Dagje weg Limburg

Limburg heeft veel te bieden en je hebt hier dan ook veel te doen wanneer je een dagje weg wilt in deze provincie. De meest Zuidelijke provincie in Nederland, onderscheidt zich qua karakter toch wel het meest van de andere Nederlandse provincies. Niet alleen heeft Limburg een eigen streektaal, ook kenmerkt het zich door het platteland afgewisseld met het heuvellandschap in het Zuiden.

Lees meer over dagje weg Limburg
Lees meer over:

Dagje weg Limburg

Limburg heeft veel te bieden en je hebt hier dan ook veel te doen wanneer je een dagje weg wilt in deze provincie. De meest Zuidelijke provincie in Nederland onderscheidt zich qua karakter toch wel het meest van de andere Nederlandse provincies. Niet alleen heeft Limburg een eigen streektaal, ook kenmerkt het zich door het platteland afgewisseld met het heuvellandschap in het Zuiden. Het zal dus voelen alsof je in het buitenland bent, terwijl je gewoon in eigen land verblijft! Bekijk snel wat de mogelijkheden zijn voor een dagje Limburg.

Of je in Limburg zelf wilt verblijven of alleen een dagje weg wilt in deze provincie, op Natuurhuisje heb je de keuze uit een groot aanbod accommodaties in Limburg en in de rest van Nederland. In een Natuurhuisje beleef je een ultiem rustige vakantie middenin de natuur in een kleinschalige, unieke accommodatie op een unieke plek ver weg van het massatoerisme! Er zijn boshuisjes, luxe villa’s en Bed & Breakfasts, maar ook vind je volop glamping accommodaties, bungalows, basic trekkershutten en groepsaccommodaties.

Wat je dus ook zoekt, bij Natuurhuisje vind je het absoluut. Als je ergens blijft overnachten kun je de omgeving namelijk net even wat beter ontdekken. Er is in Limburg gewoon zoveel te doen en te zien! Proef bijvoorbeeld een echte Limburgse vlaai en breng een bezoekje aan het Drielandenpunt. Ontdek de mooiste natuurgebieden en ontspan ‘s avonds lekker in jouw Natuurhuisje. Breng ook zeker een bezoekje aan het super gezellige Valkenburg. Hier kun je kiezen uit diverse restaurantjes en terrasjes. Bovendien kun je er een aantal mooie grotten en kastelen bezoeken. Laat je snel verrassen door deze prachtige provincie en ontdek het binnenkort zelf.

In Limburg barst het van de natuurgebieden

In het Noorden van het prachtige Limburg is het natuurrijke landschap van Peel en Maas te vinden. Daarnaast vind je hier ook de vennen en stuifduinen in de Maasduinen met haar lieflijke schoonheid. De omgeving leent zich voor lange wandelingen in de natuur en met een beetje geluk vind je hier een van de unieke plantensoorten die in de rest van Nederland niet te vinden zijn, zoals bijvoorbeeld het zeer zeldzame zinkviooltje. In Midden-Limburg bevinden zich de Maasplassen, een uitgestrekt gebied van maar liefst 3000 hectare en daarmee is dit het grootste aaneengesloten watersportgebied van heel Nederland. Op een warme dag kun je er dus heerlijk een dagje op uit met een van de vele rondvaartboten of ontspannen langs de maasplassen met een goed boek. Voor watersporters is dit een populaire bestemming, je kunt er onder andere wakeboarden, zeilen, surfen en nog veel meer.

Helemaal in het Zuiden is er het groene Heuvelland met top van de Vaalserberg als hoogste natuurlijke punt in Nederland op maar liefst 323 meter hoogte. Het Zuidoosten wordt ook wel vaak ‘mergelland’ genoemd. Hier bevinden zich onder andere de Mergelse grotten rond Valkenburg, maar ook de Sint Pietersberg bevindt zich in deze omgeving. In Vijlen kun je trouwens urenlang wandelen door de prachtige bossen. Een bezoekje aan het Drielandenpunt in Vaals mag ook niet ontbreken als je naar Zuid-Limburg gaat.

Wandelen, fietsen, shoppen of juist lekker actief bezig zijn!

Als natuurliefhebber ben je in Limburg op de goede plek om eens lekker tot rust te komen, maar ook om eropuit te gaan en te genieten van de omgeving. Naast de uitgestrekte natuur, bruist Limburg ook door het culturele erfgoed en haar geschiedenis. Bezoek bijvoorbeeld de mergelgrotten in het schilderachtige Valkenburg in Zuid-Limburg of ga naar het drielandenpunt in Vaals. Dit is de plek waar de grenzen van Nederland, Duitsland en België samenkomen. Je kunt er ook voor kiezen om er op uit te gaan met de fiets. Limburg kent een groot fietsknooppuntennetwerk wat het bijna onmogelijk maakt om te verdwalen in een voor jou waarschijnlijk (nog) onbekende omgeving. Zo is er bijvoorbeeld een Drie Grenzenroute en een Heideroute en mocht je er in het voorjaar zijn, dan is de Aspergeroute zeker een leuk uitstapje.

Ook kun je tijdens jouw dagje weg een van de diverse natuurgebieden bezoeken, deze gebieden barsten van de wandelroutes en er is voor ieder wel wat passends te vinden. Daarnaast kun je in Limburg ook volop winkelen. Ga bijvoorbeeld eens shoppen in Maastricht of in Sittard. Ook de Outlet in Roermond is ontzettend gezellig! Daarna kun je meteen een bezoekje aan het centrum van Roermond brengen. Hier kun je nog meer shoppen, maar ook genieten van diverse terrasjes en restaurants. Ben je op zoek naar wat avontuur? Ga dan naar Fun Thrills Weert voor een aantal toffe activiteiten.

Hoe zit het precies met het weer in Limburg?

Misschien weet je het al, maar het weer in Limburg is over het algemeen een beetje anders dan de rest van het land. In de zomer is het er bijvoorbeeld meestal wat warmer. Zo kan het in bijvoorbeeld Zuid-Holland 26 graden zijn en tegelijkertijd in Limburg 30 graden. Het is dus handig om hier rekening mee te houden wanneer je een dagje weggaat. Dat betekent trouwens ook dat het er in de winter vaak een stuk kouder kan zijn dan in de rest van Nederland. Terwijl het in Zuid-Holland bijvoorbeeld droog is kan het in Limburg dan op hetzelfde moment sneeuwen. Als je in de winter dus weer een keer sneeuw wil zien, kun je het beste kiezen voor een vakantie naar Zuid-Limburg. Ook als we spreken van een hittegolf is deze in Zuid-Limburg vaak het warmst.

Tijdens extreem warme temperaturen is het natuurlijk niet zo prettig om een wandeling te gaan maken. Een ritje op de scooter is in dat geval een beter idee. Vergeet ook zeker niet om een petje op te zetten en je goed in te smeren. Ook kun je op die warme dagen natuurlijk kiezen voor een dagje naar het ‘strand’ of een zwembad. In Limburg heb je natuurlijk geen zee, maar je kunt er wel terecht voor diverse zandstrandjes aan het water of toffe zwembaden. Ook net over de grens in België kun je terecht bij diverse zwembaden. Welk weer het ook is, een dagje weg in Limburg is altijd een goed idee.