Bungalow Gelderland

Denk je aan de provincie Gelderland, dan denk je al gauw aan de bosrijke Veluwe. Maar de provincie heeft natuurlijk nog veel meer te bieden dan dit enorme natuurgebied! In het oosten van de provincie vind je bijvoorbeeld de Achterhoek met haar kenmerkende coulissenlandschap en veengebieden. Waar je jouw vakantie in Gelderland ook gaat doorbrengen, vlak bij jouw bungalow is hoe dan ook bos te vinden. Heerlijk als je wilt gaan wandelen of fietsen met je familie, je partner of je huisdier.

Lees meer over bungalow gelderland

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Bungalow Gelderland

Denk je aan de provincie Gelderland, dan denk je al gauw aan de bosrijke Veluwe. Maar de provincie heeft natuurlijk nog veel meer te bieden dan dit enorme natuurgebied! In het oosten van de provincie vind je bijvoorbeeld de Achterhoek met haar kenmerkende coulisselandschap en veengebieden. Waar je jouw vakantie in Gelderland ook gaat doorbrengen, vlak bij jouw bungalow is hoe dan ook bos te vinden. Heerlijk als je wilt gaan wandelen of fietsen met je familie, je partner of je trouwe viervoeter!

Gezien het feit dat Gelderland de grootste provincie van Nederland is, kun je vanuit de vele bungalows en andere vakantiehuisjes veel verschillende soorten activiteiten ondernemen. Enkele voorbeelden hiervan zijn paardrijden, fiets- en wandelroutes volgen, kanovaren, ballonvaren of het bezoeken van een dierentuin of pretpark. Op onze website vind je honderden natuurhuisjes in Gelderland, allen variërend in prijsklasse en luxeniveau. De provincie Gelderland bestaat uit verschillende typen landschappen. Zo vind je in de Betuwe een uitgestrekt rivierenlandschap en talloze fruitboomgaarden, maar op de Veluwe juist een bosrijk en heuvelachtig landschap. In de Achterhoek maak je daarentegen kennis met het typische coulisselandschap met haar fraaie doorkijkjes. Deze laatste streek grenst vrijwel in zijn geheel aan buurland Duitsland. Een vakantiehuisje in Gelderland is daarmee dan ook een goede uitvalsbasis voor een uitstapje over de grens. De Duitse steden en natuurgebieden zijn een bezoek namelijk meer dan waard. Bezoek plaatsen als Vreden, Bocholt, Münster en Emmerik of ga urenlang wandelen in de bossen rondom Kleef.

Uiteraard mag een bezoekje aan de Veluwe niet ontbreken

Gelderland staat natuurlijk bekend om de Veluwe, een uitgestrekt gebied dat voornamelijk bestaat uit bossen. Een deel van dit gebied is met haar ruim 91.000 hectare aangemerkt als beschermd Natura 2000 gebied. Nog iets waar de Veluwe bekend om staat zijn de wilde dieren die je er kunt spotten. Denk aan edelherten, wilde zwijnen en vossen. Ook vogelliefhebbers gaan graag naar dit natuurgebied. Er valt namelijk van alles te spotten! Denk aan de zeearend, de roerdomp, de rode wouw en de kraanvogel. Natuurlijk kun je er ook diverse spechten tegenkomen. Luister maar eens naar het geluid en probeer ze te vinden. Wanneer de bomen niet in bloei staan is dit trouwens een stuk makkelijker dan in de lente of de zomer. Als je graag wilde dieren wil spotten kun je er het beste vroeg op uit gaan. Wie weet spot jij dan wel een groepje herten tijdens de zonsopkomst!

