Boomhut Noorwegen

Boomhut Noorwegen

Lees meer over Boomhut Noorwegen
Lees meer over:

Boomhut Noorwegen

Wil je jouw vakantie naar Noorwegen echt bijzonder maken? Boek dan eens een overnachting in een boomhut! Je overnacht op een unieke locatie midden in de natuur en wordt wakker met een schitterend uitzicht hoog tussen de bomen. Wanneer je dol bent op de natuur is een overnachting in een boomhut echt een must. Dichter bij de natuur kun je haast niet komen want je slaapt letterlijk tussen de takken. Noorwegen is een populaire vakantiebestemming bij liefhebbers van échte natuur en een vakantie in een boomhut in Noorwegen is de ideale plek om optimaal te genieten van de ongerepte natuur!

Noorwegen heeft prachtig ongerepte natuur

In Noorwegen zit je helemaal goed als je wilt genieten van echte ongerepte natuur, de Noorse natuur is namelijk op veel plekken nog onherbergzaam en wacht er op om ontdekt te worden. Het landschap wordt gekenmerkt door prachtige fjorden, uitgestrekte bossen en het schitterende noorderlicht. Internationaal staat het land ook bekend om zijn prachtige gevarieerde flora en fauna. Hou je van dieren dan kun je hier echt je hart ophalen terwijl je op zoek gaat naar de mooiste zoogdieren. Denk aan de wolf, lynx en bruine beer. Ook rendieren en reeën zijn hier te spotten. Deze dieren zijn vooral op het vaste land van Noorwegen te vinden, maar op Spitsbergen leven nog veel meer diersoorten! Spitsbergen is een Noorse eilandengroep waar het niet warmer wordt dan 10 graden. Vanwege de lage temperatuur leven hier dieren die zich thuis voelen in een koud klimaat. Denk bijvoorbeeld aan poolvossen en ijsberen, maar ook de endemische Spitsbergen sneeuwhoen, een erg bijzondere vogelsoort.

Noorwegen wordt ook wel het land van de fjorden genoemd. Deze fjorden zijn voornamelijk in het zuidwesten van het land te vinden. Eén van de bekendste fjorden is het Sognefjord, welke met zijn ruim 200 kilometer het langste fjord van het land is. In de vele bossen of bij één van de vele meren kun je heerlijk tot rust komen tijdens een wandeling waarbij er een grote kans is dat je niemand tegenkomt! Met maar liefst 30 nationale parken verspreid over het land, maakt het niet uit waar je verblijft, er ligt namelijk altijd wel een nationaal park in de buurt.

Ga vooral de prachtige natuur in

Het is een absolute aanrader om tijd in de natuur door te brengen tijdens jouw vakantie in Noorwegen! Dit kun je natuurlijk doen door middel van vele verschillende activiteiten, waaronder eindeloze wandelingen en fietstochten, maar ook kun je bijvoorbeeld een ruitertocht ondernemen om zo meer van de natuur te zien. Op veel plekken in Noorwegen kun je mountainbiken, kanoën, vissen, en afhankelijk van het seizoen waarin je reist kun je skiën en sneeuwhondsleeën. Ben je van plan om in de late herfst, winter of vroege lente naar Noorwegen te reizen, overweeg dan zeker om in het noorden van het land op vakantie te gaan. In deze tijd kun je hier namelijk het noorderlicht bewonderen, een erg bijzonder natuurverschijnsel dat je eigenlijk niet mag missen!

Op deze pagina hebben wij een overzicht gemaakt van alle boomhutten in Noorwegen!