Fietsvakantie

Ervaar het gevoel van ultieme vrijheid tijdens een fietsvakantie. Een heerlijk actieve, maar tegelijkertijd ontspannende manier van op vakantie gaan waarbij je optimaal kunt genieten van de reis naar jouw bestemming. Een fietsvakantie betekent niet dat je in hoeft te leveren op luxe en comfort. Je kan ervoor kiezen om elke nacht in een ander vakantiehuisje te blijven, maar je kan natuurlijk ook in één vakantiehuisje blijven en elke dag fietsen in de omgeving. De opties zijn eindeloos.

Lees meer over fietsvakantie
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Fietsvakantie

Ervaar het gevoel van ultieme vrijheid tijdens een fietsvakantie. Een heerlijk actieve, maar tegelijkertijd ontspannende manier van op vakantie gaan waarbij je optimaal kunt genieten van de reis naar jouw bestemming. Een fietsvakantie betekent niet dat je in hoeft te leveren op luxe en comfort. Je kan ervoor kiezen om elke nacht in een ander vakantiehuisje te blijven, maar je kan natuurlijk ook in één vakantiehuisje blijven en elke dag fietsen in de omgeving. De opties zijn eindeloos.

Waarom op fietsvakantie?

Tijdens een vakantie wil je toch zoveel mogelijk uitrusten? Waarom zou je dan op een intensieve fietsvakantie gaan? Ik kan het me voorstellen dat een fietsvakantie tegenstrijdig klinkt, maar toch kan een fietsvakantie actief en ontspannend tegelijk zijn. Naast dat het een prachtige manier is om te genieten van de natuur, zijn er nog een aantal redenen waarom een fietsvakantie een goed idee. Om je te laten zien hoe leuk een fietsvakantie kan zijn, hebben we hieronder een lijstje gemaakt met alle voordelen van een fietsvakantie!

Optimaal genieten van de reis

Wanneer je op vakantie gaat met het vliegtuig, zie je na de eerste minuten na het opstijgen en de laatste minuten voor de landing soms prachtige uitzichten, maar tussendoor is het vooral een eindeloos wolkendek. Tijdens een fietsvakantie geniet je niet alleen van de vakantiebestemming, maar ook van de reis daarnaartoe. Je kan zelf stoppen op plekken waar je wilt om even lekker te lunchen in een prachtige omgeving, of om prachtige plaatjes te schieten. Bij een fietsvakantie ligt de focus vooral op de reis in plaats van op de bestemming.

Flexibiliteit

Een fietsvakantie zorgt voor flexibiliteit. Je kan zelf je reis helemaal samenstellen. Je bepaalt zelf waar je heen wilt en bent niet gebonden aan vluchttijden en lange wachtrijen op het vliegveld. Daarnaast kan je ook prima zelf de intensiteit bepalen van je fietsvakantie. Als beginneling kunnen we het ons voorstellen dat je niet hele lange dagen op de fiets wilt maken, dan kun je ervoor kiezen om een paar uurtjes per dag te fietsen en in de tussenliggende dorpen en steden een vakantiehuisje te boeken. Wat ook zo mooi is aan een fietsvakantie, is dat het in vrijwel elk land mogelijk is. Niet elk land heeft de allerbeste fietspaden, maar in het algemeen is overal prima te fietsen en zijn er mooie routes te vinden. Kijk vooral online naar blogs van voorgangers die ook door het land heen zijn gefietst waar jij ook wil fietsen.

Avontuurlijk

Als je op fietsvakantie gaat zal je continu het gevoel hebben dat je op avontuur bent. Je ontdekt nieuwe plekjes, verlegt je grenzen en zet prestaties neer die je misschien niet van jezelf had verwacht. Een fietsvakantie is niet alleen heel de dag fietsen, maar ook het zoeken naar plekjes om wat te eten, een eventuele lekke band lappen, vermoeidheid en spierpijn spelen een rol en dit alles samen maakt het een heel avontuur wat voor veel voldoening zorgt. Als jij straks thuiskomt na deze reis heb je ongetwijfeld een hoop verhalen te vertellen. Een fietsvakantie laat je genieten van de kleine dingetjes en laat je de essentiële dingen steeds meer waarderen.

Goed voor jou en het milieu

Naast dat fietsen natuurlijk goed is voor je eigen gezondheid, is een fietsvakantie ook hartstikke goed voor het milieu! Je hoeft geen vervuilende vlucht te maken en de auto kan lekker thuis blijven, dat scheelt weer een hoop uitstoot! Op deze manier kan je ook tijdens je vakantie toch op een milieuvriendelijke manier bezig zijn. Je lichaam zal ook blij zijn met deze actieve vakantie, de adrenaline geeft je weer een boost in het dagelijks leven en wie weet vind je fietsen nu veel leuker en pak je nog vaker de fiets naar werk of om gewoon lekker een ritje te maken in de natuur.

Back to the basics

Tijdens een fietsvakantie kan je uiteraard geen koffers meenemen en dat reiskussen, 3 soorten parfum en alle andere onnodige artikelen kun je wel thuislaten. Tijdens een fietsvakantie neem je alleen de essentiële dingen mee in je fietstassen en eventueel in je rugtas. Hierdoor leer je voor jezelf wat jou echt waardevol is en wat je echt nodig hebt in het dagelijks leven. Het is een wijze les die je zeker wat gaat meebrengen in het dagelijks leven. Neem natuurlijk ook niet té weinig mee, minstens één extra binnenband en een bandenplaksetje mag je natuurlijk niet vergeten! Zorg ook dat je altijd voldoende water mee hebt op de fiets, want wie weet rijd je voor een paar uur in een bijna verlaten omgeving.

Een fietsvakantie is een groot avontuur, maar er is ook een valkuil: het is verslavend! Als je eenmaal op fietsvakantie bent geweest, heb je de dagen erna vaak alweer de neiging om je volgende vakantie te plannen. Op onze website vind je een heleboel vakantiehuisjes waar je kunt overnachten tijdens je fietsvakanties. Doordat onze vakantiehuisjes verspreid liggen door heel Europa en soms zelf daarbuiten, zijn er talloze opties aan routes die jij kan gaan plannen voor je fietsvakantie. Zo kan je de ene nacht in een echte pipowagen slapen en de nacht erna in een mooie bungalow. Waar gaat jouw volgende fietsvakantie heen?

Fietsvakantie Denemarken
Fietsvakantie Engeland
Fietsvakantie Europa
Fietsvakantie Griekenland
Fietsvakantie Italië
Fietsvakantie Oostenrijk
Fietsvakantie Portugal
Fietsvakantie Spanje
Fietsvakantie Bodensee
Fietsvakantie Drenthe
Fietsvakantie Mallorca
Fietsvakantie met eigen fiets
Fietsvakantie met kinderen
Fietsvakantie Groepsreis
Individuele Fietsvakantie