Bed and Breakfast Zeeland

Samen beschermen we de lokale biodiversiteit

Meer informatie

Bed and Breakfast Zeeland

Zeeland is één van de mooiste provincies van Nederland, en daarmee zeer geschikt voor een weekendje of weekje er tussenuit in een mooi vakantiehuisje. In een bed and breakfast in Zeeland zal je gegarandeerd van al het moois in deze provincie kunnen genieten. Zoals je waarschijnlijk al vermoedt is een verblijf hier erg gezellig én inclusief ontbijt. Een verblijf in een bed and breakfast in Zeeland zal je een onvergetelijke vakantie opleveren!

Zeeland is erg populair onder de Nederlanders die graag in eigen land op vakantie gaan. Dit is met goede redenen! De Zeeuwse provincie beschikt namelijk over een prachtige en veelzijdige kustlijn. Voor waterliefhebbers is het in Zeeland dus een waar paradijs! En wat is nu fijner dan het genieten van deze heerlijke stranden vanuit een bed en breakfast middenin de natuur, ver weg van de herrie en drukte van de stad? Bij een bed and breakfast zit doorgaans een ontbijt inbegrepen, dus je zal je volledig kunnen focussen op ontspannen en genieten tijdens je verblijf. Bed and breakfasts in Zeeland zijn erg gezellig en sfeervol, en je wordt vaak ontvangen door de eigenaar met een warm welkom.

Een verblijf in een b&b is vaak aangenamer en gezelliger dan een verblijf in een hotel. Dit komt doordat de kamer vaak grenst aan het verblijf van de gastheer of gastvrouw, waardoor het verblijf veel persoonlijker wordt. De eigenaar of eigenaresse van de accommodatie geeft dan ook met al het plezier tips en informatie over de omgeving. Dit is ideaal als je nog niet eerder in de omgeving bent geweest. Bij natuurhuisje heb je ruime keus uit vele accommodaties op de allermooiste plekjes in Zeeland. Ontdek het zelf!

Faciliteiten in een B&B

Een Bed and Breakfast wordt in Nederland ook wel ‘logies en ontbijt’ genoemd. In Frankrijk noemt men dit ‘chambre d’hôtes’. Je verblijft er in een kamer in het woonhuis van de verhuurders of in een bijgebouw op hun erf.

Een Bed and Breakfast is dus een kleinschalige manier van verblijfsaccommodatie, die jouw vakantie een persoonlijke touch geeft. De verhuurder van de B&B kent de omgeving namelijk op zijn duimpje en dat heeft voor jou als gast zo zijn voordelen. Je wordt er - indien gewenst - voorzien van de beste tips. Wat is het beste restaurant van het dorp? Waar heb je het mooiste uitzicht? En welke bezienswaardigheden mag je beslist niet overslaan tijdens jouw vakantie? De gastheer en/of gastvrouw vertelt je er graag meer over.

In een B&B worden vaak maximaal zeven kamers verhuurd aan gasten. De voorzieningen verschillen per kamer. In sommige gevallen beschik je over een eigen badkamer, maar het komt soms ook voor dat je de sanitaire voorzieningen zult moeten delen met andere gasten die eventueel aanwezig zijn. Het niveau van service is vaak hoger dan in een hotel en de gastheer/-vrouw kan jou vaak iets extra’s bieden. Zo kunnen ze een reservering voor je maken in het restaurant waar je graag wilt eten, of kunnen ze speciaal voor jou een fietsroute uitstippelen. Maar ook in de kamers kan je vaak net iets meer luxe verwachten, als je daar naar op zoek bent. Zo zijn een luxe badkamer, een luxe boxspring, een fles wijn op de kamer of een sauna of (bubbel)bad niet ongebruikelijk. Maar ook wanneer je juist op zoek bent naar een meer simpele accommodatie, heb je meer dan genoeg keuze. Op Natuurhuisje.nl kun je dus kiezen voor een B&B die aansluit bij je eigen wensen.

In een Bed and Breakfast wordt doorgaans, in tegenstelling tot hotels, meer aandacht besteed aan een hoge kwaliteit, service en een persoonlijke aankleding. Het leuke is dat geen enkele B&B hetzelfde is. Elke B&B heeft zijn eigen bijzonderheden wat de overnachting uniek maakt. Tegenwoordig worden de Bed and Breakfasts steeds hipper. Zo kun je overnachten in een B&B met themakamers, een luxe wellnessruimte of omringt door designmeubelen. Bij de ene B&B slaap je dus tussen de schilderijen in een atelier en bij de andere kun je een kookworkshop volgen.

