Would you rather browse this website in English? Click here to switch to our English website.

Wintervakantie

Wie zegt dat alleen de zomer geschikt is om op vakantie te gaan? Ook in de winter kun je heerlijk genieten van vakantie. Zo kun je bijvoorbeeld heerlijk de kerstdagen samen met familie doorbrengen in het buitenland, of kun je de jaarwisseling vieren in een berghut in een skigebied. Ook in de winter is van alles mogelijk voor je vakantie. Mocht je geen fan zijn van het koude weer, dan kun je uiteraard ook ontsnappen naar een land waar de temperatuur aangenamer is, zoals Spanje of Portugal.

Het liefst gaan we natuurlijk zo vaak mogelijk op vakantie, maar dit is niet altijd mogelijk. Lijkt de zomervakantie nog zo ver weg en wil je er echt even tussenuit? Overweeg dan om in de winter een trip te maken. Of je nu een weekendje, een week of misschien zelfs langer weggaat, het zal je ongetwijfeld goed doen. Uiteraard kun je in de kerstvakantie ergens heen, maar mocht je de flexibiliteit hebben, dan kun je ook buiten de kerstvakantie op reis. Maar wat voor type vakanties kun je maken in de winter? Hieronder hebben we een aantal voorbeelden zodat jij kunt vinden welke bestemmingen het beste bij je passen.

Wintersportvakantie

De winter is uiteraard perfect om op wintersportvakantie te gaan. Verse sneeuw op de pistes en heerlijke afdalingen zorgen voor prachtige avonturen. In Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Italië zijn prachtige skigebieden waar zowel beginnende wintersporters als gevorderden een hoop plezier kunnen beleven. Heb je nog nooit eerder geskied of gesnowboard? Of is het alweer een tijd geleden dat je op de piste hebt gestaan? Gelukkig zijn er genoeg ervaren leraren die je graag helpen met de eerste stappen. Voor je het weet ga jij zelfstandig de moeilijkere pistes af! Behalve het snowboarden en skiën, is de apres-ski natuurlijk enorm belangrijk. Heerlijk hossen op foute Nederlandse nummers en genieten van een biertje, het hoort er allemaal bij. Tijdens je wintersport kun je heerlijk in een eigen vakantiehuisje verblijven zodat je privacy hebt en je genoeg ruimte hebt om je skimateriaal te stallen. Mocht je geen eigen materiaal hebben, dan is dit eigenlijk overal wel te huur in de skigebieden.

Zonvakantie

Niet zo’n fan van de kou? Of ben je toe aan iets anders dan wintersport? In de winter kun je ook op een zonvakantie gaan. Zo kun je bijvoorbeeld heerlijk ontspannen in Spanje of Portugal. Uiteraard is het er niet zo heet als in de zomermaanden, maar de temperatuur is aangenaam en het geeft je de mogelijkheid de gure Nederlandse winter even over te slaan. Je kunt beter kiezen voor de Canarische eilanden, Egypte, Algarve of Turkije. Er is op deze plekken genoeg te beleven en de temperatuur is vaak een stuk aangenamer als je actief bezig wilt zijn, want in de zomer kan het hiervoor wat te warm zijn op deze plekken. In de prachtige landschappen van Spanje en Portugal staan een hoop gezellige vakantiehuisjes die geschikt zijn voor jouw vakantie in de winter. Wat ook leuk is, is om de feestdagen door te brengen in het buitenland. Zo ervaar je het heel anders dan in Nederland en zie je ook de verschillen in hoe het gevierd wordt in ieder land.

Natuurvakantie

Een natuurvakantie kun je natuurlijk in de winter ook prima kiezen. In de landen waar sneeuw ligt krijg je een compleet andere kant van het landschap te zien en zul je je ogen uitkijken in de besneeuwde berggebieden. Zo kun je bijvoorbeeld een wandeling met sneeuwschoenen maken en de omgeving van je vakantiehuisje verkennen. In de winter zijn er natuurlijk een deel van de dieren hun winterslaap aan het houden, maar des te bijzonderder is het als je een dier spot. Ook in Nederland kun je prima een natuurvakantie houden. Als je je goed inpakt kun je heerlijke wandelingen maken door de bossen. Ga je normaal altijd op natuurvakantie in de zomer? Dan is een natuurvakantie in de winter een bijzondere afwisseling, de omgeving zal er compleet anders uitzien!

