Zomervakantie Noord-Holland

De zomervakantie is voor velen het hoogtepunt voor het jaar; groot gelijk! De zomervakantie is de fijnste periode van het jaar vanwege de heerlijke temperaturen in zowel Nederland als in het buitenland. Hierdoor is een vakantie in de zomervakantie puur genieten. De warme temperaturen zorgen ervoor dat je constant buiten wilt zijn, en dan vooral in de natuur. En hoe kan dit nu beter dan vanuit een natuurhuisje? Hier vind je de mooiste accommodaties in de natuur, zodat je onbeperkt kunt genieten van al het natuurschoon.

Lees meer over zomervakantie Noord-Holland
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Zomervakantie Noord-Holland

De zomervakantie is voor velen het hoogtepunt voor het jaar; groot gelijk! De zomervakantie is de fijnste periode van het jaar vanwege de heerlijke temperaturen in zowel Nederland als in het buitenland. Hierdoor is een vakantie in de zomervakantie puur genieten. De warme temperaturen zorgen ervoor dat je constant buiten wilt zijn, en dan vooral in de natuur. En hoe kan dit nu beter dan vanuit een natuurhuisje? Hier vind je de mooiste accommodaties in de natuur, zodat je onbeperkt kunt genieten van al het natuurschoon.

In de zomervakantie lijkt het wel alsof alles in het leven mooier wordt. Door de heerlijke temperaturen zit iedereen lekkerder in zijn vel en zijn de outdoor mogelijkheden eindeloos, zowel in Nederland als over de grens. Je kunt de hele dag door eindeloos dingen ondernemen in de natuur, en omdat de dagen zo lang zijn heb je geen haast. De leukste jurkjes, korte broeken en badkleding mogen weer uit de kast, en ’s avonds kun je tot laat op een terrasje zitten. We kunnen wel stellen dat de zomervakantie het hoogtepunt is van het jaar! Vele mensen willen dit dan ook vieren door middel van een lekkere vakantie om helemaal bij te komen. En hoe kun je nu beter bijkomen en opladen dan in een accommodatie in de natuur? Bij Natuurhuisje vind je een groot aanbod aan accommodaties middenin de natuur, ver weg van de massa.

Voor velen is een verblijf in een vakantiehuisje in de natuur de ideale manier om vakantie te vieren, voor in de zomervakantie. Vooral in de maanden van juni, juli en augustus (en met een beetje geluk september) loopt het kwik hoog op en kun je heerlijk vertoeven in de buitenlucht. Dit doe je het allerbeste in een accommodatie die eens wat anders is dan bijvoorbeeld een grootschalig hotel. Neem bijvoorbeeld een Bed and Breakfast, waarbij je vaak op het erf of in het huis van de eigenaren verblijft. En een ontbijtje is inbegrepen! Andere accommodaties die wij hebben geselecteerd zijn bijvoorbeeld boomhutten, tipitenten, yurts, bungalowtenten en glampings. Bij deze accommodaties beleef je de ultieme outdoor ervaring, maar dan wel met comfort en luxe zoals je dat op vakantie zou willen hebben.

Tijdens de zomervakantie kun je natuurlijk prima in Nederland blijven. De temperaturen zijn rond deze tijd heerlijk en iedereen is op zijn vrolijkst vanwege het lekkere weer en de lange dagen. Dit is dan ook de ideale periode om op vakantie te gaan in eigen land! Er zijn talloze plekjes in je eigen land waar je waarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord, laat staan bent geweest! Denk aan Nationale Parken, lange stranden, eindeloze polderlandschappen en de mooiste wandel- en fietsroutes. Ideaal voor diegenen die graag actief zijn in de buitenlucht.

Denk bijvoorbeeld aan Noord-Holland. Deze provincie wordt al snel gezien als een provincie met drukke steden, snelwegen en files. Maar daarbuiten vind je uitgestrekte polders en prachtige stranden en aantrekkelijke duinen in onder andere Zandvoort en Bergen aan Zee. Daarnaast zijn er ook enkele grote en kleine waterwegen die de provincie doorkruisen. De meeste mensen zullen al wel in Amsterdam geweest zijn. Het Rijksmuseum, het Anne-Frankhuis en Madame Tussauds zijn populaire bestemmingen voor toeristen, maar vergen wel veel geduld door de lange wachtrijen. Mocht jij dus tijdens je verblijf in een vakantiehuisje lekker willen ontspannen, dan is er nog zoveel meer te zien in Noord-Holland dan alleen Amsterdam!

Flora en fauna

In Noord-Holland zijn twee grote nationale parken te vinden. De eerste is het Nationaal Park Duinen van Texel die verspreid ligt over de hele westzijde van Texel. Texel is namelijk het enige Waddeneiland wat bij Noord-Holland hoort. In dit park zijn veel wandelroutes en ook enkele fietsroutes doorkruisen de natuur hier. Op Texel zijn maar liefst 400 verschillende dieren waargenomen, oftewel, een eiland met een rijke fauna. Zo vind je hier bijvoorbeeld veel soorten vogels zoals de lepelaar, de rosse grutto en de bonte strandloper. De meest waargenomen zoogdieren zijn de gewone zeehond, maar ook de grijze zeehond en met een beetje geluk kun je zelfs de witsnuitdolfijn spotten!

Het tweede nationale park is Nationaal Park Zuid-Kennemerland, de brede duinstrook van Zandvoort tot in IJmuiden en Velsen. Hier is ook een bezoekerscentrum waar je meer over het park te weten kunt komen. De medewerkers hier helpen je graag met jouw vragen om je een geslaagde dag te geven, of je nu gaat wandelen, fietsen of iets anders. In het park zijn enkele zeldzame plantensoorten te vinden door de aanwezige kalk in de bodem. Ook vind je hier struiken met bessen die allerlei zangvogels aantrekken. In dit park zijn ruim 100 vogels waar te nemen, maar ook eekhoorns, egels en konijnen.

Naast de grote nationale parken, vind je rond de grote steden ook prachtige stukken groen. Soms op plekken waar je het niet zo snel zou verwachten. Zo vind je langs het westelijke havengebied van Amsterdam bijvoorbeeld de Lange Bretten, een prachtige groene wildernis vol bijzondere vogels en planten. Een wandeling hier kan niet ontbreken als je in een vakantiehuisje in de omgeving verblijft. Er sjokken zelfs schotse hooglanders rond! Het park is groter dan het vondelpark, maar een stuk minder bekend waardoor je hier heerlijk de rust op kunt zoeken. Zo zie je maar weer, zelfs de drukste gebieden hebben verrassende stukjes groen, als je maar goed kijkt.

Overnachten met Natuurhuisje

Of je nu de voorkeur heeft voor een luxe huisje of juist een eenvoudig huisje, er is meer dan genoeg keuze in de zomervakantie. Voor wat voor soort natuurhuisje je ook kiest, je brengt je vakantie altijd door in de natuur en weg van de massa. Dit zorgt ervoor dat je helemaal vrij bent om je eigen plan te maken tijdens jouw vakantie in Noord-Holland.

Op onze website vind je tientallen accommodaties, allen variërend in prijsklasse en luxeniveau. Zo hopen we dat er voor iedereen een geschikt huisje tussen zit! Heb je hulp nodig bij het vinden van jouw volgende vakantiehuis of vakantiebestemming, dan helpen wij je graag. Voor vragen, boekingen en tips zijn wij bereikbaar per telefoon, via social media of per e-mail.