B&B Noord-Holland 2022

B&B Noord-Holland

Lees meer over B&B Noord-Holland

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

B&B Noord-Holland

Ben je voor de aankomende vakantie wel toe aan wat rust en wil je van wat gastvrijheid genieten? Kies dan zeker eens voor een bed and breakfast. Een B&B is namelijk een unieke manier van verblijven, want je verblijft vaak direct in het huis of op het erf van de eigenaren, waardoor een verblijf erg persoonlijk en knus wordt. In een B&B in Noord-Holland kun jij dus optimaal op ontdekkingsreis gaan in het gebied en zul je geen enkel plekje overslaan. 

Bed & Breakfasts worden steeds populairder in Nederland. De persoonlijke service, het heerlijke ontbijt en het kleinschalige overnachten zorgt voor een heel ander soort vakantiegevoel dan overnachten in een hotel. Overnachten in een Bed & Breakfast geeft je daarom het ultieme vakantiegevoel. Helemaal tot rust komen in een prachtige kamer met zachte bedden en een fijne badkamer, hoe heerlijk is dat? ‘s Ochtends geniet je van een heerlijk ontbijtje met verse jus d’orange, een gekookt eitje en warme croissantjes. Dat is nog eens een goede start van de dag! Omdat een B&B meestal te vinden is in het huis of op het erf van de verhuurders, kun je altijd terecht met al je vragen over de omgeving. Zo wordt een verblijf erg persoonlijk en staat gastvriendelijkheid op nummer 1. Ook het interieur is vaak met veel liefde samengesteld, waardoor je je helemaal thuis zal voelen in het verblijf. 

Ontdek de natuur in Noord-Holland

Als je kiest voor een verblijf van Natuurhuisje is de kans groot dat je een echte natuurliefhebber bent. Tijdens jouw verblijf in Noord-Holland wil je dan ook volop op ontdekkingsreis gaan. Gelukkig is er in Noord-Holland van alles te ontdekken als het om de natuur gaat. Je vindt er ontzettend veel polderlandschap en natuurlijk kun je er terecht voor allerlei wandel- en fietsroutes. Breng ook zeker een bezoekje aan het Noord Hollands Duinreservaat met een uitgebreid netwerk aan diverse routes. Je vindt hier onder andere duingebied, loof- en naaldbossen, zandduinen met helmgras en kleine duinmeertjes. Ook vogel- en dierenliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen! Er zijn namelijk diverse vogelsoorten te spotten. Daarnaast vind je er volop vlinders, eekhoorns en konijnen. 

Ook het waddengebied is absoluut een bezoekje waard. Dit gebied staat tevens op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en biedt volop mogelijkheden. Je kunt er bijvoorbeeld kiezen voor wadexcursies, maar je kunt er ook zeehonden gaan spotten! Als waterliefhebber zit je hier dus helemaal goed. Kies ook zeker eens voor een excursie vanuit Den Oever. Dit is een vissersdorp die vlak voor de Afsluitdijk ligt. 

Geniet van het strand in Noord-Holland

Kies je voor een B&B in Noord-Holland dan zit je helemaal goed als echte strandliefhebber. Je kunt kiezen uit diverse bestemmingen met allemaal hun eigen kwaliteiten. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor plaatsen als Bergen aan Zee, Castricum aan zee of Wijk aan zee. De B&B’s bevinden zich misschien niet in deze plaatsen, maar er is er altijd wel eentje in de buurt. Als natuurliefhebber is het geweldig om een bezoekje aan het strand te plannen. De rit ernaartoe is namelijk erg leuk. Tijdens sommige routes fiets of wandel je door de duinen en ontdek je zo al veel mooie plekjes in de natuur. Kies dus gerust voor een B&B die niet pal aan het strand ligt, maar waarbij je eerst een stuk moet wandelen of fietsen. 

Op het strand kun je natuurlijk de hele dag gaan liggen in het zand, waarbij je af en toe een verfrissende duik in de zee neemt. Maar je kunt er ook voor kiezen om een lekkere wandeling over het strand te maken, of kies eens voor een wandeling door de duinen. Ook kun je heerlijk lunchen of dineren bij één van de strandtentjes en je kunt ‘s avonds genieten van een prachtige zonsondergang. Op sommige stranden kun je ook prima surfen als het weer het toelaat! Iets dat je ook goed op het strand kan doen is vliegeren, ook erg leuk voor de kids. Al hoeven die zich natuurlijk sowieso niet te vervelen in het zand, neem wat emmers en schepjes mee en ze zullen zich urenlang vermaken met het bouwen van zandkastelen. 

Het Hollandse klimaat

Het klimaat in Noord-Holland is niet anders dan de rest van Nederland. Al verschillen de temperaturen en de hoeveelheid neerslag in iedere provincie natuurlijk wel een beetje. Je zal vast wel een beetje bekend zijn met het Hollandse klimaat, maar wist je dat bijvoorbeeld de zomers in eigen land steeds warmer worden? In Augustus 2020 was er zelfs sprake van een hittegolf die maar liefst 8 dagen duurde! In Limburg liepen de temperaturen hierbij op tot wel 38 graden. In bijvoorbeeld Groningen was dit een aantal graden minder. De winters zijn echter zeer mild en een echt pak sneeuw hebben we in Nederland al een tijdje niet meer mogen meemaken. Als het toch sneeuwt, valt dit vaak in Zuid-Limburg en meestal niet in Noord-Holland. 

Tijdens jullie vakantie in een bed and breakfast in Noord-Holland is het dus handig om van tevoren te bepalen of jullie graag naar buiten willen of gewoon lekker binnen blijven. Zijn jullie van plan om te gaan wandelen, fietsen of te gaan varen? Dan is het natuurlijk wel zo fijn als het droog blijft en de temperaturen aangenaam zijn. De beste periode daarvoor zijn de maanden Mei, Juni en Juli. Natuurlijk kan een vakantie in de winter ook ontzettend leuk zijn in een B&B! Met een beetje geluk valt er dit jaar weer wat sneeuw en kunnen jullie genieten van een prachtig uitzicht en van wat sneeuwpret. Laat je vooral ook door de eigenaren informeren over het klimaat in de omgeving, zij kunnen je er vast het een en ander over vertellen.