Zomervakantie Zweden

Wil je er even tussenuit in de zomer, maar blijf je liever niet in Nederland? Neem dan eens een kijkje bij ons aanbod van vakantiehuisjes in Zweden. Zo zit je heerlijk in de natuur en kan je volop genieten van jouw vakantie, de Zweedse cultuur en de prachtige natuur.

Lees meer over zomervakantie Zweden

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Zomervakantie Zweden

Wil je er even tussenuit in de zomer, maar blijf je liever niet in Nederland? Neem dan eens een kijkje bij ons aanbod van vakantiehuisjes in Zweden. Zo zit je heerlijk in de natuur en kan je volop genieten van jouw vakantie, de Zweedse cultuur en de prachtige natuur.

Zomervakantie Zweden

Zweden staat bekend om haar lange zomerdagen, meren, wilde natuur, en natuurlijk de Zweedse gehaktballetjes. Toch is er nog veel meer te doen tijdens een zomervakantie. Zuid- en Oost-Zweden zijn vrij vlak, maar richting het midden en het noorden vind je al snel de hooglanden. Naast natuur bevat Zweden ook prachtige steden als Stockholm, Malmö en Göteborg. Hier kan je genieten van de lokale lekkernijen, de aardige mensen en de mooie Scandinavische architectuur. Je kan door het gehele land een prachtige accommodatie vinden voor je vakantie naar Zweden.

Natuur in Zweden

Wanneer je een huisje in het zuiden boekt, kan je makkelijk het Vättermeer bezoeken. Dit is het grootste meer van Zweden en grenst in het zuiden aan de stad Jönköping. Vanaf de stad kan je het meer al bewonderen en één van de vele witte zandstranden bezoeken voor een verfrissende duik in het diepe water. Aan het noorden van dit meer bevindt zich ook het Nationaal Park Tiveden. Hou je van wandelen? Dan is dit park ideaal voor een lange trek. Heb je een natuurhuisje midden Zweden? Dan kan je hier nog goed naartoe rijden voor een gezellig dagje uit. Als je meer van de wilde natuur houdt, zonder al te veel mensen om je heen, dan zit je goed in vakantiehuisje in noord Zweden. Dit gebied ligt aan de poolcirkel waardoor je in de zomer vrijwel 24 uur per dag de zon kunt zien. Er zijn verschillende natuurreservaten in de buurt waarbij je ook kunt zwemmen, roeien of kanoën in één van de vele meren. Zweeds Lapland is ook waar de Sami zich bevinden, het enige inheemse volk uit Europa. Dit gebied is uitstekend als je op zoek bent naar een actieve vakantie waarin je rondtrekt, roeit, of een mooie rondreis wil plannen.

Vakantie Zweden Verblijf

Je kunt bij ons zonder problemen een vakantiepark Zweden of een accommodatie in een natuurgebied boeken. Elk type accommodatie heeft verschillende faciliteiten, van een grote tuin tot aan een sauna. Ook kan je kiezen voor een vrijstaande bungalow, of juist een grote groepsaccommodatie. Eén ding is zeker: je bevindt je in de prachtige Scandinavische natuur die Zweden je aanbied. Ook met kinderen kan je prima naar Zweden reizen. Zo hebben wij verschillende kindvriendelijke accommodaties en zijn er ook een aantal op een vakantiepark te vinden zodat je kinderen zich niet zullen vervelen. Door samen met je kinderen op pad te gaan in de Zweedse bossen, kunt u ze veel leren over natuur en de dieren die daarin voorkomen. Zo zijn er in Zweden elanden, wolven, vossen, en een groot aantal vogelsoorten te vinden die u in Nederland niet snel tegen zal komen.