Chalet Gelderland

Chalet Gelderland

Lees meer over Chalet Gelderland
Lees meer over:

Chalet Gelderland

Ontdek de rust, natuur en de ontspannen sfeer in de prachtige Achterhoek van Nederland. Als er een provincie is met mooie natuur, dan is dat Gelderland wel. Of je nu op zoek bent naar natuur of cultuur, in Gelderland is het allemaal te vinden. Neem gezellig je familie of vrienden mee naar een van de vakantiehuisjes in het prachtige Gelderland en geniet van een heerlijke vakantie in een chalet.

Het Gelderse landschap

Wanneer je in Gelderland bent, merk je hoe trots de inwoners zijn op de prachtige natuurgebieden en vaak weten zij ook de mooiste plekjes te vinden, dus schroom vooral niet om tijdens je verblijf in een vakantiehuisjes een local te vragen voor een paar goede tips! De karakteristieke rijkdom en natuur van Gelderland worden goed behouden zodat de generaties in de toekomst er ook optimaal van kunnen genieten. Gelderland staat bekend om haar variatie aan landschappen: dichte bossen en uitgestrekte heidevelden op de Veluwe, weidse uiterwaarden langs de grote rivieren en het intiem coulisselandschap van de Achterhoek, adembenemend!

Als er een provincie is met veel natuurgebieden, dan is het Gelderland wel. Hier ben je overal wel omgeven door de natuur of zijn de bossen erg dichtbij. Bijvoorbeeld de prachtige Betuwe met haar boomgaarden met appels, peren, kersen en allerlei ander lekker fruit. Een ideale omgeving om te fietsen of een lange wandeling te maken. De Gelderse Poort is een ruig gebied vol wilde paarden en runderen, bevers en duizenden ganzen. In dit gebied zijn wind, water en dieren vrij spel gegeven en dat is goed terug te zien in dit ruige gebied. Elk seizoen heeft dit gebied een ander gezicht waar je versteld van zult staan. Maar het meest bekende natuurgebied is misschien wel de Veluwe. Met bos, heide, zandvlakten, landgoederen en spectaculaire uitzichten. Het is dé plek om wild te zien, dus mocht je wat dieren willen spotten, ga dan eens vroeg in de ochtend of in de avond stil op een kruising zitten!

Welke activiteiten plan jij tijdens je vakantie in Gelderland?

Tijdens je vakantie kun je natuurlijk gaan wandelen, fietsen, mountainbiken, varen en nog veel meer. Als je in een vakantiepark in Gelderland verblijft kun je op het park zelf sowieso al genieten van de rust en stilte om je heen. Daarom is het misschien leuk om vanuit je huisje allerlei activiteiten in te gaan plannen. Denk bijvoorbeeld aan het plannen van toffe wandelroutes, fietsroutes, of wees lekker actief en kies voor iets als bergbeklimmen of raften. Gelderland is een waar wandel walhalla en uiteraard bekend door de jaarlijkse Nijmeegse Vierdaagse. Deze prachtige routes hebben een onweerstaanbare aantrekkingskracht op vele wandelaars, want wie wil er nou niet uren rondstruinen door de prachtige natuurgebieden in Gelderland? De meeste routes lopen door de Veluwe. Voor cultuurhistorische wandelroutes kun je beter naar de Betuwe gaan die rijk is aan oude en goed geconserveerde steden zoals Culemborg en Tiel.

Hier op deze pagina hebben wij alle chalets in Gelderland alvast voor jou verzameld.