Cultuurvakantie

Een vakantie om de cultuur en geschiedenis van een bepaald land te ontdekken, is altijd een goed idee. Het verbreed je kennis en leert je begrijpen waarom mensen uit verschillende landen bepaalde gewoontes en tradities hebben. Grote steden zijn in de zomer vaak erg druk en bij culturele monumenten staan vaak lange wachtrijen. In de wintermaanden is dit al een stuk minder, vooral als je buiten de kerstvakantie op reis gaat. Zo kun je gerust de tijd nemen om de plekken te bezoeken die je wilt en verspil je geen tijd in eindeloze wachtrijen. Of je nu naar een grote stad gaat of naar een minder bekende plek, op Natuurhuisje hebben we vast een vakantiehuisje dat bij je past. Zoals eerdergenoemd is het ook interessant om te zien hoe de feestdagen gevierd worden in het buitenland en kun je vaak genieten van de meest bijzondere kerstmarkten en diners.

Vakantiehuisjes in de winter

De huisjes op Natuurhuisje kunnen het hele jaar geboekt worden en op deze pagina hebben we de vakantiehuisjes op een rij gezet die in de winter nog beschikbaar zijn. Zo kun je snel zien wat de mogelijkheden zijn en zoeken wat het best bij jouw wensen en je gezelschap aansluit. Zo kun je in een groot vakantiehuis verblijven, in een bed & breakfast, een grote groepsaccommodatie, een pipowagen of in een tiny house en nog veel meer. De opties zijn eindeloos en je vindt ze allemaal op deze pagina.

Wat ook je plannen zijn voor de winter, een vakantie in de winter is zeker een goed idee en op Natuurhuisje helpen we je graag verder met het vinden van een vakantiehuisje wat daarbij past. Kijk rustig rond en wie weet kun jij deze winter even lekker ertussenuit! 

Lees meer over wintervakantie
Lees meer over:

Wintervakantie

Wie zegt dat alleen de zomer geschikt is om op vakantie te gaan? Ook in de winter kun je namelijk heerlijk genieten van vakantie. Zo kun je bijvoorbeeld heerlijk de kerstdagen samen met familie doorbrengen in het buitenland, of kun je de jaarwisseling vieren in een berghut in een skigebied. Ook in de winter is van alles mogelijk voor je vakantie. Mocht je geen fan zijn van het koude weer, dan kun je uiteraard ook ontsnappen naar een land waar de temperatuur aangenamer is, zoals Spanje of Portugal.

Het liefst gaan we natuurlijk zo vaak mogelijk op vakantie, maar dit is niet altijd mogelijk. Lijkt de zomervakantie nog zo ver weg en wil je er echt even tussenuit? Overweeg dan om in de winter een trip te maken. Of je nu een weekendje, een week of misschien zelfs langer weggaat, het zal je ongetwijfeld goed doen. Uiteraard kun je in de kerstvakantie ergens heen, maar mocht je de flexibiliteit hebben, dan kun je ook buiten de kerstvakantie op reis. Ook als jullie op zoek zijn naar wat romantiek met z’n tweetjes is een vakantie in de winter ideaal!

Maar wat voor type vakanties kun je nu eigenlijk maken in de winter? Hieronder hebben we een aantal voorbeelden zodat jij kunt vinden welke bestemmingen het beste bij je passen. Laat je onder andere verrassen door een aantal prachtige natuurgebieden, romantische of knusse accommodaties en een aantal topbestemmingen. Weet je dus even niet zo goed waar je in de wintervakantie naartoe kan gaan? Bekijk dan ons aanbod en wie weet geniet je binnenkort van een heerlijke vakantie in de winter.