Een Bed and Breakfast is ook vaak gelegen in een bijzonder pand. Zo kun je bijvoorbeeld overnachten in boomhutten, monumenten, molens, schoolgebouwen, een oude fabriek, blokhutten en woonboten. Dit is dus een kans bij uitstek om eens binnen te kijken in dat geheimzinnige klooster of het kasteel dat je altijd al hebt willen bezoeken. Of grijp je kans en krijg een unieke bed and breakfast ervaring vanaf het water of verblijf juist in de boomtoppen. Op deze manier kom je op plekjes die je eerder niet zo snel zou bezoeken.

Omdat een Bed and Breakfast dus juist vaak op een bijzondere plek is gelegen, zit je vaak al snel in de natuur. En door het persoonlijke aspect van een B&B kan jouw gastheer/-vrouw je vaak hele leuke tips geven. Ga wandelend de omgeving van jouw B&B ontdekken of neem de fiets mee en ga verder de natuur in en volg een van de routes die jouw host aanraad. Door deze persoonlijke sfeer kun je veel beter opgaan in het leven van de lokale inwoners. Een B&B is ook vaak gelegen in een klein dorpje of een afgelegen gebied dicht bij een grote stad. Zo kun je toch verblijven in een kleinschalige accommodatie terwijl je overdag gemakkelijk de grote stad in kunt en ’s avonds kun je je even heerlijk ontspannen terugtrekken.

De schoonheid van Zeeland

Wie aan Zeeland denkt, denkt natuurlijk aan stranden! Deze provincie beschikt over één van de mooiste kustlijnen van het land, wat het één van de fijnste vakantiebestemmingen van Nederland maakt. Er zijn bekende en wat onbekendere kustplaatsen te vinden waar je een accommodatie kunt huren. Bekende kustplaatsen zoals Vlissingen en Domburg zijn uitstekende uitvalsbasissen om de provincie te verkennen. Bovendien heb je in deze plaatsen alles dichtbij, zoals winkels, bioscopen, musea en lekkere restaurants. Natuurlijk zit je ook zo in de haven en op het strand. Waar je ook bent in Zeeland, je kunt erop rekenen dat je altijd frisse zeewind aan het ademen bent. Heerlijk dus!

Naast de grotere kustplaatsen, kun je natuurlijk ook gaan voor een verblijf in een wat onbekender dorp of op het platteland. Hier zal je écht tot rust kunnen komen! Denk bijvoorbeeld aan het dorp Yerseke, waar je kennis kunt maken met de echte Zeeuwse mosselen en oesters. Voor culinaire liefhebbers is dit echt een must-do! Ook de Oosterschelde kreeft is iets heerlijks wat je niet mag missen. In ieder visrestaurant staan ze wel op het menu! In Zeeland kan je erop rekenen dat de vis die je op je bord krijgt recht uit zee komt.

Natuur in Zeeland

De provincie Zeeland bestaat uit zes verschillende schiereilanden, namelijk; Tholen, Sint Philipsland, Schouwen-Duiveland, Noord-Beveland, Zuid-Beveland en Walcheren, plus de regio Zeeuws-Vlaanderen, die grenst aan België. Omdat een aantal van deze schiereilanden vroeger geïsoleerd waren, kent elke streek zijn eigen dialect. Het water speelt een grote rol in Zeeland en wordt gezien als de rode draad in de geschiedenis van de provincie. De hele provincie, afgezonderd de duinstreek, ligt onder of op zeeniveau. Het landschap in Zeeland kan gezien worden als een lappendeken, gemaakt van dijken en polders. De geografie is de laatste jaren erg veranderd. Veel kleine eilanden zijn in de loop van de tijd samengegroeid tot grotere schiereilanden. Ook zijn er bewoonde gebieden die nu onder water staan, bijvoorbeeld het Verdronken Land van Zuid-Beveland en het Verdronken Land van Saeftinghe.

