Cottage Ardennen

De Ardennen is een prachtig, natuurrijke regio die zich grotendeels in België bevindt. Een vakantie in deze regio is erg geschikt zowel voor mensen die op zoek zijn naar pure ontspanning als mensen die sportieve activiteiten willen beoefenen. In de Ardennen zijn veel verschillende vakantiehuisjes te vinden, waaronder cottages. Dit zijn prachtige, landelijk gelegen huisjes middenin de natuur. Sommige cottages bevinden zich op het erf van de verhuurder, maar er zijn ook cottages die iets verder afgelegen liggen met een prachtig uitzicht over het omliggende landschap.

Lees meer over Cottage Ardennen
Lees meer over:

Cottage Ardennen

De Ardennen is een prachtig, natuurrijke regio die zich grotendeels in België bevindt. Een vakantie in deze regio is erg geschikt zowel voor mensen die op zoek zijn naar pure ontspanning als mensen die sportieve activiteiten willen beoefenen. In de Ardennen zijn veel verschillende vakantiehuisjes te vinden, waaronder cottages. Dit zijn prachtige, landelijk gelegen huisjes middenin de natuur. Sommige cottages bevinden zich op het erf van de verhuurder, maar er zijn ook cottages die iets verder afgelegen liggen met een prachtig uitzicht over het omliggende landschap. Geniet van een bijzonder, comfortabel en sfeervolle vakantiewoning tijdens jouw vakantie in de Ardennen!

Geniet van het landschap

Het landschap van de Ardennen is echter zeer gevarieerd: zo zijn er grote vlakke grasvelden en steile bergen. Ruim de helft van de Ardennen bestaat uit bosgebied, hierdoor is het de meest beboste regio van België. Je kunt uren rondlopen zonder anderen tegen te komen. Wil je langs een schone en heldere rivier door de bossen wandelen, kies dan voor een wandeling langs de Ninglinspo. Dit is een van de mooiste rivieren van de Ardennen in een magisch bos. Andere rivieren die door de Ardennen stromen, zijn de Lesse, Sure, Semois, Vire, Vierre, Rulles en Ton. De vele bossen bieden een leefgebied voor verschillende diersoorten. Tijdens de wintermaanden zoeken vele zoogdieren hun toevlucht bij de sparrenbossen. De bossen in de Ardennen bestaan voornamelijk uit loofbomen, zoals de eik, esdoorn, es en naaldbomen, zoals de spar, den en Douglas spar. Naast bossen bestaat het landschap ook uit heuvelachtige weilanden.

Enkele dieren die in de bossen voorkomen zijn herten, reeën, everzwijnen, eekhoorns, vossen, hazen, de marter en wilde katten. Vogelliefhebbers kunnen tijdens hun wandelen verschillende vogels spotten, zoals de mus, klapekster, sperwer, roodborstje, mees en vink. Maar ook vogels zoals de zwarte ooievaar, de uil en oehoe leven in de boomtoppen. Een prachtig natuurgebied voor iedereen die van ongerepte natuur wil genieten, is het natuurpark de Hoge Venen. Dit 45 km2 grote gebied bestaat voornamelijk uit hoogveenlandschap. Verder vind je er ook weiden, bossen, heidevelden en wilde dieren.

Je vermaakt je prima in de Ardennen!

De Ardennen-streek is de ideale vakantiebestemming voor actievelingen en natuurliefhebbers. Veel vakantiegangers komen hier speciaal voor de outdoor-activiteiten want daar is het landschap erg geschikt voor. Het landschap biedt tal van mogelijkheden om outdoor te genieten. Niet alleen kun je hier wandelen, skiën en mountainbiken, maar het is ook mogelijk om deel te nemen aan activiteiten zoals survivallen, klimmen, abseilen of raften. Wil je het liever iets rustiger aan doen, dan kun je een uitstapje maken naar een van de knusse dorpjes. Plaatsen zoals Namen, Luik, Houffalize en Durbuy zijn allemaal echte aanraders. Hier worden ook vaak gezellige activiteiten georganiseerd, waar je jezelf kunt mengen tussen de locals en waar je culinair kunt genieten van de lekkerste streekproducten. Het is ook leuk om een kasteel, burcht of oorlogsmuseum te bezoeken tijdens jouw vakantie!

Bekijk op deze pagina alle cottages die wij in de Ardennen verhuren!