Boomhut overnachting

Als kind vond je een boomhut waarschijnlijk al helemaal geweldig. Toch zijn boomhutten niet alleen voor kinderen, want in Europa kun je op verschillende plekken overnachten in een echte boomhut. Je slaapt op een unieke locatie midden in de natuur en wordt wakker met een schitterend uitzicht hoog tussen de bomen.

Lees meer over slapen in een boomhut
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Overnachten in een boomhut

Als kind vond je een boomhut waarschijnlijk al helemaal geweldig. Toch zijn boomhutten niet alleen voor kinderen, want in Europa kun je op verschillende plekken overnachten in een echte boomhut. Je slaapt op een unieke locatie midden in de natuur en wordt wakker met een schitterend uitzicht hoog tussen de bomen.

Bijzonder overnachten

Overnachten in een boomhut is bijzondere vorm van overnachten. Je hebt er misschien wel eens over nagedacht hoe het zou zijn om je eigen stekje te hebben hoog tussen de bomen. Gelukkig hoef je voor een overnachting in een boomhut niet zelf de handen uit de mouwen te steken om een eigen boomhut te maken. In Europa kun je namelijk op veel plekken een boomhut boeken voor je vakantie.

De ideale vakantie

Je hebt misschien wel eens filmpjes gezien van boomhutten met slaapkamers hoog in de bomen. Dat soort plaatjes lijken ver weg maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Het kan zelfs al in op een aantal plekken in Nederland. Daarnaast vind je ook boomhutten in bijvoorbeeld de Ardennen of de bossen van Frankrijk. Wanneer je dol bent op de natuur is een overnachting in een boomhut echt een must. Dichter bij de natuur kun je haast niet komen want je slaapt letterlijk tussen de takken. Een vakantie in een boomhut is de ideale plek om tijdens je vakantie optimaal te genieten van de natuur door onder andere te gaan wandelen.

Jouw boomhut is omgeven door de mooiste bomen

De verschillende soorten bomen in Europa

In Europa vind je drie soorten bossen waar je boomhutten kunt vinden: loofbossen, naaldbossen en gemengde bossen. In loofbossen staan bomen met blaadjes, deze vind je het meest in Europa. Dit zijn bijvoorbeeld de bossen die wij in Nederland kennen. Karakteristieke soorten loofbomen zijn eiken, berken, beuken en esdoorns. Naaldbomen zijn bomen met naalden en deze vind je vooral in de koudere gebieden, zoals Noord-Europa. Karakteristieke soorten naaldbomen zijn bijvoorbeeld sparren en dennen. Tot slot zijn er dus ook nog de gemengde bossen. Dit zijn bossen waar een mix van naaldbomen en loofbomen staat. Kies jij liever voor een boomhut in een naaldboom of in een loofboom?

De dieren in de bossen van Europa

De bossen in Europa zijn een walhalla voor liefhebbers van groot wild life. Zo vind je in de bossen van Zweden bijvoorbeeld beren en elanden. Beren komen trouwens ook voor in de bossen van de Pyreneeën. Ook vind je in verschillende bossen in Europa de wolf en verschillende soorten roofvogels, zoals bijvoorbeeld de gier. In de oude bossen van Bialowieza in Polen en Rusland, kun je één van de meest unieke wilde dieren van Europa tegenkomen: de Europese bizon. Er zijn dus genoeg bijzondere dieren te vinden in de bossen van Europa, en dit is natuurlijk nog lang niet alles. Ontdek het zelf vanuit jouw boomhut!

Welke activiteiten ga jij ondernemen vanuit je boomhut?

Vanuit jouw boomhut de natuur in

Als je van wandelen, fietsen, mountainbiken in de natuur houdt, dan is een boomhut voor jou echt de ideale accommodatie voor je volgende vakantie. Midden in de natuur zal jij je weer even helemaal verbonden voelen met de belangrijke en simpele dingen in het leven. In een boomhut in de heuvels van België, in de bergen van Frankrijk of dichtbij de prachtige Spaanse kust kun jij wakker worden met het geluid van de vogeltjes en de wind door de boom waarin je verblijft! In je uiterst comfortabele bed rol jij je nog een keertje om, terwijl de warme zonnestralen naar binnen beginnen te schijnen. Wanneer je opstaat, kan het avontuur echt beginnen! Direct vanuit je boomhut kun je op zoek gaan naar de mooiste wandelingen, fietstochten en andere activiteiten in de natuur. Misschien is er wel een leuk typisch dorpje te vinden in de omgeving?

Activiteiten voor ieder reisgezelschap

Met je partner is een boomhut een erg leuke accommodatie voor bijvoorbeeld een romantisch weekendje weg of voor een vakantie om jullie jubileum te vieren. Je kunt het je vast wel voorstellen dat met zijn tweetjes in zo’n knusse boomhut behoorlijk romantisch is! Tussen het geluid van de krekels in de avond en met de heerlijke warme zon die naar binnen schijnt in de ochtend beleven jullie hier de ultieme romantische vakantie! Ga je met de kinderen op pad? Dan is een boomhut ook een ware droom. In een boomhut zullen de kleintjes zich als ware avonturiers in het bos voelen! En met al die ruimte om zich heen in de pure natuur is er meer dan genoeg plek om lekker te spelen, voetballen, ravotten en rondrennen. Misschien wil jij er wel even in je eentje tussenuit gaan? Dan is een boomhut een heerlijke plek om op retreat te gaan en je af te zonderen van het dagelijkse leven!