Het dierenleven van Zeeland vindt voornamelijk onder water plaats. De vele waterpartijen, waaronder de Grevelingen en de Oosterschelde, vormen de leefomgeving van allerlei soorten dieren: garnalen, oesters, krabben, kreeften en verschillende andere soorten vissen. In de Grevelingen is er geen sprake van eb en vloed bewegingen. Hier leven vooral dieren die behoefte hebben aan rustiger water, zoals de verschillende soorten steurgarnalen. In de Oosterschelde is het onderwaterleven interessanter. Er is een enorme aanvoer van plankton door de stroming, hierdoor is het leven onder water op sommige plaatsen overweldigend. Het westelijke gedeelte, dat het dichtst bij de Noordzee ligt, is erg in trek bij vissen als de kabeljauw, zeebaars en de dodemansduim, een planktonfilteraar. Op rustigere plaatsen kun je op de zandbodem kokerwormen en platvissen tegenkomen.

De provincie staat ook bekend om zijn Deltawerken. Deze zijn vanaf 1960 uitgevoerd als gevolg van de watersnoodramp die plaatsvond in 1953. Door het invoeren van de deltawerken is Zeeland minder geïsoleerd en kun je de provincie makkelijker bereiken. De deltawerken zijn zeker een bezoek waard. Ze zijn gelegen in een mooie omgeving omringt door prachtige stranden, mooie natuur en veel goede restaurants.

Nationaal Park de Oosterschelde

Het Nationaal park Oosterschelde bestaat eigenlijk uit meerdere delen. Zo is er de Oosterschelde, een zeearm, dat oorspronkelijk een aftakking van de rivier de Schelde is. Daarnaast is ook Plan Tureluur onderdeel van de grote Nationale Park. Plan Tureluur is een project dat opgezet is om met name vogels een uitgebreid foerageer gebied te bieden. Het project is vernoemt naar de vogel “Tureluur”, een vogel die zich erg thuis voelt in het beoogde project. De tureluur is dan ook talrijk en vrij gemakkelijk waar te nemen wanneer een bezoekje aan dit gedeelte van Nationaal Park Oosterschelde wordt gebracht. Naast de Tureluur zorgt Plan Tureluur voor een goede foerageer plek voor vele duizenden vogels, gedurende winter, zomer en trektijd, waaronder veel steltlopers.

De flora in Nationaal Park Oosterschelde wordt vooral bepaald door de zilte bodem die te vinden is in het grootste gedeelte van dit natuurpark. Lamsoor en zeekraal zijn één van de bekendere planten die zich thuis voelen op deze bodem. Deze planten zijn dan ook terug te vinden in de omgeving van de Oosterschelde.

De fauna in Nationaal park Oosterschelde is ook zeer uniek. Er kunnen vele verschillende vogelsoorten waargenomen worden in dit Nationale Park. Vooral steltlopers als goudplevier, kluut, wulp en verschillende strandlopers voelen zich thuis op de slikken en schorren die het gebied te bieden heeft. Ook zeevogels, waaronder verschillende meeuwsoorten zijn te vinden in dit grote natuurgebied. Naast de vele verschillende vogelsoorten die waar te nemen zijn in onder andere Plan Tureluur zijn er ook zeehonden waar te nemen in de wateren van de Oosterschelde. Ook zijn er met geluk bruinvissen waar te nemen. Bruinvissen zijn zoogdieren en hebben net als andere dolfijnachtige behoefte aan af en toe boven water te komen. Er is dus genoeg te beleven in Nationaal park Oosterschelde.

Activiteiten in Zeeland

Omdat Zeeland omringd wordt door water, is deze provincie een uitstekende bestemming voor watersportliefhebbers. Waar je ook van houdt, je kunt het hier naar hartenlust doen. Zo kun je je hier uitstekend wagen aan surfen of windsurfen, want de Zeeuwse wateren zijn hiervoor uiterst geschikt. Heb je dit nog nooit gedaan, dan kun je een lesje boeken in één van de vele surfscholen. Vooral Domburg en Brouwersdam zijn hiervoor geschikt. Ervaren zeilers kunnen terecht op de Noordzee, of op één van de meren, zoals Het Veerse Meer of de Grevelingen. Waterskiën en wakeboarden is ook mogelijk, en dit kun je ook doen op het Veerse Meer of het Grevelingenmeer. Kanoën en kajakken is ook erg leuk voor een middagje vertier.

