Weekje weg met hond

Het kan soms lastig zijn: je wilt graag op vakantie, maar je hebt een hond. Natuurlijk kun je er voor kiezen om een oppas voor de hond te zoeken, maar als je een midweek gaat doorbrengen in een natuurhuisje is het natuurlijk veel leuker om hem mee te nemen. Niet alleen jij geniet ontzettend van wandelen in de natuur, maar je trouwe viervoeter natuurlijk ook! Er zijn gelukkig veel verschillende mogelijkheden als je zoekt naar een midweek weg met de hond! Laat je verrassen door de opties die we voor je hebben samengesteld en wie weet geniet je binnenkort van een heerlijke vakantie met de hond.

Lees meer over weekje weg met hond
Lees meer over:

Weekje weg met hond

Het kan soms lastig zijn: je wilt graag op vakantie, maar je hebt een hond. Natuurlijk kun je er voor kiezen om een oppas voor de hond te zoeken, maar als je een midweek gaat doorbrengen in een natuurhuisje is het natuurlijk veel leuker om hem mee te nemen. Niet alleen jij geniet ontzettend van wandelen in de natuur, maar je trouwe viervoeter natuurlijk ook! Er zijn gelukkig veel verschillende mogelijkheden als je zoekt naar een midweek weg met de hond! Laat je verrassen door de opties die we voor je hebben samengesteld en wie weet geniet je binnenkort van een heerlijke vakantie met de hond.

Natuurlijk is het niet leuk om je trouwe viervoeter ergens achter te laten terwijl jij op vakantie gaat. Bovendien is het ook gewoon ontzettend leuk om de hond mee te nemen. Denk eens aan alle leuke dingen die jullie kunnen gaan doen. Samen wandelen of fietsen, even helemaal tot rust komen en weg van de stadse drukte. Samen de natuur in, uitwaaien aan zee en uren door de bossen struinen. Laat je hond weer even helemaal zichzelf zijn en laat hem rennen, ravotten en gek doen. Maak samen je eigen avontuur en wie weet wat je allemaal meemaakt tijdens jouw weekend weg met je hond.

Als er iets is dat honden leuk vinden, is het natuurlijk het strand. Kies dus zeker eens voor een huisje aan zee, zodat jullie iedere dag eindeloos over het strand kunnen wandelen. Geen gedoe met de hond in de auto terwijl ie nat is of dat soort dingen. Je doet simpelweg de deur van het huisje open en stapt zo het zand op. Ook een huisje in het bos kan dan ideaal zijn. Neem de hond mee terwijl je een boswandeling gaat maken, of kies voor een fietstocht samen met de hond. Natuurlijk ontbreekt het de hond in het huisje ook aan niets, je kunt hem of haar dus gerust een middagje thuis laten terwijl jullie gaan winkelen of sightseeën.

Een vakantie in de natuur is sowieso een goed idee met de hond

In heel Europa zijn natuurhuisjes te vinden waar je kunt verblijven tijdens een vakantie met de hond. Natuurlijk is het niet altijd fijn om ver te moeten reizen als je op vakantie gaat met een hond. Daarom zijn er ook genoeg vakantiewoningen in Nederland of in één van de buurlanden. Je kunt er dus voor kiezen om een provincie of streek te bezoeken waar jij nog niet eerder bent geweest in eigen land. Er zijn immers ook in eigen land genoeg prachtige plekken in de natuur te vinden waar je heerlijk kan wandelen met de hond. Zeker wanneer je maar een weekje weg gaat is het niet fijn om lang in de auto te moeten zitten.

Accommodaties waarbij de hond van harte welkom is, vind je op veel verschillende plekken in Europa. Deze natuurhuisjes staan dus niet alleen in Nederland, maar ook in België, Frankrijk, Zweden, Noorwegen, Portugal en zelfs Hongarije. Met zoveel keuze moet het dus niet zo moeilijk zijn om het perfecte natuurhuisje te vinden voor een midweek weg met de hond. Houd er rekening mee dat de hond de juiste inentingen heeft gehad voor een vakantie naar het buitenland. Ook is het handig om van tevoren je trouwe viervoeter te behandelen tegen vlooien en teken. Vooral wanneer je naar een bosrijk gebied gaat is de kans op teken groot.

Als de hond mee gaat hoef je je geen moment te vervelen

Je zal wel vaker hebben gemerkt dat in veel accommodaties geen huisdieren zijn toegestaan. Dit kan wel eens erg lastig zijn als je graag een weekje weg wilt en de hond het liefste meeneemt. Bij Natuurhuisje vind je ruim 4500 natuurhuisjes waarbij een hond meer dan welkom is. Het aantal honden dat je mee mag nemen verschilt per accommodatie. Je herkent een natuurhuisje waar je mag verblijven met een huisdier altijd aan het huisdieren-symbooltje dat afgebeeld staat in de advertentie. Als je het reisgezelschap invoert, kun je precies zien hoeveel honden er welkom zijn in dat specifieke huisje.

Zo zal je in de meesten twee honden mee mogen nemen, maar zijn er ook natuurhuisjes waarbij maar liefst zes honden toegestaan zijn. Mocht je het prettig vinden om je hond rondom het huis los te kunnen laten lopen, kun je er zelfs voor kiezen om een natuurhuisje te boeken met een omheinde tuin. Zo kan jij rustig ontspannen, terwijl de hond lekker kan rondsnuffelen. Natuurlijk is er in de omgeving van alles te beleven. Kies voor een heerlijke wandeling, neem de hond mee aan de fiets of in de fietsmand of kies voor een dagje naar het strand. Misschien is er wel ergens een hondenstrand of speelplaats in de buurt? Dat is voor de hond natuurlijk helemaal geweldig!

Het Europese klimaat

Een weekje weg met de hond is natuurlijk altijd fijn in de lente of in de zomer. Toch zijn de overige seizoenen ook zeer geschikt voor een leuke vakantie met je trouwe viervoeter. In de zomer kunnen jullie genieten van het zonnetje en waterplezier, maar in de winter heb je weer kans dat er sneeuw ligt en dat jullie dus heerlijk kunnen spelen in de sneeuw. In de zomer zit je lekker buiten op het terras en in de winter kunnen jullie lekker gaan genieten van allerlei indoor activiteiten. Het heeft dus allemaal wel wat! Toch wil je graag weten hoe het weer er in Europa een beetje uitziet. In Nederland zijn de temperaturen in de zomer best warm en is het over het algemeen meestal droog. In de herfst valt de meeste regen in ons land en de temperaturen tijdens dat seizoen zijn vrij mild.

In Europa zijn de temperaturen erg gevarieerd, met in bijvoorbeeld Italië of Spanje heerlijke zomerse temperaturen in de maanden Juni, Juli en Augustus. Daar zijn de winters dan ook erg mild en ook valt er weinig neerslag. In Duitsland geldt over het algemeen een beetje hetzelfde als in Nederland. Daar kan het ook vaak regenachtig zijn en de zomers zijn er ook aangenaam, net als in ons eigen land. Als je ergens in de bergen zit, bijvoorbeeld in de Ardennen, dan kunnen de temperaturen ook weer erg variëren. Zo kan de temperatuur heel anders zijn bovenop de berg dan onderaan de berg en dit geldt ook voor neerslag. Kies nu jouw ideale accommodatie voor een weekje weg met de hond!