Bijzondere overnachtingen België

België kent een afwisselend landschap. Het land is verdeeld in het Nederlandstalige Vlaanderen en het Franstalige Wallonië. Waar je in Vlaanderen heerlijk kunt uitwaaien aan het strand, kun je in Wallonië genieten van de vele heuvels en uitgestrekte bossen. Denk bijvoorbeeld eens aan een bijzonder verblijf in de Ardennen of in de Eifel! Je kunt hier uren wandelen zonder iets of iemand tegen te komen. Zo kun je echt genieten van de rust en ruimte die onze Belgische natuurhuisjes en hun omgeving bieden. Vanwege de afwisselende natuur is België geschikt voor een veelvoud aan activiteiten. Wat dacht je van een lange wandeling, een mountainbike-tocht, abseilen of een uitstapje naar één van de Belgische steden?

Lees meer over bijzondere overnachtingen belgië
Lees meer over:

Bijzondere overnachtingen België

België kent een afwisselend landschap. Het land is verdeeld in het Nederlandstalige Vlaanderen en het Franstalige Wallonië. Waar je in Vlaanderen heerlijk kunt uitwaaien aan het strand, kun je in Wallonië genieten van de vele heuvels en uitgestrekte bossen. Denk bijvoorbeeld eens aan een bijzonder verblijf in de Ardennen of in de Eifel! Je kunt hier uren wandelen zonder iets of iemand tegen te komen. Zo kun je echt genieten van de rust en ruimte die onze Belgische natuurhuisjes en hun omgeving bieden.

Vanwege de afwisselende natuur is België geschikt voor een veelvoud aan activiteiten. Wat dacht je van een lange wandeling, een mountainbike-tocht, abseilen of een uitstapje naar één van de Belgische steden? En wat is er nu beter om jouw vakantie naar België te combineren met een verblijf in een bijzondere accommodatie. Een grootschalig vakantiepark, hotel of appartement kennen we inmiddels allemaal wel. Zou het niet leuk zijn om het eens helemaal anders te doen? Wanneer je kiest voor een bijzondere overnachting in België van natuurhuisje weet je zeker dat jouw vakantie uniek en origineel zal zijn! Laat je inspireren door de diverse mogelijkheden en lees snel verder wat er in dit prachtige land allemaal te beleven is.

Geniet van de ongerepte natuur in België

Het is algemeen bekend dat je in de Belgische Ardennen heerlijk kunt genieten van de natuur. Daarnaast kom je er met wat geluk ook nog allerlei wilde dieren en bijzondere vogels tegen. Neem dus gerust een verrekijker en/of een goede camera mee. Of je nu met z’n tweeën, met het gezin of zelfs met een grote groep op reis gaat, de Ardennen is altijd een goed idee. Je wandelt er door dichte, groene bossen en langs heuvelachtige taferelen. Het is niet zo gek dat natuurliefhebbers uit het hele land hier regelmatig naartoe trekken. Houd jij meer van water en voel jij je het fijnst als de zee in de buurt is? Dan kies je natuurlijk voor één van de kustplaatsen in België. Denk bijvoorbeeld aan Knokke-Heist of Oostende.

Hierbij hebben we een aantal prachtige natuurgebieden voor je op een rijtje gezet. Het Nationaal Park Hoge Kempen in Vlaanderen, waar je 200 kilometer aan wandelpaden kunt vinden. Het Sonian Forest in Brussel, waar je volop kunt genieten van mooie en oude bomen. Natuurgebied de Hoge Venen, dat zich bevindt in de Eifel en dus ook voor een gedeelte in Duitsland ligt. Domaine de Berinzenne in de Ardennen, waar je kunt genieten van schilderachtige taferelen. Zoals je ziet kun je dus volop genieten van de natuur in België. Dit is slechts een kleine greep uit natuurgebieden die je er kunt vinden, maar deze zijn absoluut de moeite waard!

Ervaar de ultieme ervaring van een unieke overnachting!

