Bijzondere overnachtingen België

Op zoek naar een bijzondere overnachting in België? Ga eens voor een uniek verblijf in de Belgische natuur. Wanneer je kiest voor een bijzondere overnachting in België via Natuurhuisje, ben je verzekerd van een unieke ervaring. Wat dacht je van een overnachting in een tiny house of pipowagen? Laat je inspireren door de overnachtingsmogelijkheden in België, weg van de massa.

Lees meer over bijzonder overnachten in België
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Bijzondere overnachtingen België

Op zoek naar een bijzondere overnachting in België? Ga eens voor een uniek verblijf in de Belgische natuur. Wanneer je kiest voor een bijzondere overnachting in België via Natuurhuisje, ben je verzekerd van een unieke ervaring. Wat dacht je van een overnachting in een tiny house of pipowagen? Laat je inspireren door de overnachtingsmogelijkheden in België, weg van de massa.

Soorten bijzondere huisjes

Wakker worden in een boomhut, meters boven de grond, is zeker een bijzondere ervaring te noemen. Hoog in de bomen, genieten in alle rust en met een fantastisch uitzicht. Leuk met kinderen, maar ook geschikt voor een romantisch weekendje weg. Zoek je het liever wat dichter bij de grond? Een tiny house is een compact huisje, vanuit waar je optimaal geniet van de natuur. Wil je wat extra luxe? Kies dan voor een tiny house met jacuzzi of sauna. Zie je het wel zitten om een keer te overnachten in een tipi tent in the middle of nowhere of wil je helemaal back to basic met alleen basis voorzieningen tot je beschikking? Ook dat is mogelijk bij Natuurhuisje. Een bijzondere overnachting in België doorbreekt de dagelijkse routine en je krijgt de kans om een bestemming eens vanuit een andere kant te ontdekken.

Bijzondere bestemmingen

Niet alleen het type accommodatie zorgt ervoor dat je kan genieten van bijzondere overnachtingen in België. Ook de plek waarop de unieke accommodaties staan kan ervoor zorgen dat de overnachting als een bijzondere beschouwd mag worden. Een natuurhuisje in the middle of nowhere zorgt voor een bijzondere ervaring. Even helemaal weg van de massa. Ontspannen in een gebied waar je niets anders hoort dan de geluiden van de natuur.

Populaire bestemmingen voor een bijzondere overnachting in België

De meest bijzondere overnachting in België boek je bij Natuurhuisje. Of je nu verblijft in een tiny house, boomhut, pipowagen of op een boot, je bent gegarandeerd van een uniek verblijf. Vanuit je bijzondere verblijf loop je zo de natuur in, maar is ook zeer geschikt om je terug te trekken na een dagje uit naar een grote stad. Meer inspiratie? Lees verder over populaire bestemmingen voor een bijzondere overnachting in België:

De Belgische natuur in

België kent een afwisselend landschap. Het land is verdeeld in het Nederlandstalige Vlaanderen en het Franstalige Wallonië. Waar je in Vlaanderen heerlijk kunt uitwaaien aan het strand, kun je in Wallonië genieten van de vele heuvels en uitgestrekte bossen. Denk bijvoorbeeld eens aan een bijzonder verblijf in de Ardennen of in de Eifel. Je kunt hier uren wandelen zonder iets of iemand tegen te komen. Zo kun je echt genieten van de rust en ruimte die onze Belgische natuurhuisjes en hun omgeving bieden.

Geniet van de ongerepte natuur in België

Het is algemeen bekend dat je in de Belgische Ardennen heerlijk kunt genieten van de natuur. Daarnaast kom je er met wat geluk ook nog allerlei wilde dieren en bijzondere vogels tegen. Neem dus gerust een verrekijker en/of een goede camera mee. Of je nu met z’n tweeën, met het gezin of zelfs met een grote groep op reis gaat, de Ardennen is altijd een goed idee. Je wandelt er door dichte, groene bossen en langs heuvelachtige taferelen. Het is niet zo gek dat natuurliefhebbers uit het hele land hier regelmatig naartoe trekken. Houd jij meer van water en voel jij je het fijnst als de zee in de buurt is? Dan kies je natuurlijk voor één van de kustplaatsen in België. Denk bijvoorbeeld aan Knokke-Heist of Oostende.

