Last minute meivakantie

Kun jij wel een vakantie gebruiken, maar is het pas Mei? De zomervakantie laat nog even op zich wachten, maar je bent écht aan vakantie toe. Kies dan eens voor een last minute meivakantie!

Lees meer over last minute meivakantie
Lees meer over:

Last minute meivakantie

Kun jij wel een vakantie gebruiken, maar is het pas Mei? De zomervakantie laat nog even op zich wachten, maar je bent écht aan vakantie toe. Kies dan eens voor een last minute meivakantie!

Waarom een last minute meivakantie?

Soms ben je echt even toe aan vakantie, maar de zomervakantie staat nog lang niet voor de deur. Dat betekent echter niet dat je tussendoor niet even lekker een paar dagen weg kan gaan. Mei is de ideale maand om eens even lekker spontaan een paar dagen op vakantie te gaan. Een vakantie in mei brengt ook nogal wat voordelen met zich mee, die we hieronder uitgebreid zullen bespreken. Kortom een lastminute boeken in de meivakantie is misschien wel precies wat je zoekt!

Spontaan

Een last minute boeken is verrassend en spontaan, tot kort van tevoren weet je nog niet waar je heen gaat of dat je überhaupt op vakantie gaat. Zo’n spontane reis boeken brengt iets spannends met zich mee wat je kriebels van binnen geeft. Want wie had gedacht dat jij volgende week al in de prachtige Pyreneeën zou zijn? Of dat je in Spanje aan een heerlijk zwembad zou liggen? En bedenk eens de reactie van je partner als jij hem of haar verrast met een heerlijke lastminute meivakantie!

Het leukste is natuurlijk dat jij alles al geregeld hebt. Je hebt bijvoorbeeld geregeld dat je partner vrij kan krijgen, terwijl ze dat zelf nog helemaal niet wisten. En daarnaast heb je dan ook nog eens een heerlijk uitstapje geregeld! Jouw partner kan dus gewoon thuiskomen, het goede nieuws ontvangen en alvast wennen aan het idee dat hij of zij de volgende dag lekker gaat genieten met jou en misschien wel met de kids. Je kan het natuurlijk ook nog even helemaal geheim houden waar jullie naartoe gaan, als je partner niet al te nieuwsgierig is dan.

Een zomers kleurtje

Na de winter zijn alle laatste restjes van je zongebruinde huid echt helemaal verdwenen en lijkt het net alsof je al maanden niet buiten bent geweest. Geef toe, iedereen voelt zich een stuk mooier en vrolijker met een lekker kleurtje toch? Je hebt vast ook wel eens gehoord van de welbekende ‘winterdip’ en het is echt zo dat veel mensen daar last van hebben. Na de winter kunnen we allemaal niet wachten op de zomer, maar in Nederland kan dat af en toe nog best lang duren. Als je dus kiest voor een lastminute meivakantie, dan kun je al heel wat eerder genieten van het warme zonnetje en hoef je niet nog een paar maanden in ons koude kikkerlandje ‘uit te houden’.

Het zorgt er dus voor dat je er weer even helemaal tegenaan kan na die koude en sombere winter. Je huid heeft al een tijdje geen zon gevoeld en gezien, dus zorg er wel voor dat je je goed insmeert en zeker de eerste dagen mag je daarvoor best een hoge factor gebruiken. Ga niet meteen uren liggen zonnebaden, maar begin eerst eens met een uurtje en bouw het zo geleidelijk op. Je zal zien dat je na een paar dagen al straalt en dat je merkt dat het zonnetje je echt goed heeft gedaan. Wacht maar tot je thuiskomt en iedereen roept hoe goed je eruitziet. En dat komt niet alleen door dat mooie kleurtje, maar ook door het feit dat je zo straalt na een heerlijke, spontane zonvakantie.

