kan dat ook prima in de Moezel. Je vindt hier namelijk honderden kilometers aan fietspaden. Naast dat je natuurlijk heel actief bezig kunt zijn tijdens een weekendje weg, is het ook fijn als je tussendoor even kunt ontspannen. Ga romantisch uit eten, wandel door fotogenieke en sfeervolle wijndorpjes of bezoek historische steden als Cochem en Koblenz. Het is vanuit Cochem ook mogelijk om op één van de rondvaartboten te stappen. Onderweg laat je je verbazen over de mooie rivieroevers met imposante kastelen. Veel hoogtepunten in het Moezelgebied staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Dat laat wel zien dat je hier echt je ogen uit kunt kijken.

Op deze pagina heeft Natuurhuisje alle beschikbare vakantiehuisjes voor een weekendje weg in de Moezel verzameld.