Glamping Noord-Holland

Noord-Holland wordt al snel gezien als een provincie met drukke steden, snelwegen en files. Maar daarbuiten vind je uitgestrekte polders en prachtige stranden en aantrekkelijke duinen in onder andere Zandvoort en Bergen aan Zee. Daarnaast zijn er ook enkele grote en kleine waterwegen die de provincie doorkruisen.

Lees meer over glamping noord-holland
Lees meer over:

Glamping Noord-Holland

Noord-Holland wordt al snel gezien als een provincie met drukke steden, snelwegen en files. Maar daarbuiten vind je uitgestrekte polders en prachtige stranden en aantrekkelijke duinen in onder andere Zandvoort en Bergen aan Zee. Daarnaast zijn er ook enkele grote en kleine waterwegen die de provincie doorkruisen. Wat is glamping eigenlijk? Glamping is helemaal in. Deze vorm van overnachten is de ideale combinatie van een traditionele, avontuurlijke kampeervakantie en de luxe en faciliteiten die je kent van een hotel.

Ben je toe aan een bijzondere vakantie in de natuur, maar heb je geen behoefte aan een eenvoudig en ‘normaal’ vakantiehuisje en wil je ook niet de ongemakken beleven zoals met kamperen? Dan is glamping waarschijnlijk echt wat voor jou. Een glamping vakantie staat garant voor een unieke, authentieke vakantiebeleving in de Europese natuur. De locatie kan een grote rol spelen bij het kiezen van het juiste huisje. Verblijf bijvoorbeeld in een boomhut tussen de toppen van de bomen of dobber op het water tijdens een overnachting op een woonboot. Spendeer je jouw vakantie liever in het bos, dan zijn er verschillende huisjes gelegen in the middle of nowhere, waarbij je het gevoel krijgt dat jullie de enige personen zijn. Toch is er altijd wel wat te beleven, waar je ook verblijft in Noord-Holland. Kies je voor een glamping accommodatie? Dan kun je in ieder geval meteen na aankomst beginnen met de vakantie! Dat is nog eens genieten.

Ook hier valt nog genoeg moois te ontdekken

Mocht jij tijdens je verblijf in een vakantiehuisje lekker willen ontspannen, dan is er zoveel meer te zien in Noord-Holland dan alleen Amsterdam! In het westen van de provincie vind je vooral brede stranden met bekende grote strandtenten die voornamelijk het landschap van Noord-Holland bepalen. Aan de andere kant van de provincie, aan de oostkust vind je juist veel historische steden en dorpen, zoals Hoorn en Enkhuizen en natuurlijk Volendam. Als je kiest voor een verblijf van Natuurhuisje is de kans groot dat je een echte natuurliefhebber bent. Tijdens jouw verblijf in Noord-Holland wil je dan ook volop op ontdekkingsreis gaan.

Gelukkig is er in Noord-Holland van alles te ontdekken als het om de natuur gaat. Je vindt er ontzettend veel polderlandschap en natuurlijk kun je er terecht voor allerlei wandel- en fietsroutes. Breng ook zeker een bezoekje aan het Noord Hollands Duinreservaat met een uitgebreid netwerk aan diverse routes. Je vindt hier onder andere duingebied, loof- en naaldbossen, zandduinen met helmgras en kleine duinmeertjes. Ook vogel- en dierenliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen! Er zijn namelijk diverse vogelsoorten te spotten. Daarnaast vind je er volop vlinders, eekhoorns en konijnen. Ook het waddengebied is absoluut een bezoekje waard. Je kunt er bijvoorbeeld kiezen voor wadexcursies, maar je kunt er ook zeehonden gaan spotten! Als waterliefhebber zit je hier dus helemaal goed. Kies ook zeker eens voor een excursie vanuit Den Oever. Dit is een vissersdorp die vlak voor de Afsluitdijk ligt.

Tijdens een glamping vakantie in Noord-Holland hoef je je geen moment te vervelen!

Omdat glamping de laatste jaren steeds populairder en aantrekkelijker is geworden, is er keuze in overvloed. Wie op een glamping vakantie gaat, heeft dus ook de keuze uit verschillende accommodatietypes. Zo worden yurts, safaritenten, tiny houses en tipi’s bijvoorbeeld als vorm van glamping gezien, maar ook boomhutten, woonboten, trekkershutten en pipowagens worden tegenwoordig tot de glamping accommodaties gerekend. De meest uiteenlopende glamping accommodatie types zijn beschikbaar op de website. Ze hebben allemaal in ieder geval een aantal dingen in gemeen, namelijk dat ze zeer kleinschalig, uniek, gelegen in het groen en gezellig zijn!

Reis ook eens terug in de tijd en ontdek de indrukwekkende kamers en gangen in het Muiderslot kasteel. Hier is een rijke collectie aan wapens te aanschouwen uit de 13e eeuw. Dit kasteel is zeer waarschijnlijk het meest bekende kasteel in Nederland. Naast de indrukwekkende kamers in het kasteel die volledig gerestaureerd zijn naar hoe het er vroeger uitzag, zal de omgeving je ook verbazen. Het prachtige kasteel is omgeven door een slotgracht en veel groen. Vergeet tijdens je verblijf niet een wandeling door de prachtige kruidentuin te maken!

Het Hollandse klimaat

Het klimaat in Noord-Holland is niet veel anders dan de rest van Nederland. Al verschillen de temperaturen en de hoeveelheid neerslag in iedere provincie natuurlijk wel een beetje. Je zal vast wel een beetje bekend zijn met het Hollandse klimaat, maar wist je dat bijvoorbeeld de zomers in eigen land steeds warmer worden? In Augustus 2020 was er zelfs sprake van een hittegolf die maar liefst 8 dagen duurde! In Limburg liepen de temperaturen hierbij op tot wel 38 graden. In bijvoorbeeld Groningen was dit een aantal graden minder. De winters zijn echter zeer mild en een echt pak sneeuw hebben we in Nederland al een tijdje niet meer mogen meemaken. Als het toch sneeuwt, valt dit vaak in Zuid-Limburg en meestal niet in Noord-Holland.

Tijdens jullie vakantie in een glamping accommodatie in Noord-Holland is het dus handig om van tevoren te bepalen of jullie graag naar buiten willen of gewoon lekker binnen blijven. Zijn jullie van plan om te gaan wandelen, fietsen of te gaan varen? Dan is het natuurlijk wel zo fijn als het droog blijft en de temperaturen aangenaam zijn. De beste periode daarvoor zijn de maanden Mei, Juni en Juli. Natuurlijk kan een vakantie in de herfst ook ontzettend leuk zijn in een glamping tent! De kleuren van de natuur zijn in dat seizoen prachtig en ook de temperaturen zijn vaak nog best aangenaam. Het is meestal niet te koud om eropuit te gaan, maar ook zeker niet te warm om lekker actief bezig te zijn. In welk seizoen ga jij glampen in Noord-Holland?