Weekendje weg oktober

Weekendje weg oktober

Lees meer over Weekendje weg oktober

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Weekendje weg oktober

Het is natuurlijk heerlijk om er af en toe eventjes een weekend tussen uit te gaan en oktober is daar de ideale maand voor, zo na de zomer. Ineens is de zomer namelijk over en zijn de wisselvallige herfstdagen weer begonnen. In oktober kun je natuurlijk naar een warm land als Spanje op vakantie gaan, of juist naar Scandinavië waar je misschien het noorderlicht wel kunt spotten, maar wil je er maar een weekendje tussen uit dan kan het fijn zijn om dichterbij huis te blijven. Gelukkig zijn er in Nederland, België en Duitsland ook genoeg plekjes waar je tijdens een weekendje weg in oktober kunt genieten!

Blijf je in eigen land, of ga je de grens over?

In eigen land kun je prima een weekendje weg, ons land heeft namelijk ontzettend veel te bieden. In oktober kun je prachtige herfstwandelingen maken door de bossen die bedekt zijn met bladeren in de aller mooiste kleuren. Nederland kent namelijk maar liefst 21 nationale parken. Er is hier dus genoeg te zien en ontdekken. Alle parken hebben zo hun eigen karakter. Zo zijn er gebieden te vinden met zandduinen in het ene park en groene weides met Schotse hooglanders in het andere park. In de Nederlandse nationale parken kun je goed wandelen en fietsen en soms kun je ze zelfs vanaf het water ontdekken. Zo is er natuurlijk Nationaal Park de Hoge Veluwe, één van de bekendste gebieden van Nederland, met haar heidevlaktes en zandverstuivingen die worden omringd door bossen.

Wil je tijdens een weekendje weg toch de grens over, dan zijn er in België en Duitsland ook veel prachtige gebieden. Verblijf in België bijvoorbeeld aan de kust, of bezoek een van de natuurparken. Natuurpark de Hoge Venen is een echte aanrader wanneer je hier in de buurt verblijft. Dit park is gelegen in de Ardennen en de natuur is hier bijna niet aangetast. Tijdens een wandeling kun je hier verschillende wilde dieren spotten! In Duitsland heb je het Moezelgebied dat erg prachtig is. Dit gebied ligt net over de grens met Nederland en je bent hier dus zo. Het gebied langs de moezel is erg gevarieerd en waar je ook verblijft, je kunt zeker genieten van de prachtige flora en fauna.

Er is genoeg te doen in oktober

Tijdens een weekendje weg is er altijd van alles te doen. Je kunt gemakkelijk natuur en cultuur afwisselen, vooral tijdens een vakantie in eigen land. Denk maar eens aan een bezoek aan een van de dierentuinen of ga naar Madurodam. Er zijn ook altijd wel mooie natuurgebieden op rijafstand te vinden, zo kun je zelf kiezen of je een wandel- of fietstocht wilt maken langs weilanden, heide, bossen of rivieren. Met de vele wateren in Nederland kun je je ook prima een weekend vermaken met verschillende watersporten en boottochten. Ook zit je altijd binnen no time in een schattig Nederlands dorpje. Tijdens een weekendje weg is er dus voor iedereen genoeg te doen!

Op deze pagina hebben wij alvast alle vakantiehuisjes verzameld die beschikbaar zijn voor een weekendje weg in oktober!