Zomervakantie Zuid-Holland

Bij het woord ‘zomervakantie’ denken we al snel aan op het strand liggen ergens aan de andere kant van de wereld, een cocktail in je rechterhand en het geluid van de golven op de achtergrond. Maar wist je dat dit ook in Nederland prima mogelijk is? Ga eens op vakantie naar Zuid-Holland! Zo hoef je geen lange vliegreis te maken en kun je er prima met de auto en zelfs met de trein komen. Des te meer tijd heb je om te spenderen in je vakantiehuisje en in de natuurrijke omgeving!

Lees meer over zomervakantie Zuid-Holland
Lees meer over:

Zomervakantie Zuid-Holland

Bij het woord ‘zomervakantie’ denken we al snel aan op het strand liggen ergens aan de andere kant van de wereld, een cocktail in je rechterhand en het geluid van de golven op de achtergrond. Maar wist je dat dit ook in Nederland prima mogelijk is? Ga eens op vakantie naar Zuid-Holland! Zo hoef je geen lange vliegreis te maken en kun je er prima met de auto en zelfs met de trein komen. Des te meer tijd heb je om te spenderen in je vakantiehuisje en in de natuurrijke omgeving!

Zuid-Holland staat al snel bekend om haar grote steden Rotterdam, den Haag en Leiden maar de prachtige plekjes hierbuiten worden al snel vergeten ondanks hun schoonheden. Zie jij het al zitten om in een gezellige blokhut te verblijven? Of ga je liever ‘glamperen’? Dat is een luxere versie van kamperen! Je kan uiteraard ook in een bungalow, bed and breakfast of in een andere accommodatie overnachten. Maar één ding hebben alle huisjes gemeen en dat is dat ze allemaal omgeven zijn door een prachtige natuur.

De natuur in Zuid-Holland

Wie dacht dat Zuid-Holland alleen grote steden met drukke straten en veel autoverkeer is, heeft het mis. Zuid-Holland heeft ook een eigen unieke natuur waar je heerlijk kunt genieten tijdens je verblijf in een van onze vakantiehuisjes. Niet alleen staat je huisje in de natuur, daarbuiten zijn ook nog veel meer mooie plekjes te ontdekken. Vaak is de natuur in de Randstad onverwacht, maar wel aanwezig en vaak een beetje verborgen. Maar als je weet waar je moet zoeken vind je bijvoorbeeld laagveenmoerassen waar de otter zijn thuis heeft gevonden, bloemrijke grasvelden met weidevogels zoals de grutto en natuureiland Tiengemeten waar de zeearend en bever hun plekje hebben gevonden. Op dit natuureiland kun je echter alleen komen met een boot of per pont en het is zeker een leuke ervaring om samen met kinderen te beleven.

Juist doordat de natuur onder druk staat in deze provincie, is het extra belangrijk dat de provincie de natuur beschermd en dat zul je ook heel erg merken tijdens je verblijf hier. Je voelt de liefde die door zowel de boswachters als de omwonenden gegeven wordt aan de natuurgebieden. Zo heb je tussen Rotterdam, Delft en Den Haag bijvoorbeeld het natuurgebied Midden-Delfland wat als het ware de groene long hier is. Een prachtige plek om te wandelen, fietsen of skeeleren langs de authentieke boerderijen en natuurgebieden met zeldzame weidevogels.

Activiteiten in de zomervakantie in Zuid-Holland

In de zomervakantie zijn er talloze dingen te doen in Zuid-Holland. Of je nu met kinderen op vakantie bent of niet, er wordt genoeg georganiseerd maar je kunt uiteraard ook heerlijk zelf op pad gaan. Hieronder hebben we een lijstje voor jou met een aantal leuke activiteiten in Zuid-Holland!

Een dagje naar het strand

Als je een liefhebber bent van het strand of van watersport, dan ben je in Zuid-Holland op de juiste plek. Vooral Scheveningen is een populaire plek. Sluit je ogen, voel de wind door je haren, hoor het geluid van de golven en ruik de zeelucht. Op het strand kun je het hele jaar door heerlijk tot rust komen en uitwaaien. In de zomer kun je hier ook lekker je handdoekje spreiden om te zonnen. Tijdens je dagje aan het strand kun je ook nog heerlijk eten en drinken in een van de strandtentjes die in de zomer geopend zijn.

Wandelen en fietsen

Op vakantie is het ook fijn om actief bezig te zijn en met de heerlijke zomerse temperaturen is het aangenaam om lekker te gaan wandelen of fietsen in de omgeving. Er zijn veel wandelroutes en fietsroutes beschikbaar, maar het is uiteraard ook mogelijk om zelf iets te plannen. Zo kun je bijvoorbeeld fietsen langs allerlei authentieke boerderijen of juist langs de kustlijn, de keuze is aan jullie! Wandelen is uiteraard vrijwel overal mogelijk, maar in de natuurgebieden is dit uiteraard het mooist om te doen, dus vergeet vooral je wandelschoenen niet in te pakken!

Een van de steden bezoeken

Als je graag de geschiedenis of de cultuur van een stad beter wilt leren kennen, kun je tijdens je vakantie ook een van de grote steden in Zuid-Holland bezoeken. Zo kun je in Rotterdam de bekende Markthal bezoeken voor lekker vers eten of de bekende kubuswoningen! Maar houd je ogen ook open voor museums waar je misschien nog niet geweest bent! Zo is er in Oegstgeest, vlakbij Leiden bijvoorbeeld een heel interessant interactief museum genaamd ‘Corpus’ waar kinderen van alles kunnen leren over het menselijk lichaam.

Vakantiehuisjes in Zuid-Holland

De vakantiehuisjes die je op deze pagina tegen zult komen staan allemaal in Zuid-Holland en dat maakt de zoektocht voor jou al een stuk makkelijker. Waarschijnlijk heb je van veel van deze plekken nog nooit gehoord en dat maakt de vakantie alleen maar bijzonderder want er is nog zoveel te zien in Nederland! Zo staat er in Hazerswoude-dorp, midden in natuurgebied het Groene Hart een gezellig natuurhuisje wat ideaal is voor wandelaars, fietsers en rustzoekers die privacy zoeken. Op slechts 5 kilometer afstand ligt het Bentwoud, een schitterend bos- en moerasgebied en op slechts 30 kilometer afstand ligt de Noordzee. Kortom, er is genoeg te zien en te beleven in deze omgeving! In Voorschoten staat weer een heel ander vakantiehuisje, een blokhut voor twee personen met een schitterend uitzicht over de polder. In deze omgeving kun je heerlijk fietsen door de duinen. Dit zijn slechts twee van de vakantiehuisjes op deze pagina, maar kijk vooral rond naar wat het beste bij jouw wensen past zodat jij een geslaagde zomervakantie kunt beleven in Zuid-Holland! Op zoek naar zon, strand en zee, maar gaat je voorkeur uit naar een bestemming dichtbij? Overweeg dan om lekker naar Zuid-Holland te komen om je vakantie hier te spenderen!