Weekendje weg pasen

De paasdagen zijn de ideale gelegenheid om er even een weekendje tussen uit te gaan. Door de vrije dagen rondom de paasdagen is het paasweekend erg geschikt om er eens een lang weekend op uit te trekken. Ga gezellig samen met het gezin een weekendje weg, of ga er samen even tussenuit. Of wat dacht je van een gezellig vrienden- of vriendinnenweekend?

Lees meer over weekendje weg pasen
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Weekendje weg pasen

De paasdagen zijn de ideale gelegenheid om er even een weekendje tussen uit te gaan. Door de vrije dagen rondom de paasdagen is het paasweekend erg geschikt om er eens een lang weekend op uit te trekken. Ga gezellig samen met het gezin een weekendje weg, of ga er samen even tussenuit. Of wat dacht je van een gezellig vrienden- of vriendinnenweekend?

De eerste paasdag vindt altijd plaats op de eerste zondag na de eerste volle maan in de lente. De datum van Pasen is dus elk jaar verschillend, meestal valt deze datum in de maand April.

Wat doen tijdens een weekend weg?

Een weekendje weg gaan met je partner, familie of vrienden moet af en toe eens kunnen. Het is het ideale moment om even te ontspannen, te genieten en leuke herinneringen te creëren. Of je nu tot rust wil komen, wil genieten in de natuur of op zoek naar onbekende plekjes in de omgeving. Sommige mensen hebben tijdens de week zoveel stress dat ze in het weekend het liefst ontstressen door een fysieke activiteit te ondernemen. Zo houden sommigen van een lange wandeling in de natuur, terwijl anderen dan weer liever er met de fiets op uit trekken. Een weekendje weg is ook de ideale gelegenheid om een nieuwe stad te ontdekken. Heb jij dus altijd al eens een bepaalde stad willen ontdekken, dan is dit ideaal.

Natuurliefhebbers grijpen iedere kans om wat tijd te spenderen in de natuur. Hoewel je makkelijk al natuurhuisjes kunt boeken voor een weekendje weg, is het natuurlijk ook leuk om actief in de natuur te trekken. De meeste natuurgebieden hebben heel wat wandel- en fietsroutes waarmee je gemakkelijk een weekend en langer kan vullen. Online zijn vaak veel fiets- en wandelroutes te vinden, maar ook bij de lokale toeristenpunten kan je vaak routes vinden. Vaak is er in de natuurhuisjes zelf ook informatie voorhanden over fietstochten in de buurt van je natuurhuisje.

Uitwaaien aan het strand is goed voor de gemoedsrust. Er is namelijk iets rustgevends aan het uitgestrekte strand en het geluid van de golven. Tegenwoordig vind je heel wat natuurhuisjes dichtbij het strand. Soms kan een activiteit ook gewoon niet actief, maar juist ontspannen zijn. Een wellness sessie is bijna synoniem voor ontspannen. Geniet van een hete sauna of een massagesessie, juist extra lekker na het maken van een lange strandwandeling.

Een weekendje weg kan ideaal zijn om je lichaam wat rust te geven. Tegelijk geef je ook je geest wat mentale rust. Wie door een prachtig natuurgebied loopt of een nieuwe omgeving verkent stapt letterlijk even uit zijn dagelijkse leven en kan op die manier meer afstand nemen van zijn gedachten. Misschien praat je wel eens over je werk, maar dat verdwijnt snel omdat je steeds iets nieuws doet.

Pasen in een Natuurhuisje

Ben jij het beu te verblijven in grootschalige hotels of appartementencomplexen waar altijd net te veel toeristen verblijven? Kies dan eens voor een rustig weekendje weg tijdens Pasen en slaap in een prachtig Natuurhuisje. In de natuur kom jij gegarandeerd helemaal tot rust, veel meer dan in een andere accommodatie. Voor mensen die echt toe zijn aan iets anders, is een accommodatie van Natuurhuisje helemaal de oplossing. Al de plekjes die je hier vindt zijn pareltjes in de natuur, ver weg gelegen van het massatoerisme en de drukte en herrie van de stad. Om je heen vind je enkel pure rust, ruimte, privacy en prachtige natuur waar je zo in kunt lopen! Je merkt echt dat het een kleinschalige plek is omdat er zo veel aandacht is besteed aan de details van de accommodatie, zowel van binnen als buiten. In vele gevallen is ook nog eens de verhuurder ter plaatse, bij wie je in dat geval altijd terecht kunt met al je vragen over de omgeving. Zo wordt het een pinksterweekend om nooit te vergeten!

Op een bijzondere plek in een kleinschalige accommodatie zal jij gegarandeerd echt even je batterij kunnen opladen. Ook al duurt Pasen maar een paar dagen, door in een natuurhuisje te verblijven zal het als een volle vakantie voelen! Dit doet de kracht van de natuur nu eenmaal met je. Je kunt hier wakker worden met een heerlijk kopje koffie of thee, genietend van de uitzichten over het glooiende landschap en met het geluid van de vogeltjes. Je wilt gegarandeerd nooit meer weg! Het fijne is dat je vanuit je accommodatie niet ver hoeft te zoeken voor een mooi natuurgebied waar je kunt wandelen en fietsen. Vaak kan dit zelfs al gewoon voor de deur.

Het feit dat onze accommodaties in de natuur zijn gelegen, wilt niet zeggen dat het primitief is. Integendeel zelfs! Al onze plekjes beschikken over heerlijke bedden, in de meeste gevallen eigen sanitair en afhankelijk van de accommodatie een eigen, goed uitgeruste keuken. En natuurlijk een groot stuk land en natuur pal voor de deur! In een accommodatie zoals een Bed and Breakfast zit ook nog eens een ontbijtje inbegrepen. Zo hoef je je écht helemaal nergens druk om te maken tijdens Pasen! Houd jij wel van wat luxe tijdens je last minute vakantie? Ga dan eens voor een accommodatie met zwembad, sauna of heerlijke badkuip. Wat een verwennerij, precies zoals je dat verdient! Kijk eens goed naar de speciale aanbiedingen voor last minute boekingen die onze verhuurders op de website zetten, want hiermee kun je aardig wat besparen!

Lijkt het je wel wat om een rustig weekend weg in de natuur door te brengen met Pasen? Twijfel dan niet langer en boek gelijk een prachtig Natuurhuisje! Hier is het enkel jij, je gezelschap en de prachtige natuur. Precies goed om helemaal bij te tanken en de mooiste avonturen te beleven. Bekijk hier het gehele aanbod accommodaties met Pasen!