Lees meer over:

Last minute maart

Heb je in de maand maart last minute een paar dagen vrij, dan is het heerlijk om er even tussenuit te gaan. In maart kun je de keuze maken uit verschillende mogelijkheden. Heb je maar kort de tijd dan is het fijn om dichter bij huis te blijven, zo hoef je niet lang te reizen en kun je snel genieten van de vakantie. Heb je iets langer de tijd, dan kun je er ook voor kiezen om naar een wintersport gebied te gaan in Zwitserland of Oostenrijk. Ook een vakantie naar de zon valt onder de mogelijkheden.

Geniet jij van de natuur in eigen land, of in het buitenland?

Tijdens een last minute vakantie in maart kun je natuurlijk prima in eigen land blijven. Er is voor iedereen genoeg te beleven met regio’s zoals de Veluwe, de Achterhoek, de Weerribben en de Wadden. Het Nederlandse landschap biedt veel mogelijkheden voor activiteiten. Er is overal wel een prachtige wandel- of fietsroute in de buurt. Bezoek tijdens een verblijf in Limburg het Drielandenpunt. Dit is het hoogste punt in Nederland en tijdens een vakantie hier krijg je het gevoel alsof je in het buitenland bent. Je kunt je gegarandeerd prima vermaken in de vele verschillende natuurparken die Nederland telt.

Ook Frankrijk is een fijn vakantieland voor velen. De landschappen hier variëren van mooie plattelandslandschappen en glooiende wijngaarden tot de hoge bergen van de Pyreneeën en Alpen. Wat dacht je van een last minute vakantie naar Zuid-Frankrijk? De gebieden hier verschillen erg van elkaar in flora en fauna. In Zuid-Frankrijk heb je de heerlijke Côte d’Azur, waar je kunt genieten van de mooie stranden met blauwe zee. In maart is het weer hier vaak ook al lekker, zo kun je heerlijke strandwandelingen maken. In Zuid-Frankrijk vind je ook de prachtige Pyreneeën. Naast verschillende wintersport activiteiten kun je hier ook op zoek gaan naar bijzondere planten en bloemen, zoals gentianen, lelies, irissen, schubwortels en orchideeën. In dit gebergte vind je ook dieren zoals reeën, wilde zwijnen, dassen, vossen en zelfs bruine beren. In de verschillende wateren leven de regenboogforel, Pyreneese beeksalamander en de waterspreeuw.

Er valt genoeg te ondernemen in maart

Tijdens een verblijf in een natuurhuisje zijn er genoeg opties om lekker actief te zijn in de natuur. Zo kun je natuurlijk één van de vele wandel- of fietspaden uitkiezen. Wandelen en fietsen zijn beide heerlijke activiteiten waarbij je lekker actief bent maar waarbij je ook nog eens rustig van de natuur kunt genieten. Wil je net iets anders dan kun je op veel plekken ook gaan skeeleren of paardrijden. Verblijf je in een van de bossen? Kijk dan eens of er een klimbos in de buurt is, hier kun je van prachtige uitzichten genieten terwijl je de adrenaline door je lijf voelt stromen. Ook als het weer niet mee zit is er nog van alles te doen. Hou bijvoorbeeld een spelletjesavond, of ga met de kinderen naar een indoor speelparadijs, een kartcentrum of een bowlingbaan.

Bekijk op deze pagina alle vakantiehuisjes die beschikbaar zijn voor een last minute vakantie in maart.