Hierbij hebben we een aantal prachtige natuurgebieden voor je op een rijtje gezet. Het Nationaal Park Hoge Kempen in Vlaanderen, waar je 200 kilometer aan wandelpaden kunt vinden. Het Sonian Forest in Brussel, waar je volop kunt genieten van mooie en oude bomen. Natuurgebied de Hoge Venen, dat zich bevindt in de Eifel en dus ook voor een gedeelte in Duitsland ligt. Domaine de Berinzenne in de Ardennen, waar je kunt genieten van schilderachtige taferelen. Zoals je ziet kun je dus volop genieten van de natuur in België. Dit is slechts een kleine greep uit natuurgebieden die je er kunt vinden, maar deze zijn absoluut de moeite waard.

Reistips voor tijdens je bijzondere verblijf

Activiteiten in België

Vanwege de afwisselende natuur is België geschikt voor een veelvoud aan activiteiten. Wat dacht je van een lange wandeling, een mountainbike-tocht, abseilen of een uitstapje naar één van de Belgische steden? En wat is er nu beter om jouw vakantie naar België te combineren met een verblijf in een bijzondere accommodatie. Een grootschalig vakantiepark, hotel of appartement kennen we inmiddels allemaal wel. Zou het niet leuk zijn om het eens helemaal anders te doen? Wanneer je kiest voor een bijzondere overnachting in België van natuurhuisje weet je zeker dat jouw vakantie uniek en origineel zal zijn. Laat je inspireren door de diverse mogelijkheden en lees snel verder wat er in dit prachtige land allemaal te beleven is.

Het klimaat in België

Een overnachting in België is sowieso een goed idee, ongeacht het weer. Toch is het wel zo fijn om van tevoren te weten wat voor weer je kunt verwachten. De kans is groot dat jullie natuurlijk zo veel mogelijk naar buiten willen, wat vaak ook prima te doen is qua weer. Natuurlijk is het dan wel zo handig om te weten in welke maanden je de minste neerslag en de meest aangename temperaturen kunt verwachten. Ook de locatie in België maakt nog wat verschil qua weer. Aan de kust is het weer natuurlijk weer anders dan in de Ardennen.

Zo is het klimaat in het kustgebied bijna gelijkwaardig aan het klimaat in Nederland. Net als bij ons wordt daar namelijk gesproken van een gematigd zeeklimaat. Dit betekent dat de zomers er vrij warm zijn en de winters zeer mild. Juli is in dit gebied de warmste maand en Januari de koudste maand. Het hele jaar door valt er neerslag, maar in de vroege zomermaanden valt de minste neerslag. Kans op sneeuw en vorst is hier bijna niet vanwege de ligging aan zee. Wanneer er sprake is van een Oostelijke stroming kunnen de temperaturen in de zomer hoog oplopen. Aan de andere kant kan diezelfde stroming in de winter voor zeer lage temperaturen zorgen. Heel af en toe zorgt dit toch voor temperaturen onder het vriespunt.

Ook in de Ardennen wordt gesproken van een gematigd zeeklimaat, toch is dit gebied een stuk natter dan de rest van België. Net als in Nederland kun je er rekenen op de meeste zonuren in de maanden Juli en Augustus. Ook zijn die maanden het warmst en valt er de minste neerslag. Het grote verschil qua klimaat in de Ardennen en in ons eigen land komt door het feit dat je daar tussen de bergen zit. Zo kan de temperatuur heel anders zijn bovenop de berg dan onderaan de berg en dit geldt ook voor neerslag.