Vakantiehuizen Overijssel

Ontdek de mooie natuur in Overijssel vanuit je vakantiehuisje. De provincie Overijssel ligt in het oosten van Nederland. Hier bepalen voornamelijk rivieren, polders, akkerland en kronkelende beken het landschap. Een vakantiehuis in Overijssel is een fijne uitvalsbasis voor een weekendje of nachtje weg in eigen land.

Lees meer over vakantiehuizen in Overijssel
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Vakantiehuizen Overijssel

Ontdek de mooie natuur in Overijssel vanuit je vakantiehuisje. De provincie Overijssel ligt in het oosten van Nederland. Hier bepalen voornamelijk rivieren, polders, akkerland en kronkelende beken het landschap. Een vakantiehuis in Overijssel is een fijne uitvalsbasis voor een weekendje of nachtje weg in eigen land.

Veelzijdig aanbod vakantiewoningen

Het gevarieerde landschap rondom de vakantiehuisjes in Overijssel vraagt om een veelzijdig aanbod van accommodaties. Hiervoor ben je bij Natuurhuisje.nl aan het juiste adres. Onze huisjes in Overijssel variëren van luxe villa's, trekkershutten en safaritenten tot tiny houses en groepsaccommodaties. Er is volop keuze voor jouw reisgezelschap. Of je nu met het gezin, familie, collega's of team gaat. Bij een groot deel van onze vakantiehuizen is je hond welkom. Met behulp van de filters op onze website vind je gemakkelijk de meest geschikte vakantiewoning voor jullie volgende vakantie.

De diverse natuur

Overijssel heeft verschillende natuurgebieden. Rondom de diverse bezoekerscentra bij deze natuurgebieden starten veel uitgestippelde routes. Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug en Nationaal Park Weerribben-Wieden zijn veruit de meest bekende natuurgebieden van de provincie. Op de Sallandse Heuvelrug kun je dwalen over glooiende heidevelden en door uitgestrekte bossen. Dit is de enige plek waar je nog korhoenders kunt spotten. Nationaal Park Weerribben-Wieden kun je goed ontdekken per kano. Er zijn routes voor beginners en gevorderden. Met een beetje geluk spot je de otter.

Populaire bestemmingen Overijssel

In Overijssel verblijf je midden in de natuur. Denk aan een bungalow in 'De Parel van Twente' Vasse, een vakantiewoning in het bekende Giethoorn, een B&B in Haaksbergen of een vakantieboerderij in Dalfsen. Of overnacht in een vakantiehuis in een van de historische Hanzesteden Zwolle en Kampen. Ben je benieuwd naar andere leuke bestemmingen in Overijssel? Lees dan verder:

Ontdek de gevarieerde natuur in Overijssel

De Sallandse Heuvelrug

De Sallandse Heuvelrug is een uniek natuurgebied dat bestaat uit één van de grootste aaneengesloten, droge heidegebieden van Europa. Je kunt hier eindeloos ronddwalen door het bos en over de heide. Geniet van zandverstuivingen, heide en naaldbomen door middel van een heerlijke wandeling door dit gebied. Er zijn ontelbare wandelroutes te vinden, dus er zit voor iedereen wel wat bij. Ook op de fiets is dit gebied prima te verkennen. Er zijn zelfs goede mogelijkheden om het wat actiever aan te pakken, denk hierbij bijvoorbeeld aan mountainbiken. Ben je met je trouwe viervoeter op vakantie? Deze is ook van harte welkom op de Sallandse Heuvelrug. Op sommige plaatsen is aanlijnen verplicht.

Kanoën door Nationaal Park Weerribben-Wieden

Het waterrijke Nationaal Park Weerribben-Wieden bevindt zich in de Kop van Overijssel. Het wordt gezien als het grootste laagveenmoeras van Noordwest-Europa en is eeuwen geleden ontstaan door de turfwinning in dit gebied. In het nationaal park kenmerken het riet en de vele waterwegen het landschap. Polders, sloten, plassen, rietlanden en moerasbossen, alles is hier te vinden. Doordat water en land elkaar hier afwisselen, vormt het gebied de leefomgeving van duizenden plant- en diersoorten. Een voorbeeld hiervan is de feloranje grote vuurvlinder. Vanwege het vele water is een kano of klein bootje de leukste én de beste manier om het Nationaal Park op eigen houtje te gaan verkennen. Voor de liefhebbers zijn er zelfs heuse kanoroutes uitgezet. Onderweg spot je bijzondere vogels en heel misschien ook wel één van de otters, die hier sinds 2002 met succes zijn geherintroduceerd.

