Appartement Eifel

Appartement Eifel

Lees meer over Appartement Eifel

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Appartement Eifel

De Eifel is een natuurgebied met een oppervlakte van maar liefst 110 vierkante kilometer wat zich verspreidt over zowel België als Duitsland. Ideaal dus voor een vakantie dichtbij huis, waarbij je toch het gevoel hebt dat je erg ver weg bent. Natuurgebied de Eifel is een favoriet onder veel natuurliefhebbers en dat is niet onterecht. De groene lappendekens van velden, de hoogvlaktes, bossen en heldere meren zorgen voor betoverende uitzichten. In een van de appartementen in ons aanbod kun je ongetwijfeld genieten van de parels van dit natuurgebied.

Het prachtige landschap

Het landschap in de Eifel is een prachtige reflectie van de geologische ontwikkeling van dit gebied. Dalen die door rivieren gevormd zijn, gedoofde vulkaankegels, bizarre rotsformaties en gelaagde hoogtes. En dat allemaal zorgt voor een gebied met ongetemde wildernis in Belgie en Duitsland. Doordat het park op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat, wordt het hierdoor ook beschermd. Doordat de natuur haar gang wordt gelaten met haar eigen cyclus en zonder het teveel ingrijpen van de mens, heeft de intacte natuurschoonheid veel te bieden aan bezoekers van alle leeftijden.

Door de grote variaties in het landschap, is de fauna in de regio ook erg afwisselend. Het gebied is immers niet voor niets zo geliefd als vakantiebestemming voor natuurliefhebbers. De vele soorten zoogdieren, vogels, vissen, reptielen en insecten zijn een lust voor het oog. Met een beetje geluk kun je zelf zien hoe bevers het landschap naar hun wens inrichten en misschien zie je zelfs de oehoe tijdens zijn jachtvlucht. De kleuren van de ijsvogel zijn schitterend als hij het water induikt van de heldere beken en riviertjes om een visje te vangen. Het is ongelofelijk hoeveel dieren er te bewonderen zijn in dit prachtige groene gebied, je kan er niet omheen. De zeldzame libellen en vlindersoorten vallen bijna iedereen wel op, zoals de met uitsterven bedreigde blauwe vuurvlinder. Mocht je veel dieren willen zien, dan is het aan te raden om onder begeleiding van een natuurgids de gevarieerde fauna te bewonderen door middel van uitgezette routes.

Trek er op uit in de omgeving

In deze prachtige omgeving kriebelt het bij iedereen om naar buiten te gaan en niet de hele dag in je vakantiehuisje te spenderen. In het noorden van de Eifel bevindt zich het nationaal park Eifel. Hier kun je prachtige wandelingen en fietstochten maken en het stuwmeer de Urftsee bezichtigen. Tijdens je bezoek aan dit park kun je het ontspannen gevoel ervaren, want dat is waar het is deze omgeving om draait: volledig tot rust komen en even resetten.

En het park is slechts 3 uurtjes rijden van Nederland af en het voelt alsof je in een andere wereld staat. De velden vol bloemen en de stromende beekjes zorgen voor een sprookjesachtig gevoel. Mocht je er een hele dag zijn, dan kun je overwegen om lekker te lunchen met een picknick langs de heldere riviertjes om vervolgens de heuvels omhoog te klimmen om te genieten van de indrukwekkende vergezichten. Bekijk hier bij Natuurhuisje appartementen gelegen op de mooiste locaties in de Eifel.