Lees meer over:

Weekendje weg september

Wil je in september een weekendje weg dan zit je bij Natuurhuisje helemaal goed. September is de ideale periode om er even tussenuit te gaan, zo net na de zomervakantie. Ook zijn accommodaties en tickets vaak goedkoper in september. Natuurlijk kun je kiezen voor een weekendje weg in eigen land, in Nederland is het namelijk ook vaak nog heerlijk weer, maar België, Duitsland en Frankrijk zijn ook leuke bestemmingen waarvoor je geen urenlang in de auto hoeft te zitten. Met een natuurhuisje zit jij altijd midden in de natuur!

Geniet van de prachtige natuur

Met een vakantiehuisje van Natuurhuisje bevindt je je altijd in buurt van de natuur. De meeste huisjes liggen dichtbij, en sommige zelfs in, een natuurpark. In eigen land zullen er nog genoeg plekjes zijn om te verkennen. Nederland kent veel gevarieerde landschappen, er zijn lange kuststroken met zandstranden en duinpannen, rivierlandschappen, polderlandschappen, het Limburgse heuvellandschap en verschillende grote en kleine bosgebieden. Ook kent ons eigen land veel prachtige natuurparken. Ben je bijvoorbeeld wel eens in de Maasvallei in Limburg geweest? In dit natuurgebied komen Nederlands Limburg en Belgisch Limburg samen en vanwege de ligging op de grens van Nederland en België kun je prima de grens over naar België. Zoals de naam al aangeeft bevindt dit gebied zich langs de Maas. Hier kun je urenland wandelen en fietsen. Op sommige plekken kun je de Maas oversteken. Dit gebeurt via een veerpontje, wat een erg leuke ervaring is.

Wil je bergen zien tijdens jouw weekendje weg, dan zijn de Belgische Ardennen een leuke bestemming. Hier hoef je je geen moment te vervelen. Er zijn verschillende gebieden waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen, denk bijvoorbeeld eens aan de Hoge Venen. Hier vind je nog ongerepte natuur en tijdens een wandeling of fietstocht kun je vele verschillende dieren spotten. Als je geluk hebt zie je misschien wel een wild zwijn of herten. Je hoeft je tijdens een weekendje weg dus zeker niet te vervelen!

Activiteiten tijdens een weekendje weg

Tijdens een weekendje weg zijn er vele verschillende activiteiten die je kunt ondernemen. In september zit het weer vaak nog mee waardoor je je gemakkelijk buiten de deur kunt vermaken. Kies voor een prachtig natuurgebied waar je nog nooit geweest bent en verken het wandelend, fietsend of varend. Onderweg kun je misschien wel een aantal dieren spotten! Ben je toe aan ontspanning dan kan dat ook prima in een natuurhuisje. Sommige van onze huisjes hebben namelijk een sauna en zwembad, zo kun je tijdens een weekendje weg helemaal bijkomen! Is het strand jouw favoriete plek? Kies dan een vakantiehuisje aan zee, zo kun je tijdens een weekendje weg uitwaaien op het strand, dit is erg goed voor de gemoedsrust. Ben je meer van de avontuurlijke activiteiten, dan is het wellicht leuk om ergens te gaan klimmen of een groot klimbos op te zoeken.

Op deze pagina hebben wij alle vakantiehuisjes verzameld die beschikbaar zijn voor een weekendje weg in september.