Groepsaccommodatie

Op zoek naar een groepsaccommodatie midden in de natuur? In ons aanbod vakantiehuizen vind je een groot aantal groepsaccommodaties in binnen- en buitenland. Geschikt voor jouw volgende familieweekend, teamuitje, vriendenweekend en sportvereniging.

Lees meer over groepsaccommodaties

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer information

Groepsaccommodatie

Op zoek naar een groepsaccommodatie midden in de natuur? In ons aanbod vakantiehuizen vind je een groot aantal groepsaccommodaties in binnen- en buitenland. Geschikt voor jouw volgende familieweekend, teamuitje, vriendenweekend en sportvereniging.

Verblijven in de natuur voor groepen

In onze groepsaccommodaties kan je terecht met heel jouw gezelschap, of je nu met 8, 20, 30, 50 of 60 personen bent. De indeling is per accommodatie verschillend. Het ene huis biedt knusse tweepersoonskamers, terwijl je in een ander huis juist grote slaapzalen of -zolders aantreft waar meerdere personen gezamenlijk kunnen overnachten. Wat dacht je van een groepsverblijf aan het water, of in het bos? We bieden groepsaccommodaties aan voor ieder budget, van goedkoop tot luxe. Er zijn zelfs groepsaccommodaties met zwembad en jacuzzi. Vooral rond de feestdagen zijn onze groepsaccommodaties razend populair. We raden grote groepen daarom aan om ruim op tijd op zoek te gaan naar een geschikt vakantiehuis.

Groepsaccommodatie Nederland

Binnen Nederland zijn volop fijne groepsaccommodaties te vinden. Je vindt onze accommodaties in alle provincies. Met 21 nationale parken, is er door heel Nederland mooie natuur om te bewonderen. Denk eens aan een groepsaccommodatie in Noord-Brabant of Zuid-Holland, zodat je eropuit kunt in Nationaal Park de Biesbosch. Ga kanovaren, wandelen of fietsen met je groep. Het is ook mogelijk met een boswachter of gids op pad te gaan. Zo leer je alles over de vogels die je spot, of ga je op zoek naar bevers. In Zeeland is er genoeg te beleven voor een groepsvakantie in de natuur. Suppen op het water, teambuildingactiviteiten op het strand of ga de hoogte in in een klimbos.

Populaire bestemmingen voor een groepsverblijf

Een klassiek voorbeeld van een groepsaccommodatie is een vakantieboerderij, maar er zijn ook omgebouwde kastelen, kloosters, schepen en landhuizen die ook als groepsaccommodatie dienen. Groepsaccommodaties zijn zeer geschikt wanneer je met de hele familie, vriendengroep of sportteam weg wilt. Leer elkaar beter kennen en versterk het vertrouwen. Lees verder voor meer inspiratie:

De natuur in tijdens een groepsverblijf

Europa kent enorm veel natuurgebieden en nationale parken waar prachtige dingen te zien zijn. In elk land vind je ze wel. Wij lichten wat mooie gebieden in Nederland en Duitsland voor je uit, maar zo zijn er natuurlijk nog veel meer prachtige natuurgebieden en landen.

Bezoek Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug

Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug wordt gekenmerkt door stuwwallen, heidevelden, stuifzanden, uiterwaarden en plassen. Ook vind je in dit park prachtige bossen. De Utrechtse Heuvelrug is zelfs het een na grootste bosgebied van Nederland na de Veluwe. De bossen zijn opgedeeld in loofbossen en naaldbossen, waardoorheen je dan ook heerlijk kunt wandelen en je hart kunt ophalen in de natuur. Zo’n prachtig bosgebied trekt natuurlijk vele vogels en andere dieren aan, zoals de goudhaan, de kruisbek, specht, klapeksters, kuifmees en dieren zoals dassen, reeën, boommarters, konijnen en eekhoorns. Je vindt het allemaal in de Utrechtse Heuvelrug. Voor natuur- en dierenliefhebbers dus een waar sprookje.

Bezienswaardigheden in Duitsland

Langs de grens van Duitsland vind je prachtige natuurgebieden zoals de Eifel, de Moezel en het Sauerland. Deze gebieden liggen op slechts op enkele uren rijden en er is genoeg te beleven voor een groep. Langs de Moezel, de rivier die door Duitsland, Luxemburg en Frankrijk loopt, kun je langs het water verschillende bezienswaardigheden gaan bezoeken en genieten van de mooie natuur. De bossen van het Zwarte Woud en Thüringer Woud liggen iets verder van de grens af, maar zijn zeker bestemmingen waar je in een dag heen kunt rijden. Het Zwarte Woud ligt tegen de grens van Frankrijk en is dichtbebost. In het gebied vind je verschillende diersoorten die leven in een gebied wat afgewisseld wordt door grote meren en hoge bergen. Dit grootste bosgebied van Duitsland is heel populair onder toeristen. Voor groepen met kinderen is het Zwarte Woud ook de ideale vakantiebestemming.

Groepsaccommodatie België

In België is de natuur ontzettend divers. Je zult het misschien niet zeggen omdat het zo dicht bij Nederland is, maar je hebt hier natuurgebieden die je echt niet in Nederland zult vinden. Wat dacht je van de Ardennen? Hier vind je vele rivieren, rotsen, groene heuvels en de mooiste dorpen. De Ardennen is dan ook een waar avonturiersparadijs met vele activiteiten die leuk zijn voor grotere groepen. Natuurhuisje biedt vele groepsaccommodaties in deze regio.

Leuke activiteiten om te ondernemen met een groep

Actieve groepsuitjes

Met een groep kun je enorm veel leuk activiteiten ondernemen waar je echt een groepsgevoel van krijgt. Denk eens aan raften, kanoën, mountainbiken of vlotten bouwen. Uiteraard kun je als groep ook gewoon genieten van een rustige wandeling of fietstocht en samen genieten van de mooiste uitzichten. Stop zeker eens onderweg in een typisch dorpje en geniet met zijn allen eens van een lekker hapje en drankje.

Spelletjes spelen

Met een groep kun je veel leuke spelletjes organiseren in de natuur. Denk eens aan levend Stratego, een speurtocht of geocaching. Dit zijn leuke spellen en activiteiten om te spelen in de natuur met een groep en je versterkt er ook nog eens de groepsdynamiek mee. Is het een keer wat slechter weer buiten? Organiseer dan is eens spelletjes dag of avond. Leuke spellen om binnen te spelen met een groep? Denk eens aan weerwolven van Wakkerdam. Ook een leuk spel om bij rondom het kampvuur te spelen als dat bij je accommodatie zit.