Tijd voor jezelf en voor elkaar

De tijd tussen de kerstvakantie en zomervakantie is erg lang. Vooral als je een drukke baan hebt en daarnaast misschien nog allemaal leuke, maar tijdrovende hobby’s hebt, kan dat best wat stress opleveren. Tussen die vakanties heb je regelmatig het gevoel dat je ‘echt even toe bent aan vakantie’. Heerlijk even ontspannen en tijd voor jezelf nemen in plaats van altijd maar rond te rennen voor anderen. Ook als je samen met iemand een last minute boekt, heb je deze vakantie meer tijd voor elkaar en hoef je niet te stressen vanwege overlappende roosters. De meivakantie is het ideale moment tussen de kerstvakantie en zomervakantie om even tijd vrij te maken en een frisse start te creëren. Even helemaal opladen, tot jezelf komen, je heerlijk laten verwennen, het kan allemaal tijdens die heerlijke lastminute meivakantie.

Ook als je kinderen hebt, kunnen jullie als gezin nogal eens langs elkaar heen leven in jullie dagelijkse, drukke levens. Tijdens zo’n vakantie kunnen jullie weer eens echt als een gezinnetje tijd met elkaar doorbrengen. Vraag de kinderen eens uitgebreid over hoe het op school gaat en wat ze allemaal hebben meegemaakt de laatste tijd. Maar vergeet ook zeker je partner niet. Als de kinderen naar bed zijn, is dat moment perfect om even wat quality time met z’n tweetjes door te brengen op het terras of balkon van jullie verblijf. Lekker met een glaasje wijn en wat hapjes erbij. Als jullie dan weer thuiskomen weten jullie wat er allemaal precies speelt en voelen jullie je weer hechter dan ooit als gezin.

Rustvakantie of actieve vakantie?

Niet iedereen komt tot rust door massages, verwennerij en extra lang uitslapen. Sommige mensen vinden het heerlijk ontspannend om juist zoveel mogelijk te doen op vakantie. Als jij er daar 1 van bent, dan kies je uiteraard voor een actieve vakantie. Bedenk dan wat voor jou het meest ontspannend is, bijvoorbeeld elke dag lange wandeltochten maken en verblijven in een toffe blokhut. Of juist verblijven in een luxe hotel, terwijl je elke dag de leukste activiteiten opzoekt, zoals klimmen, boogschieten, paragliden, paardrijden en nog veel meer. Het is dan natuurlijk wel handig dat je van tevoren goed onderzoekt of dat allemaal in de buurt te vinden is.

Zorg er ook voor dat je niet té veel gaat doen tijdens je actieve vakantie. Het moet wel leuk blijven, want het is natuurlijk niet de bedoeling dat je oververmoeid thuiskomt. Je weet zelf wel wat je aan kan en wat niet. Maar plan je nou een actieve vakantie voor jezelf en voor iemand anders in, wees er dan zeker van dat diegene dit ook kan waarderen en dat er misschien ook iets is waar diegene op een andere manier tot rust kan komen. Zo genieten jullie dan beiden van een geweldige lastminute meivakantie en zijn jullie daarna weer klaar voor nieuwe uitdagingen.

Word jij helemaal zen van een luxe spa, heerlijk zwemmen en jezelf lekker in de watten te laten liggen? Dan kies je natuurlijk voor die heerlijke rustvakantie. Misschien biedt jouw vakantiepark of verblijf dit wel aan, maar zo niet, dan kun je altijd kijken voor iets moois in de buurt. Het is natuurlijk sowieso al heerlijk dat je je even nergens druk om hoeft te maken. ’s Ochtends slaap je lekker uit en je hoeft even niet wakker te worden van dat vervelende geluid van je wekker, heerlijk toch?

