Last minute januari

Last minute januari

Lees meer over Last minute januari

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Last minute januari

Wil je graag last minute op vakantie gaan in januari? Denk dan eens aan een verblijf in een natuurhuisje! Januari is een erg unieke periode om op vakantie te gaan omdat het in deze maand vol winter is. Wil je de winter eens op een andere manier beleven? Ga dan eens op vakantie in een natuurhuisje. Vanuit de knusheid en de warmte van jouw heerlijke accommodatie middenin de natuur zal je kunnen genieten van de mooiste winterlandschappen, die je te voet of met de fiets kunt gaan verkennen. Waar in Europa ga jij op vakantie in januari?

Ontdek de prachtige natuur in Europa

De huizen in deze last minute selectie staan in zowel Nederland als in Europa. Daardoor is het mogelijk om van je spontane trip bijvoorbeeld een last minute wintersport vakantie te maken. Door een huis in een wat hoger en kouder gebied te boeken, heb je kans op winterweer of zelfs sneeuwgarantie en kunnen jullie skiën, snowboarden of langlaufen. Zo vind je in het zuiden van Europa steppegebieden en imposante bergketens als de Alpen en de Pyreneeën. Doordat er een groot scala is aan verschillende habitattypen vind je er ook veel verschillende soorten dieren en planten. Ieder habitattype herbergt andere soorten die aangepast zijn aan de leefomstandigheden van het gebied. In Europa kan je zowel op het gebied van planten, vogels, insecten, zoogdieren en reptielen je hart ophalen en elk land, of soms zelfs elke regio, heeft een unieke flora en fauna.

In Nederland zijn daarentegen ook een hoop gebieden de moeite waard om te ontdekken in januari. Maak urenlange strand- en duinwandelingen in de kustprovincies of ontdek de bossen en open vlaktes van Noord-Brabant, Utrecht of Gelderland, bezoek de Waddeneilanden of ga juist naar het glooiende landschap van Limburg. Richting het midden van het land is het Nationale Park De Hoge Veluwe. Dit gebied is enorm rijk aan wilde loof- en naaldbossen, en zijn dus een droom om doorheen te wandelen of fietsen. Wie dacht dat de natuur in Nederland in de winter maar saai is, omdat het geen bloei- of groene periode is, heeft het goed mis. Er valt een hoop te zien!

Haal een frisse neus

Houd jij wel van het halen van een frisse neus? Dan zou je echt eens in januari op vakantie moeten gaan. In januari kun je namelijk, ook al is het middenin de winter, de mooiste natuurwandelingen maken in nét wat frissere temperaturen. Heerlijk voor als je wel van een beetje frisheid houdt tijdens het wandelen, het is in ieder geval fijner dan wandelen in de zomerhitte! Doordat het overal redelijk koud is in Europa, kun je ook eens een land gaan verkennen waar het anders in de zomer te heet voor je zou zijn. Een land in Zuid-Europa bijvoorbeeld! Je kunt dan uitstekend door de heuvels, bergen en natuurgebieden naar wandelen of fietsen zonder erbij weg te koken. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon van de Nederlandse winter genieten, misschien wel met sneeuw!

Bekijk op deze pagina alle last minute beschikbare vakantiehuisjes in januari.