Boomhut Overijssel

Boomhut Overijssel

Lees meer over Boomhut Overijssel
Lees meer over:

Boomhut Overijssel

Wil je echt eens overnachten in een bijzondere accommodatie? Denk dan eens aan een boomhut! Je hebt misschien wel eens filmpjes of foto’s voorbij zien komen van boomhutten met slaapkamers hoog in de bomen. Dat soort plaatjes lijken ver weg, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Op een aantal plekken in Nederland worden zelfs boomhutten aangeboden, zo ook in de provincie Overijssel. In deze provincie liggen een aantal prachtige natuurgebieden waar jij je prima kunt vermaken tijdens de vakantie. Volg een van de vele uitgezette routes, of verken de provincie op eigen houtje!

De ideale provincie om er lekker op uit te trekken

Er is van alles te zien in Overijssel, zo kun je tijdens jouw vakantie verschillende mooie natuurgebieden bezoeken. Een van de bekendere natuurgebieden is het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. De laatste groep korhoenders van Nederland leeft hier, wat het gebied erg bijzonder maakt. Het park bestaat uit verschillende landschappen, waaronder grote bossen en glooiende heidevelden. Breng je een bezoek aan dit gebied dan zijn er vele routes uitgezet die je al wandelend, fietsend en zelfs met paard kunt volgen. Ook het Nationaal Park Weerribben-Wieden in de Kop van Overijssel is populair onder natuurliefhebbers. Dit is een erg waterrijk gebied wat je dan ook het beste kunt verkennen vanaf het water. In het park kun je een boottocht boeken, of een kano huren en een van de kanoroutes volgen. Vanaf het water zie je het park vanaf en andere kant en krijg je misschien wel dieren te zien die je normaal niet zo snel te zien krijgt. De bijzondere feloranje grote vuurvlinder komt hier nog voor, erg bijzonder als je deze te zien krijgt tijdens een bezoek aan het park. Blijf je liever op het land, dan lopen er ook genoeg paden door de verschillende landschappen.

Verblijf je in augustus en september in Overijssel, dan is het zeker een aanrader om de Lemelerberg te bezoeken. Je kunt tijdens deze maanden namelijk genieten van prachtige paarse heidevelden. Het gebied heeft naast heide ook bossen en zandvlaktes, dus ook buiten deze twee maanden is er genoeg te zien!

Leuke activiteiten in Overijssel

In een van de vele natuurgebieden kun je prima gaan wandelen, fietsen, varen, kanoën of paardrijden. Overijssel heeft in totaal 64 natuurgebieden, dus er ligt altijd wel eentje in de buurt van jouw boomhut. Wil je wat culturele afwisseling, dan kun je een bezoek brengen aan een van de zes Hanzesteden die in deze provincie liggen. Ook het dorpje Giethoorn is leuk om te bezoeken. Dit plaatsje wordt ook wel het Nederlandse Venetië genoemd vanwege de vele verschillende waterwegen die door het dorp lopen. Tijdens jouw verblijf in Overijssel kun je er ook voor kiezen om de grens over te gaan en Duitsland te bezoeken. De grensstreek heeft namelijk ook prachtige natuur. Een aanrader is bijvoorbeeld Bad Bentheim met zijn beroemde burcht en groene omgeving. Ook de stad Nordhorn is leuk om te bezoeken!

Bekijk op deze pagina alle boomhutten die wij in Overijssel aanbieden!