Goedkoper én rustiger

Veel mensen gaan tijdens de meivakantie niet op vakantie, omdat ze of geen geld hebben, of misschien wel van alles in en om het huis willen doen. Dat betekent voor jou dat jij 1 van de gelukkigen bent die van een heerlijk, rustige vakantie kan genieten. Ten eerste is de reis er naartoe dan al een stuk relaxter, want wanneer je met de auto gaat hoef je niet te rekenen op lange files. Lekker doorrijden op jullie eigen tempo en er niet langer over doen dan nodig is. Wanneer je met het vliegtuig gaat zit je ook een stuk fijnere in een rustige omgeving. Zo kun je als je wilt gemakkelijk de hele vlucht slapen en lekker wakker worden op je bestemming. Minder files en een rustige vlucht betekent dan ook minder stress, want dat is wel het laatste dat je kunt gebruiken tijdens je lastminute meivakantie. Uiteraard kan het gebeuren dat het vakantiehuisje wat je al heel lang op het oog had, volgeboekt is voor de meivakantie. Maar gelukkig zijn er genoeg alternatieven. Hieronder een aantal tips voor het boeken van een last minute meivakantie.

Wees flexibel

Tijdens het boeken is het belangrijk om flexibel te zijn, niet alleen wat betreft aankomst en vertrekdata, maar ook wat betreft bestemming. Je zult soms los moeten laten van wat je verwachtingen waren, maar er zijn genoeg alternatieven die je verwachtingen zullen overtreffen. Laat je verrassen door het aanbod en wie weet geniet jij tijdens je lastminute meivakantie in een land waarvan je nooit dacht dat je daar zou komen. Maak je niet druk om kleine dingen zoals hoeveel sterren het hotel heeft, dat het 100 meter te ver van het strand af ligt, of dat het zwembad niet groot genoeg is. Je gaat lekker weg! Dat is het allerbelangrijkste. Het feit dat je een strand en een zwembad om je heen hebt is al perfect. Of misschien ben je zelfs al blij dat je kamer elke dag wordt schoongemaakt, want ook dat draagt bij aan een echt vakantiegevoel en is iets dat je thuis niet ervaart.

Pak de auto

Het is niet altijd gemakkelijk om een vliegticket te boeken wat aansluit op de data van het vakantiehuisje wat je last minute geboekt hebt. Overweeg daarom om deze keer de auto te pakken. Dit is niet alleen (vaak) goedkoper, maar is ook een stuk milieuvriendelijker. En het bijkomende voordeel is dat je niet alleen van de bestemming kunt genieten, maar ook van de reis ernaartoe! Maak er een heuse roadtrip van en stop op prachtige plekken om een paar mooie plaatjes te schieten. Een autoreis naar je vakantiebestemming zal ongetwijfeld zorgen voor onvergetelijke herinneringen. Het is ook nog eens super handig dat je de auto bij je hebt. Je hoeft niet steeds met de bus naar een ander dorp of stadje, maar je pakt gewoon de auto. Misschien gaan jullie een dagje naar de hoofdstad of een dagje met z’n allen naar een pretpark? Dan is het wel zo fijn dat de auto gewoon naast de deur staat en dat je die kan pakken wanneer je maar wilt. Al is het maar om af en toe even wat boodschappen te halen. Een auto bij je hebben maakt je lastminute meivakantie dus nóg aantrekkelijker!

Niks vergeten

Het is je vast wel eens overkomen: je komt aan op je vakantiebestemming na een lange reis en wilt meteen het zwembad inspringen om even op te frissen. Plotseling realiseer je je dat je je zwemkleding vergeten bent die je nog even in de wasmachine had gegooid thuis! Oeps! Tijdens het boeken van een last minute is het daarom extra belangrijk om goed te kijken of je niks vergeten bent. Ga je naar een warm land? Tover dan de zonnebrandcrème tevoorschijn. Maar kijk van tevoren ook goed naar wat je allemaal wilt gaan doen en of hier regels qua kleding voor zijn. Het zou zonde zijn als je een activiteit moet cancelen vanwege iets dat je vergeten bent.

