Zomervakantie Oostenrijk

Wil jij op zomervakantie gaan naar een land dat nog relatief onontdekt is gebleven in de zomer? Ga dan eens op zomervakantie naar Oostenrijk! MIsschien denk je bij Oostenrijk gelijk aan een vakantie in de sneeuw tijdens een wintersport. Dit kan uiteraard uitstekend in Oostenrijk, maar in de lente en in de zomer wanneer de sneeuw smelt toveren de berglandschappen zich om tot groene landschappen waar heerlijk gewandeld kan worden. Hier bij Natuurhuisje vind je de mooiste accommodaties in de Oostenrijkse natuur!

Lees meer over zomervakantie Oostenrijk

182 Natuurhuisjes

Zomervakantie Oostenrijk

Wil jij op zomervakantie gaan naar een land dat nog relatief onontdekt is gebleven in de zomer? Ga dan eens op zomervakantie naar Oostenrijk! MIsschien denk je bij Oostenrijk gelijk aan een vakantie in de sneeuw tijdens een wintersport. Dit kan uiteraard uitstekend in Oostenrijk, maar in de lente en in de zomer wanneer de sneeuw smelt toveren de berglandschappen zich om tot groene landschappen waar heerlijk gewandeld kan worden. Hier bij Natuurhuisje vind je de mooiste accommodaties in de Oostenrijkse natuur!

Alhoewel Oostenrijk welbekend is onder Europeanen als wintersportbestemming, heeft Oostenrijk nog veel meer te bieden. Vooral in de lente en in de zomer! Wanneer er geen sneeuw ligt in Oostenrijk, waan je je in een waar natuurparadijs waar glooiende groene bergen en heuvels het uitzicht vormen vanuit je Natuurhuisje. Oostenrijk ligt namelijk middenin de imposante Alpen, dus je kunt je wel voorstellen dat je hier indrukwekkende natuur om je heen hebt! Door de vele hoogteverschillen in het land zijn de klimaten per regio erg verschillend, wat de mogelijkheden tot vertier in natuur erg divers maakt. Doordat nog relatief weinig mensen Oostenrijk bezoeken als zomervakantiebestemming, kun je hier nog pure rust en natuur vinden in de zomer.

In zo’n prachtig land als Oostenrijk wil je natuurlijk optimaal kunnen genieten van al het natuurschoon om je heen. Dit kun je dan ook het beste doen vanuit een accommodatie middenin de natuur. Dit hebben wij bij Natuurhuisje helemaal begrepen! Hoe heerlijk is het om direct vanuit je vakantiehuisje de natuur in te kunnen lopen om te kunnen wandelen, fietsen en genieten van de pure rust om je heen? Dit is een van de lekkerste dingen die er zijn! Je vindt bij Natuurhuisje dan ook accommodaties door heel Oostenrijk, aan een glooiend meer, op het platteland of in de bergen. Vanuit je Natuurhuisje in de Oostenrijkse natuur zit je tevens zo in een gezellig Oostenrijks dorpje! Alle accommodaties die je hier vindt hebben hier in ieder geval met elkaar in gemeen dat ze ver weg van de toeristenmassa gelegen zijn, op een prachtige plek in de natuur en dat ze kleinschalig zijn. Hier geen taferelen zoals in grote hotels of vakantieparken dus!

Verblijven in een Natuurhuisje

Onze accommodaties zijn de perfecte alternatieven voor een verblijf in een grootschalig hotel of vakantiepark. Ben jij het dus helemaal zat om met de drukte van andere toeristen om je heen te zitten, afhankelijk van vaste eettijden? Boek dan eens een Natuurhuisje in Oostenrijk voor jouw zomervakantie! Door de uniekheid en kleinschaligheid ervaar je een knus, gezellig en flexibel verblijf. Ondanks dat je in de natuur verblijft met Natuurhuisje, hoef je je niet druk te maken om ongemakkelijkheden die je ervaart als je gaat kamperen. Alle accommodaties zijn namelijk afgestemd op jouw behoefte aan een comfortabele zomervakantie met de nodige luxe.