Ben je meer een rustzoeker? Kom dan helemaal bij tijdens een lange strandwandeling op één van de kilometerslange stranden van Zeeland. Een aantal badplaatsen zijn voor een strandwandeling razend populair. Neem bijvoorbeeld de badplaats Cadzand, waar je een 11 kilometer lang zandstrand vindt, rijk aan slikken, schorren en oude polders. Dit is tevens een leuke bestemming voor kinderen, want met een schepje en een emmer kun je hier talloze haaientanden op het strand vinden die miljoenen jaren oud zijn. Wanneer het eb is kun je zelfs langs natuurgebied het Zwin lopen richting het Belgische Knokke. Andere leuke stranden zijn het Banjaardstrand, Breezand en de Hoge Hilt. Talloze opties dus voor eindeloos vertier op het strand!

Om écht helemaal op te laden tijdens een verblijf in een b&b in Zeeland kun je natuurlijk ook een bezoekje brengen aan één van de wellnesscentra. Je kunt gaan voor een dagtripje naar een wellnesscentrum, of je kunt een overnachting boeken. Ga voor een heerlijke massage, een gezichtspeeling of een dagje in de sauna en het Turks stoombad. Je kunt onder andere terecht in het Wellness resort Goes, Beauty- Kuur- en Chaletpark De Stern of het Sauna-Wellness Cleopatra.

Ga je op pad naar Zeeland met kinderen? Ook dan hoeven jullie je geen moment te vervelen! In de Zeeuwse provincie zijn meer dan genoeg opties voor daguitstapjes met de kids. Zo kun je een bezoekje brengen aan het Natuurspeelbos Axel, waar de kleintjes zich kunnen uitleven in de natuur en kunnen genieten van de kabelbaan. Deltapark Neeltje Jans is ook een highlight in de provincie, waar jong én oud zich zullen fascineren en vermaken. Ook zijn er verschillende bowlingbanen en zwembaden te vinden. Vraag vooral aan de gastheer of gastvrouw van de bed and breakfast waar de dichtstbijzijnde te vinden is!

Het ontdekken van de Zeeuwse natuur vanuit een vakantiehuisje kan niet alleen per fiets of te voet, maar ook per boot of per paard (en wagen). Fiets bijvoorbeeld over een van de fietsroutes bij de deltawerken of bezoek het nationale park de Oosterschelde of de Brouwersdam waar je heerlijk kunt wandelen. Het allerleukst is het natuurlijk om het landschap van Zeeland te ontdekken met behulp van een gids. Hij of zij kan je alles vertellen over de planten, dieren en bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt.

In Zeeland staan onze natuurhuisjes weg van de massa en midden in de natuur. Met 650 km aan dijken, duinen en dammen ben je nooit verder dan 15 minuten van het water verwijderd. Omdat de natuur en het water nooit ver weg zijn kun jij in alle rust genieten van deze bijzondere provincie en heb je toch alle benodigde faciliteiten en recreatiemogelijkheden op een niet al te verre afstand bij de hand.

Voor wat voor soort B&B je ook kiest, je brengt je vakantie altijd door in de natuur en weg van de massa. Dit zorgt ervoor dat je helemaal vrij bent om je eigen plan te maken tijdens jouw vakantie in Zeeland.

Een verblijf om nooit te vergeten

Zeeland biedt alles wat je maar nodig hebt om een onvergetelijke vakantie te beleven! Dit geldt voor jong en oud, gezien de ruime keus aan activiteiten die de provincie te bieden heeft. In Zeeland is het water nooit ver weg, wat het de perfecte bestemming maakt om heerlijk uit te waaien met de frisse zeewind. Voor visliefhebbers is dit ook het paradijs, want versere vis vind je haast niet in Nederland! De zee leent zich uitstekend voor urenlang vermaak tijdens het zwemmen of met het doen van één van de watersporten. Als je een b&b boekt bij natuurhuisje, kun je ervan op aan dat je terechtkomt in een kleinschalige, gezellige accommodatie middenin de natuur. Voor een fijne vakantie in Nederland is Zeeland dus een uitstekende keus!

Weekje weg

Inloggen

Privacy vind je in de natuur! Cookies voor onderweg?

Natuurhuisje maakt gebruik van 3 soorten cookies om jouw online struintocht bijzonderder en persoonlijker te maken! Lees hier alles over in ons cookiebeleid.