Chalet Noord Brabant

Chalet Noord Brabant

Lees meer over Chalet Noord Brabant
Lees meer over:

Chalet Noord-Brabant

In de provincie Noord-Brabant kun je een hoop natuurschoon vinden. Het is daarmee een heerlijke vakantiebestemming voor natuurliefhebbers, rustzoekers en watersporters. Voor jong en oud is er genoeg te doen en je zult je hier niet snel vervelen. Tijdens jouw vakantie wil je natuurlijk de allerfijnste accommodatie hebben. Ga je met je partner, met het hele gezin of in je eentje? Ga dan eens voor een gezellig chalet in de natuur. Vanuit een chalet in Noord-Brabant ben je binnen no-time op de heide, in het bossen of op het platteland.

Verken de verschillende landschappen

Ondanks dat er in Noord-Brabant vele verschillende dorpjes en steden zijn, heeft de provincie ook een hele hoop natuurparels. Er is bijvoorbeeld het Nationaal Park De Biesbosch. Dit park ligt op de grens van Brabant en Zuid-Holland. De Biesbosch bestaat uit een doolhof van zandbanken, moerassen, waterwegen en bossen. Wil je dit gebied verkennen dan kun je dat het beste doen vanuit een (rondvaart)boot of kano, op die manier heb je namelijk een grote kans om de meeste waterdieren en vogels te spotten. Maar het park is ook prima toegankelijk voor iedereen die de omgeving liever wandelend of fietsend verkent. Noord-Brabant heeft ook een aantal bijzondere stuifzandgebieden, hierdoor is het net alsof je je in de woestijn waant. Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen bestaat voornamelijk uit stuifzand en heeft daarom ook de bijnaam van “Brabantse Sahara” gekregen. Naast zand vind je hier ook heidevelden en naaldbossen. Door het park lopen tal van fiets- en wandelroutes, maar je kunt er ook prima mountainbiken of paardrijden. Kinderen kunnen zich ook prima vermaken in dit park. Zo kunnen ze naar hartenlust boomklimmen, van zandheuvels rollen of boomhutten bouwen.

Rondom de verschillende vakantiehuisjes in Noord-Brabant vind je ook veel landbouwakkers, landgoederen en polders die worden afgewisseld met bosgebieden. De heidevelden, bossen, polders en vele riviertjes vormen het leefgebied van verschillende soorten vissen, vogels, amfibieën, kleine zoogdieren, Schotse hooglanders en reeën. Tijdens een wandeling door een van de natuurgebieden zul je vast wel een aantal dieren tegenkomen!

Er is genoeg te doen in Noord-Brabant

Deze provincie kenmerkt zich door diversiteit op het gebied van zowel cultuur, entertainment en natuur. Dit maakt Noord-Brabant een veelzijdige vakantiebestemming voor iedereen. Ga cultuur snuiven in bourgondische steden, geniet van adembenemende natuur, spot vanuit je auto wilde dieren in safaripark de Beekse Bergen of vermaak je in het attractiepark de Efteling. Je hoeft je tijdens een vakantie hier dus geen seconde te vervelen. Wil je tijdens jouw vakantie meer leren over de natuur, maak dan bijvoorbeeld een wandeling met een gids die je meer kan vertellen over de omgeving of breng een bezoek aan Natuurmuseum Brabant in Tilburg. Het mooie aan een vakantie in een Natuurhuisje is dat je zelf bepaalt of en wanneer je de drukte op zoekt en wanneer je de stilte opzoekt door urenlange fietstochten of wandelingen te maken door de bossen.

Wil je tijdens jouw vakantie naar Noord-Brabant? Bekijk op deze pagina alle chalets die wij hier aanbieden.