In Gelderland kun je onder andere terecht bij het Nationaal Park de Hoge Veluwe. Daarnaast vind je er ook de Veluwezoom en de Leuvenumse bossen. Dit zijn slechts een aantal natuurgebieden die zeker de moeite waard zijn. Uiteraard is er nog veel meer te ontdekken. Laat je vooral eens informeren door een boswachter of bij een bezoekerscentrum. Zij kunnen je meestal over de mooiste plekjes vertellen en weten goed waar je wat kunt bewonderen. Ook Paleis het Loo en het landgoed eromheen zijn zeker de moeite waard voor een bezoekje. Zoals je ziet is er in Gelderland dus genoeg te beleven voor de natuurliefhebber.

In Gelderland is nog veel meer te beleven!

Niet alleen natuurliefhebbers zitten hier goed. Ook als je van dieren houdt kun je hier je hart ophalen. In Apeldoorn kun je bijvoorbeeld naar de Apenheul. Hier kun je talloze aapjes zien en sommige lopen zelfs los! Ook vind je er diverse speeltuinen voor de kleintjes. Niemand zal zich hier vervelen. Ook aan bezienswaardigheden is hier geen gebrek. Denk bijvoorbeeld aan de Loenense Waterval, het Kröller-Müller museum en Burgers’ Zoo. Een bungalow is perfect om dit allemaal te gaan ontdekken. In een bungalow zal je namelijk al erg gauw een huiselijk gevoel ervaren. Je vindt er alles wat je thuis ook zou vinden, en soms nog veel meer! Een ruime woonkamer, nette badkamer, goed uitgeruste keuken en een grote tuin.

Kies zeker ook eens voor een luxe bungalow. Soms beschikt deze zelfs over een privé zwembad! Een wasmachine, vaatwasser, airco en sauna behoren ook tot de faciliteiten van een wat luxere bungalow. Het ligt er helemaal wat jouw voorkeuren en budget zijn! Doordat er veel natuur rondom de bungalow te vinden is, is het voor kinderen hier een waar speelparadijs. Er is zo ontzettend veel ruimte om lekker te ravotten en te rennen, vlak voor de deur van de bungalow! Alle bungalows van Natuurhuisje hebben met elkaar in gemeen dat ze allemaal ver weg van het massatoerisme zijn gelegen, en op een prachtig plekje in de natuur. De perfecte accommodatie dus!

Hoe is het klimaat in Gelderland?

Het weer in eigen land is behoorlijk wisselvallig. Toch is het klimaat in principe niet heel erg gevarieerd. De temperaturen in de verschillende provincies liggen namelijk nooit meer dan een paar graden uit elkaar. Dat betekent echter niet dat het op de ene plek niet behoorlijk kan verschillen met de andere plek. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat het in Zuid-Holland 28 graden is en bewolkt, terwijl het in Limburg dan 31 graden is en zonnig. In Nederland wordt trouwens gesproken van een gematigd zeeklimaat. Dat houdt in dat het er relatief vochtig is en dat er duidelijk sprake is van seizoenen. De temperatuurverschillen tussen de zomers en de winters zijn niet extreem groot en er is sprake van milde wintertemperaturen. Uiteraard staat Nederland bekend om zijn vele regen en ook in Gelderland is dat helaas niet anders.

Toch hebben we in de zomer vaak geluk en zitten er prachtige dagen bij met temperaturen tussen de 20 en 35 graden. Heel af en toe komt er zelfs een hittegolf voorbij die zomaar een paar dagen kan duren. De droogste periode op de Veluwe is trouwens de lente. Er is weinig sprake van invloed vanuit de zee, aangezien het landinwaarts ligt. Omdat de zomers steeds warmer worden is er ook meer kans op flinke regenbuien en onweer. Toch valt de meeste regen in dit gebied in de herfst. In de winter is hier ook grote kans op sneeuw, vanwege de hoge ligging van de Veluwe. Wil je als wandelaar volop van de natuur genieten en daarbij ook nog eens droog blijven? Qua temperatuur en klimaat is de lente het perfecte moment om deze provincie te bezoeken. Je hebt dan de minste kans op regen of op hittegolven. Wat voor weer het ook is, in een bungalow in Gelderland zit je helemaal goed!