Als je kiest voor een bijzondere overnachting, wil je daar natuurlijk volop van genieten. Zo kun je bijvoorbeeld optimaal ontspannen in een tiny house, boomhut en pipowagen of juist op een schip. Hoog boven de grond wakker worden tussen de bomen zal voor iemand met hoogtevrees misschien niet de eerste keuze zijn. Toch kan dit type verblijf echt gezien worden als een unieke overnachting. Het prachtige uitzicht en de omliggende natuur zorgen ervoor dat jij in een boomhut je angsten snel vergeet. Het gevoel van helemaal één met de natuur te zijn is natuurlijk geweldig.

Niet alleen het type accommodatie zorgt ervoor dat je kan genieten van bijzondere overnachtingen in België. Ook de plek waarop deze unieke accommodatie staat kan ervoor zorgen dat de overnachting als een bijzondere beschouwd mag worden. Een natuurhuisje in the middle of nowhere zorgt bijvoorbeeld al voor een bijzondere ervaring. Even helemaal weg van het massatoerisme en ontspannen in een gebied waar je niks anders hoort dan de geluiden van de natuur zal voor velen van jullie een droom zijn die uitkomt.

Zie jij het wel zitten om een keer te overnachten in een tipi in the middle of nowhere? Wil je helemaal back to basic met alleen de basis voorzieningen tot je beschikking? Of wil je juist meer luxe voorzieningen? Een bijzondere overnachting kan je helpen bij het doorbreken van je normale routine of bij het veranderen van je levenswijze, maar is ook zeer geschikt wanneer je gewoon iets nieuws wilt proberen. Vanuit de bijzondere accommodatie gelegenheden kun je het thuisgevoel ervaren, terwijl je juist een hele nieuwe omgeving verkent. Bovendien krijg je de kans om een kant van de omgeving te ontdekken die je nooit ontdekt had wanneer je op een vakantiepark zou overnachten. Een groot voordeel is dat veel van de aangeboden bijzondere huisjes op een duurzame wijze gemaakt zijn.

Het klimaat in België

Een vakantie in België is sowieso een goed idee, ongeacht het weer! Toch is het wel zo fijn om van tevoren te weten wat voor weer je kunt verwachten. De kans is groot dat jullie natuurlijk zo veel mogelijk naar buiten willen, wat vaak ook prima te doen is qua weer. Natuurlijk is het dan wel zo handig om te weten in welke maanden je de minste neerslag en de meest aangename temperaturen kunt verwachten! Ook de locatie in België maakt nog wat verschil qua weer. Aan de kust is het weer natuurlijk weer anders dan in de Ardennen.

Zo is het klimaat in het kustgebied bijna gelijkwaardig aan het klimaat in Nederland. Net als bij ons wordt daar namelijk gesproken van een gematigd zeeklimaat. Dit betekent dat de zomers er vrij warm zijn en de winters zeer mild. Juli is in dit gebied de warmste maand en Januari de koudste maand. Het hele jaar door valt er neerslag, maar in de vroege zomermaanden valt de minste neerslag. Kans op sneeuw en vorst is hier bijna niet vanwege de ligging aan zee. Wanneer er sprake is van een Oostelijke stroming kunnen de temperaturen in de zomer hoog oplopen. Aan de andere kant kan diezelfde stroming in de winter voor zeer lage temperaturen zorgen. Heel af en toe zorgt dit toch voor temperaturen onder het vriespunt.

Ook in de Ardennen wordt gesproken van een gematigd zeeklimaat, toch is dit gebied een stuk natter dan de rest van België. Net als in Nederland kun je er rekenen op de meeste zonuren in de maanden Juli en Augustus. Ook zijn die maanden het warmst en valt er de minste neerslag. Het grote verschil qua klimaat in de Ardennen en in ons eigen land komt door het feit dat je daar tussen de bergen zit. Zo kan de temperatuur heel anders zijn bovenop de berg dan onderaan de berg en dit geldt ook voor neerslag.