Appartementen Gelderland

Appartementen Gelderland

Lees meer over Appartementen Gelderland
Lees meer over:

Appartement Gelderland

Gelderland is de grootste en de groenste provincie van Nederland en telt dan ook de meeste vakantiehuizen. Je hebt hier dus de keuze uit vele mogelijkheden voor een vakantiehuis, zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om in een appartement te verblijven. Een appartement bij Natuurhuisje staat vaak op het erf van de eigenaar of is gekoppeld aan het huis van de eigenaar. Ook kan een appartement een verblijf zijn in de vorm van een los huisje. Vanuit jouw appartement in Gelderland is enorm veel te zien en te doen. Je zult je hier niet snel vervelen!

De rijke variatie aan prachtige landschappen

De provincie kent veel verschillende soorten landschappen. Zo staat de Veluwe bekend om haar grote variatie aan bossen, uitgestrekte heiden en zandverstuivingen. De Betuwe staat bijvoorbeeld bekend om haar fruitboomgaarden en prachtige rivierlandschappen met griendbossen, een afwisseling van droge en natte gronden, uiterwaarden en prachtige uitzichten over het trage stromende water van de rivieren. En dan is er ook nog het eeuwenoude landschap van de Achterhoek met grote bossen met jarenoude bomen, heiden, kronkelende beekjes en boerderijen. De landschappen in Gelderland zijn nooit hetzelfde. Ze veranderen continu door uitbreiding van de landbouw en nieuwe windmolenparken maar ook door klimaatverandering en de seizoenswisselingen.

Naast de variatie in landschappen kent Gelderland ook een rijke verzameling aan zeldzame diersoorten. Er is voor ieder wat wils. De Veluwe kent bijvoorbeeld haar eigen big five die bestaat uit de Schotse hooglander, het edelhert, het wilde zwijn, de ree en de vos. Ook de zeldzame moeflon, heikikker en ringslang kun je hier tegenkomen. Ben je meer een vogelliefhebber? Dan moet je op de Betuwe zijn. De kans is hier namelijk groot om bijvoorbeeld ooievaars, kievieten en tureluurs tegen te komen. Vogelliefhebbers kunnen ook hun hart ophalen in de Achterhoek want hier heb je zelfs de kans op de zeldzame ijsvogel te spotten. De Achterhoek is ook het thuis van onder andere de boomkikker, de kamsalamander en de steenuil. Andere interessante dieren die je wat minder snel zal tegenkomen in Gelderland maar die er zeker wel zijn, zijn bijvoorbeeld de wasbeerhond, de otter en zelfs de wolf. Er leven momenteel naar schatting 5 otters in Gelderland en 11 wolven. Bijzondere dieren dus.

Er is ontzettend veel te doen

Vanuit jouw vakantiehuisje in Gelderland kun je vele activiteiten ondernemen. Kies een van de wandelroutes uit, snuif tussendoor wat cultuur of ga op pad met een boswachter. Toe aan wat adrenaline? Ga klimmen in een van de klimbossen. Allemaal middenin de prachtige natuur die Gelderland rijk is! Overal in Gelderland vind je een rijk aanbod aan wandel- en fietsroutes. Zo zijn er zeker ruim 90 wandelroutes en meer dan 100 fietsroutes. De natuur is hier immers ideaal om te fietsen of wandelen! De routes brengen je onder andere langs oude kastelen, prachtige natuur en knusse dorpjes. Naast fietsen en wandelen zijn er ook nog eens volop mogelijkheden om te paardrijden, picknicken en skeeleren.

Op deze pagina kun je alle appartementen in Gelderland bekijken!