Appartement Zuid Spanje

Appartement Zuid Spanje

Lees meer over Appartement Zuid Spanje

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Appartement Zuid Spanje

Ben jij op zoek naar de perfecte vakantiebestemming waar je kunt genieten van het goede leven onder de zon? Denk dan eens aan een vakantie in het zuiden van Spanje! In deze heerlijke regio in Spanje is het bijna altijd heerlijk weer, en daarom kun je hier uitstekend terecht in zowel de zomer als in de winter. Je vind hier zowel cultuur als natuur, met prachtige historische steden, heerlijke tapas, prachtige stranden en mooie natuurgebieden. Tijdens je vakantie kun je hier heerlijk verblijven in een appartement van Natuurhuisje, hier vind je alle gemakken van thuis.

De natuur in het zuiden van Spanje

Voor een uiterst rustige vakantie in de natuur denk je misschien niet gelijk aan Zuid-Spanje. Bij Zuid-Spanje zal je namelijk waarschijnlijk denken aan grote steden zoals Sevilla en Malaga waar je kunt shoppen, cultuur snuiven en op het strand liggen. Echter heeft Zuid-Spanje, ofwel Andalusië, nog zoveel meer te bieden, vooral in de wilde natuur! Houd jij dus wel van een vakantie in de middle of nowhere in de bergen of in de heuvels, omringd door prachtig groen en hoge bergtoppen? Dan is Zuid-Spanje echt een bestemming voor jou. Als jij ervan houdt om dichtbij zee te verblijven, dan zit je in Zuid-Spanje ook goed.

Zuid-Spanje beschikt over vele soorten flora en fauna, prachtige bergen, olijfbomen en de mooiste stranden. Voor ieder wat wils dus in de buitenlucht! De flora in Zuid-Spanje is vooral erg bijzonder, en dit komt door de ligging van de regio aan de Middellandse Zee enerzijds en de berggebieden anderzijds. De Middellandse Zee heeft gezorgd voor prachtige zoutwatermoerassen, lagunes en kuststroken met bijzonder planten door heel Zuid-Spanje. De berggebieden worden sierra`s genoemd, en dit landschap brengt ook weer unieke flora met zich mee. Qua vogels vind je hier tevens zeldzame soorten, zoals de knobbelmeerkoet. Een erg bijzondere soort, die alleen nog in het uiterste puntje van Spanje gevonden kan worden.

Trek er op uit

Wandelen kan je door heel Zuid-Spanje uitstekend doen, en zeker vanuit een Natuurhuisje! Een prachtige wandeling kun je maken door bijvoorbeeld het natuurpark el Torcal. Dit is een kalksteengebergte met bijzondere vormen te danken aan erosie. In de bergen van de Sierra Nevada kun je ook prachtig wandelen, en in de winter kun je hier zelfs wintersporten beoefenen! Voor watersporten of gewoon een relaxdagje op het strand kun je terecht in de populaire badplaatsen van Malaga, Torremolines, Marbella, Costa del Sol of Costa de la Luz. Voor wat culturele afwisseling kun je tenslotte de bruisende steden van Granada, Cordoba en Sevilla bezoeken! Wil je je tijdens jouw vakantie onderdompelen in de Spaanse cultuur, probeer dan een aantal van de typische Spaanse producten. Probeer een van de vele wijnen of cava’s of ga voor de paella, churros of een Spaanse tortilla. Een ander bekend gerecht wat ook zeker aan te raden is, is de tapas. De Spanjaarden waarderen vooral de kwaliteit, versheid en simpelheid van hun gerechten, de presentatie of het gebruik van zoveel mogelijk ingrediënten wordt niet als iets belangrijks gezien.

Op deze pagina hebben wij alle appartementen in Zuid-Spanje voor jouw verzameld!