Op onze website vind je enkel alleen unieke accommodaties voor jouw zomervakantie in Oostenrijk. Zo zal je zien dat er doorgaan B&B’s, chalets, vakantieboerderijen en vakantiehuisjes beschikbaar zijn in Oostenrijk. Een erg typische en authentieke manier om Oostenrijk te beleven tijdens de zomervakantie dus! Een B&B in Oostenrijk is bijvoorbeeld meestal een kamer in het huis of op het erf van de eigenaren. Met de eigenaren kun je dus gemakkelijk in contact komen om vragen te stellen over de omgeving! Je krijgt door contact met de locals te maken gelijk wat mee van de lokale gebruiken en cultuur. Vraag bijvoorbeeld eens naar de beste wandel- of fietsroutes in de buurt, of waar het dichtstbijzijnde dorpje ligt.

Natuur in Oostenrijk

In Oostenrijk is een grote variatie aan flora en fauna. Vooral in het zomerseizoen! Wie houdt van glooiende, levende natuur zit met een zomervakantie in Oostenrijk dus wel goed. In de lente zal je de witte winterlandschappen langzamerhand zien veranderen in kleurrijke landschappen vol met gras, kleurrijke bloemen en groene bomen. In de zomer staat dan alles vol in bloei en kun jij daar optimaal van genieten! Plantenliefhebbers kunnen hier vele soorten unieke planten scoren, en ook dierenliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Wilde dieren spot je in Oostenrijk onder andere in de glooiende bossen. Hier leven onder andere marmotten, berkraaien, hazen, marters, fazanten, vossen en reeën. In het zuiden van Oostenrijk kun je zelfs beren tegenkomen, waarvoor je dan wel weer een beetje moet oppassen!

In de verschillende Nationale Parken van Oostenrijk is het ook heerlijk vertoeven met een wandeling of fietstocht. Een Nationaal Park is het Hohe Tauern Nationaal Park, waar je versteld zult staan door het natuurschoon! In dit natuurgebied vind je onder andere watervallen en gletsjers. Wil je iets écht bijzonders zien? Ga dan eens naar de Grotten Eisriesenwelt in het midden van Oostenrijk, dit is namelijk de grootste ijsgrot ter wereld, gelegen in het Tennengebergte! Je kunt deze grotten verkennen onder begeleiding van een gids. Andere spectaculaire Nationale Parken in Oostenrijk waar je heerlijk kunt wandelen in de zomervakantie zijn Thayatal, Gesäuse, Kalkalpen en Donau-Alpen.

Buiten de Nationale Parken is de natuur in Oostenrijk natuurlijk ook oogverblindend mooi. Je zult tijdens het reizen door dit land in de zomervakantie langs watervallen, bergketens, fonkelende meren en eindeloze alpenweiden komen. Als je toe bent aan wat culturele afwisseling, zit je vanuit een vakantiehuisje in Oostenrijk binnen no time in een pittoresk, typisch Oostenrijks dorpje. Ook de cultuurrijke steden van Oostenrijk zijn een bezoekje waard voor cultuurliefhebbers in de zomervakantie! Met de auto zal je gemakkelijk een van de grote steden in Oostenrijk kunnen bereiken, zoals Wenen, Innsbruck, Graz en Salzburg. Hier vind je interessante musea, prachtige architectuur en heerlijke typische restaurants van wereldklasse.

Tijdens een zomervakantie in Oostenrijk valt er dus meer dan genoeg te beleven voor jong en oud. Je hoeft hier echt niet alleen te komen voor de wintersport! In de groene heuvels en glooiende bossen van Oostenrijk zal jij de perfecte, rustige zomervakantie in de natuur beleven met jouw reisgezelschap. Vooral vanuit een accommodatie van Natuurhuisje, waar je kan rekenen op natuur, rust, en ruimte om je heen. Bekijk hier het gehele aanbod aan accommodaties in Oostenrijk en boek jouw favoriet!