Fietsvakantie Italië

Ben jij een echte fietsfanaat en ontdek jij graag een nieuwe bestemming in Europa? Denk dan eens aan een fietsvakantie in Italië! In Italië geniet je van de mooiste berglandschappen, de beste cappuccino, de heerlijkste pasta’s en pizza’s en een vriendelijke cultuur. Dit kom je allemaal tijdens je fietstochten in Italië! Er zijn talloze uitgezette fietsroutes in dit prachtige land, en je ontdekt alles het beste vanuit je Natuurhuisje!

Lees meer over fietsvakantie Italië
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Fietsvakantie Italië

Ben jij een echte fietsfanaat en ontdek jij graag een nieuwe bestemming in Europa? Denk dan eens aan een fietsvakantie in Italië! In Italië geniet je van de mooiste berglandschappen, de beste cappuccino, de heerlijkste pasta’s en pizza’s en een vriendelijke cultuur. Dit kom je allemaal tijdens je fietstochten in Italië! Er zijn talloze uitgezette fietsroutes in dit prachtige land, en je ontdekt alles het beste vanuit je Natuurhuisje!

Een fietsvakantie is de ultieme manier om een land te ontdekken. Misschien snappen niet alle mensen het, maar als jij van fietsen houdt ben jij het ermee eens dat een fietstocht door een ander land de ultieme manier is om te ontspannen en veel van de natuur te zien. Het is zo heerlijk om zo mobiel te zijn en je eigen tempo aan te kunnen houden, terwijl je geniet van de mooiste natuur, landschappen en cultuur om je heen. Daarnaast ben je aan het werken aan je gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Je bent immers volop in beweging, wat er goed is voor je conditie, spieren en lichaam. Daarbij is fietsen een goede manier om je aandacht even te shiften van het drukke werkleven naar het ontspannen en genieten. Je kunt perfect je hoofd even helemaal leegmaken en je focussen op het genieten van de simpele dingen in het leven wanneer je op de fiets zit! Ook leer je tijdens een fietsvakantie over wat je nu echt nodig hebt op vakantie, want je kunt natuurlijk een minimale bagage meenemen achterop de fiets!

Een fietsvakantie is geschikt voor jong en oud en voor ervaren of onervaren fietsers. Als je onervaren bent met fietsvakanties, moet je natuurlijk wel rekening houden met bergachtige gebieden, want die kun je dan beter overslaan. Een land waar je veel variatie vindt in landschappen en dus veel verschillende fietsgebieden geschikt voor allerlei soorten fietsers, is Italië! Het zal je misschien verrassen, maar Italië is echt steeds populairder aan het worden als fietsland in Europa. Tijdens een fietsvakantie in Italië zal je optimaal cultuur met natuur kunnen combineren. Je kunt fietsen langs de leukste dorpjes en steden en door de prachtige heuvels van Umbrië of Toscane, bijvoorbeeld. Ook kun je fietstochten maken langs de azuurblauwe zee van Italië, prachtig!

Een fietsvakantie naar Italië is een goed idee om vele redenen. Je zult op deze manier namelijk veel sneller in contact kunnen komen met de lokale cultuur en daardoor veel meer te weten te kunnen komen over het land. Een echt authentieke manier van vakantie vieren en vervoer dus! Zoals we al eerder hebben vermeld, is fietsen ook hartstikke gezond voor je lichaam en geest, dus als je hieraan wilt werken, dan is een fietsvakantie echt iets voor jou. Je zult je helemaal weer opladen met nieuwe energie door al die heerlijke fietstochten! Dat doet de kracht van de natuur nu eenmaal met je. Tijdens een fietstocht zal je kunnen genieten van de pure, kleine mooie dingen in het leven, net zoals de echte Italianen dat ook doen!

Van Natuurhuisje naar Natuurhuisje

Het kan zijn dat je op doorreis bent op de fiets door heel Europa en daarbij door Italië komt. Maar het kan ook zijn dat je alleen Italië kiest als fietsland en hier zoveel mogelijk wilt zien! In dit geval kun je het beste in verschillende accommodaties verblijven door het hele land, vanuit waar je zo weer door kunt reizen. En wat is nu een betere manier om dit te doen dan in Natuurhuisjes middenin de natuur van Italië! Vanuit een Natuurhuisje beleef je Italië op de meest authentieke manier tijdens je fietsvakantie, omdat al onze accommodaties gelegen zijn middenin de natuur. Je geniet dus van optimale rust om je heen, en dit kan je goed gebruiken na zo’n lange dag fietsen! Vaak is de eigenaar zelf aanwezig in de accommodatie om je met een warm Italiaans welkom te verwelkomen, dus je komt zo ook in contact met de lokale bevolking!

In ons aanbod vind je geen standaard hotels appartementen. Hier vind je namelijk unieke, kleinschalige accommodaties zoals safaritenten, B&B’s, vakantieboerderijen, vakantievilla’s, bungalows, yurts en tipitenten. Je vindt hier zelfs de oude, typische trullo! De trullo is een authentiek wit Italiaans huisje met een puntdak, dus als je er een zit zal je hem meteen herkennen. Je vindt ze vooral in de regio Puglia en het is een onmisbare ervaring om er in een te slapen wanneer je op fietsvakantie in Italië bent!

Fietsregio’s in Italië

Je kunt in Italië op vele verschillende plekken fietsen, in alle regio’s wel eigenlijk. Hier zetten we een paar populair fietsregio’s voor je op een rijtje. Wat dacht je bijvoorbeeld van een fietsvakantie in de Dolomieten? Dit is een gebergte in het noorden van Italië waar je vele bergen vindt die geschikt zijn voor lange fietstochten. De meeste fietstochten hier hebben een lengte van ongeveer 40 kilometer, en door de vele hellingen en dalingen zijn ze zeker uitdagend! Maak je in de Dolomieten dus klaar voor een groot avontuur. Voor de echte wielrenners zijn er ook dagtochten te vinden van maar liefst 90 kilometer, waarbij je onder andere langs Seiser Alm, Karerpas en Passo Mendola kunt komen.

Een andere mooie regio in Italië voor een fietsvakantie is natuurlijk Toscane. Hier vindt je niet zo’n hoge bergen als in de Dolomieten, maar eerder zachte heuvels. Voor de minder ervaren fietsers is dit dus een uitstekende fietsbestemming. Een fietsvakantie in Toscane is tevens de perfecte manier om steden zoals Siena, Florence en Volterra te bezoeken, waar het barst van de prachtige cultuur. Ook Puglia is een prachtige regio voor een fietsvakantie in Italië. Hier vind je de Apennijnen en de Adriatische Zee, wat een grote veelzijdigheid aan fietsroutes geeft. Je kunt hier zowel door de bergen als langs de prachtige kustlijn fietsen! In Puglia bevind je je in de ‘’hak van de laars’’ van Italië. Je vindt hier nog maar weinig massatoerisme, en verder veel olijfgaarden en wijngaarden. Ook kun je hier uitstekend vis eten! Daarnaast staat Puglia bekend om de typische trullo huisjes, waar je zeker eens een keertje in moet verblijven!