Daarnaast wil je tijdens je vakantie natuurlijk zoveel mogelijk genieten van de vakantie zelf in plaats van winkels moeten afstruinen naar dat ene item wat nog thuis is. Je zal vast niet de eerste zijn die denkt dat ene item wel even te scoren in het vakantieland, maar dat blijkt altijd weer een stuk lastiger te zijn dan je dacht! Misschien zijn de winkels wel gesloten of heb je daar in de buurt alleen maar supermarktjes. Voor je het weet breng je 2 dagen door in onbekende stadjes om te zoeken naar nieuwe slippers of naar een nieuwe bikini of badhanddoek. Dus denk je ‘oh dat koop ik daar wel’? Prima, maar neem het dan toch mee voor de zekerheid, dan heb je nog alle tijd om daar een nieuw item te scoren, terwijl je misschien al dankbaar gebruik hebt gemaakt van je oude.

Lastminute meivakantie in eigen land

Je hoeft natuurlijk niet per se naar het buitenland om een fijne vakantie te hebben. Als het voornamelijk je doel is om even heerlijk te ontspannen en wat tijd met elkaar door te brengen, dan is een lastminute vakantie in eigen land ook ideaal. Zorg er gewoon voor dat je kijkt naar een leuk verblijf waar je bijvoorbeeld ook een zwembad hebt of misschien wel een sauna. In Nederland komt het natuurlijk nog wel eens voor dat het weer niet ideaal is, dus er moet wel iets te doen zijn voor als dat het geval is. In Nederland heb je veel parken die leuke activiteiten aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan een indoor speeltuin voor de kinderen, een bowlingbaan, een restaurant, een bar, een zwembad met of zonder spa én allerlei andere leuke activiteiten. En soms is gewoon een luxe huisje met een fijn bad en een heerlijk bed om in weg te dromen ook al genoeg. Om een paar dagen te ontspannen is er niet veel nodig.

Met vrienden weg of niet?

Wanneer je erover nadenkt om een lastminute te gaan boeken met vrienden, moet je je misschien wel eerst even afvragen wat precies jullie doel is. Is het de bedoeling dat jullie heerlijk tot rust komen of willen jullie vooral veel lol hebben en van alles beleven? In het eerste geval is het namelijk beter als jullie gewoon met het eigen gezinnetje weg gaan en de vrienden hun eigen ding doen. Wanneer je vrienden meegaan moet je namelijk altijd rekening houden met elkaar. Het komt voor dat jullie het ene willen doen en jullie vrienden het andere en daar kunnen dan wat strubbelingen over ontstaan. Tenzij jullie natuurlijk afspreken dat ieder zijn eigen ding doet, dan kan het wel leuk zijn om juist vrienden mee te nemen. Zo gaan de dames bijvoorbeeld heerlijk een dagje winkelen, terwijl de heren hier absoluut niet op zitten te wachten en dan samen lekker gaan vissen bij het meer. Wanneer jullie zo goed bevriend zijn dat jullie echt dezelfde hobby’s hebben, dan is het uiteraard ook geen probleem en is het juist hartstikke gezellig om je vrienden mee te nemen tijdens jullie lastminute meivakantie!

Boeken maar!

Of je nu alleen, samen, met het gezin óf met vrienden er tussenuit wilt in de meivakantie, of je nu naar het buitenland wilt of lekker een vakantiehuisje in Nederland boekt, zorg voor een goede voorbereiding zodat jij optimaal kunt genieten van jullie lastminute meivakantie. Verras jezelf eens met een spontane vakantie zodat jij de week erna weer fris en fruitig op de werkvloer kunt staan! Goede restaurants, prachtige gebieden om te wandelen en tot rust komen zijn de basis van een geslaagde vakantie. Waar jij die vakantie gaat doorbrengen is volledig jouw keus! Maar wij helpen je een handje: op deze pagina vind je alle vakantiehuisjes die nog beschikbaar zijn in de meivakantie. Zo hopen we teleurstellingen te voorkomen en jou te voorzien van een gezellig verblijf tijdens je lastminute meivakantie! Kijk gerust eens rond en droom alvast lekker weg over jullie volgende vakantie. Laat de voorpret maar beginnen tijdens het uitzoeken van jullie lastminute meivakantie.