Weekendje weg Zuid Limburg

De natuurgebieden van Zuid-Limburg worden als de mooiste van Nederland bestempeld. Over smaak valt niet te twisten, maar dat deze zuidelijke provincie prachtige landschappen heeft zullen veel mensen beamen. Ontdek tijdens een weekendje weg Zuid-Limburg en verken de veelzijdige natuur van deze regio!

Lees meer over een weekendje weg in Zuid Limburg

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Weekendje weg Zuid Limburg

De natuurgebieden van Zuid-Limburg worden als de mooiste van Nederland bestempeld. Over smaak valt niet te twisten, maar dat deze zuidelijke provincie prachtige landschappen heeft zullen veel mensen beamen. Ontdek tijdens een weekendje weg Zuid-Limburg en verken de veelzijdige natuur van deze regio!

Natuurparken in Zuid-Limburg

Zuid-Limburg staat bekend om haar heuvels, dalen, bronnen, beken en bloemenzeeën. De glooiende heuvels en landschappen met kronkelende rivieren de Gulp en de Geul voelen aan als een stukje buitenland in Nederland. De provincie heeft in dit deel heel wat natuurparken met ieder zijn eigen unieke stukje natuur. Zo zijn er de bosgebieden het Bunderbos, met in het voorjaar prachtige bloemen, en het Gerendal, met het beroemdste bloemendal van Nederland. De kalkrijke bodem is een vruchtbare grond voor de 14 soorten orchideeën die er groeien. Op De Brunssumerheide kun je eindeloos wandelen tussen heide, bos, zand en water. Deze plek is het hele jaar door populair bij natuurliefhebbers. In het zomerseizoen verandert de heide in een zee van paars en in de winter kun je er sleeën of langlaufen. Op de hei leven talloze wilde dieren zoals reeën, wilde konijnen, hagedissen en diverse spechtsoorten. De Maasvallei nodigt uit tot lange wandelingen langs bijzondere natuurverschijnselen. De zaden die meegenomen worden door het water van de rivier ontspruiten aan de oever in exotische planten. De vogels, bevers en wilde paarden hebben er niet voor niets hun leefgebied van gemaakt.

Activiteiten in deze regio

Limburg is erg populair bij wandelaars en fietsers. Mountainbikers en wielrenners gebruiken de vele heuvels en kleine bergen om flink wat hoogtemeters te maken. De Vaalserberg is ook bij veel toeristen populair vanwege het bekende drielandenpunt en prachtig uitzicht over de aangrenzende buurlanden België en Duitsland. Zoek de bourgondische gezelligheid in de karakteristieke dorpjes en stadjes op, zoals in Valkenburg. Een historische stad waar onder andere het oudste treinstation van Nederland staat. Limburg was van oudsher een kalkrijke regio en onder de provincie bevond zich dan ook een gangenstelsel van zo’n 250 kilometer. Vandaag de dag kan je niet overal meer komen, maar kun je een aantal stukken nog wel ontdekken. Traditioneel met een gids of voor adrenaline junkies via unieke activiteiten zoals grot biken. Ben je met het gezin op vakantie? Met de dierentuin GaiaZOO, het ijskoude Snowworld of attractiepark Toverland verwissel je de rust en ruimte van de natuur binnen no time voor een wereld vol entertainment en plezier.

Weekendje weg naar Zuid-Limburg

Voor natuurliefhebbers heeft Zuid-Limburg alles in pacht om in een aantal dagen een volledig vakantiegevoel te creëren. De wandelroutes door de natuurparken en over de heuvels nodigen uit tot lange wandelingen waarbij je het beste uit de Limburgse natuur kunt bekijken. Maak van een vakantiehuis in de natuur jouw uitvalsbasis voor deze vakantiebestemming. De vakantiehuizen van Natuurhuisje staan op originele locaties in deze regio en zijn omgeven door natuur, rust en ruimte. Kijk uit op het glooiende heuvellandschap, verblijf in de rust van de bossen of wordt wakker met het uitzicht op uitgestrekte landbouwgronden. Met een weekendje weg in Zuid-Limburg waan je je op een paar uur rijden van je huis in het buitenland.