Giethoorn: het Venetië van het noorden

Onderdeel van Nationaal Park Weerribben-Wieden is het 'Venetië van het Noorden': Giethoorn. Langs de met bomen omzoomde dorpsgracht van dit pittoreske plaatsje kun je wandelen over smalle bruggetjes en langs imposante boerderijen. Auto’s kunnen het waterrijke centrum van Giethoorn niet bereiken, dus gebeurd alles hier per boot of met de benenwagen. De verschillende grote en kleine meren rondom Giethoorn vormen het decor voor allerhande watersportactiviteiten. Doe jij het liever wat rustiger aan? Huur dan een bootje en geniet met de zon op je gezicht van de kalmerende werking van het water waardoor je omringd wordt. Meer aan bij één van de onbewoonde eilandjes en ga picknicken. Het centrum van Giethoorn is ook zeker een bezoekje waard. Het kan hier wel erg druk zijn. Wandel langs de dorpsgrachten en geniet tussendoor van een hapje en een drankje op een terras. Ook ‘s avonds kun je hier heerlijk genieten bij één van de leuke restaurants. Zin om een museum te bezoeken? Sla dan het Museum Giethoorn 't Olde Maat Uus zeker niet over. Dit is een levend museum met onder andere een cadeauwinkel, een café en acteurs in kostuum. Kies dus snel voor één van onze vakantiehuizen in of in de buurt van Giethoorn.

Tips voor een vakantiehuis in Overijssel

Maak kennis met Twente

Twente is waarschijnlijk de meest bekende landstreek van Overijssel. De streek bevindt zich in het uiterste zuidoosten van de provincie en staat bol van de gezellige steden en dorpen. Ten oosten en noorden van Twente bevindt zich buurland Duitsland. Een vakantiehuisje in Overijssel is daarom niet alleen de uitgelezen plek om de oer-Hollandse natuur te gaan ontdekken, maar ook om de natuur van onze oosterburen te gaan zien. Verblijf bijvoorbeeld in een vakantiehuis in Denekamp, de Lutte of Ootmarsum.

De grensstreek met Duitsland

De grensstreek met Duitsland beschikt over prachtig groene natuur, culturele hoogtepunten en gezellige steden en dorpen. Bezoek bijvoorbeeld Bad Bentheim met zijn beroemde burcht, van waaraf je een fraai uitzicht hebt over de bosrijke omgeving van het dorp en waar je prima kunt wandelen en fietsen zonder last te hebben van al te grote hoogteverschillen. Even ten noorden van Bad Bentheim bevindt zich Nordhorn. In deze stad kun je gaan wandelen door het groene stadspark, maar ook de shopping liefhebbers kunnen er hun hart ophalen. Kenmerkend voor de stad Nordhorn is de rivier de Vecht, die zich er een weg door de stad baant. Ten oosten van Nordhorn ligt het enorme bos- en heidegebied Engdener Wüste/Heseper Moor.

De historische Hanzesteden

Overijssel wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van verschillende Hanzesteden: Zwolle, Kampen, Ommen, Oldenzaal, Deventer en Hasselt. Alle zes waren zij eeuwen geleden lid van het zogenaamde Hanzeverbond, een samenwerkingsorganisatie van kooplieden rond de Oostzee, de Noordzee en op strategische plaatsen in het achterland. Medewerkers van de VVV’s in de diverse steden, maar ook onze eigen verhuurders, informeren je graag verder over de uiteenlopende activiteiten die je vanuit een vakantiewoning in deze steden kunt ondernemen. Denk bijvoorbeeld eens aan een leuke vaar- of wandelroute of aan een museumbezoek.

Landgoed Twickel

Dit prachtige historische landgoed bevindt zich in Ambt Delden en is zeker de moeite waard. Je vindt er maar liefst 148 boerderijen. Daarnaast zijn er ook watermolens, een watertoren en een houtzagerij. Daarnaast kun je er terecht voor een landschap met eeuwenoude eiken, vennen, heidevelden en akkers. Ook de tuinen en het park moet je absoluut gezien hebben. Dit is een oase van rust en bovendien een lust voor het oog. Je vindt er diverse tuinen met elk hun eigen eigenschappen. Zo vind je er bijvoorbeeld de volgende tuinen: Renaissance, Barok en de Landschapsstijl. Ook vind je er diverse moestuinen en een Japanse tuin. Overal waar je loopt zul je worden verrast door mooie details en bijzonder groen. Kies je voor één van onze vakantiehuizen in Overijssel? Dan mag een bezoekje aan Landgoed Twickel in Ambt Delden zeker niet ontbreken.

Holten

Holten is een plaats met zo’n 9400 inwoners. Het ligt aan de rand van de regio Salland en ligt tussen Deventer en Almelo. Je kunt er onder andere een bezoekje brengen aan het Natuurmuseum Holterberg en de Holterberg. Ook de Zuurberg en de Canadese begraafplaats bevinden zich in dit dorp. Vanuit jouw vakantiehuisje in Holten zit je binnen no time op de Sallandse Heuvelrug. Ook een dagje winkelen is hier goed te doen. Je vindt er onder andere een overdekt winkelcentrum en een aantal gezellige winkelstraatjes. Fietsliefhebbers zitten in Holten trouwens ook helemaal goed. Het staat namelijk bekend als echt fietsdorp waar vele toeristen naartoe komen om de fietsroutes te ontdekken. Wielrenners kunnen hun ei kwijt op de Holterberg en ook mountainbikers kunnen er terecht.