Meivakantie

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Meivakantie

De meivakantie is een heerlijke periode om op vakantie te gaan, zowel in Nederland als in het buitenland! De temperaturen zijn door heel Europa perfect; niet te warm en niet te koud. Dit zorgt ervoor dat de meeste bestemmingen in Europa heel toegankelijk zijn voor iedereen. Ook zijn de prijzen niet zo hoog als in de zomervakantie en wordt het grote massatoerisme hiermee vermeden. In een vakantiehuisje in de natuur van Natuurhuisje beleef je gegarandeerd een heerlijke vakantie.

De meivakantie valt over het algemeen rond het einde van April en het begin Mei. Deze vakantieperiode is dan ook zeker één van de fijnste vakantieperiodes van het jaar! Voor velen is dit die vakantie die echt net goed uitkomt, omdat het anders nét wat te lang wachten is tot de zomervakantie! Met de meivakantie heb je ruime keus uit bestemmingen, of dit nu in Nederland of in andere landen in Europa is. Vele landen waarin de temperaturen anders net wat te hoog zijn in Europa, is het in de meivakantie heerlijk vertoeven. Maar ook in Nederland kun je een geweldige vakantie beleven in de meivakantie, vooral in de natuur. De temperaturen zijn namelijk zeer aangenaam, waardoor je de fijnste wandelingen en fietstochten kunt maken door de prachtige polderlandschappen.

Met dat heerlijke weer wil je natuurlijk optimaal kunnen genieten in de natuur. En hoe kan dat nu beter dan in een vakantiehuisje middenin de natuur? Bij Natuurhuisje vind je het mooiste aanbod aan accommodaties in de prachtige natuur, door heel Europa of gewoon in Nederland. Bedenk je eens hoe lekker het wel niet is om de komende meivakantie te kunnen genieten van de heerlijke ochtendzon en de prachtige natuur, zo vanuit je vakantiehuisje! Je kunt gaan voor een accommodatie zoals een Bed and Breakfast, een vakantieboerderij of een glamping, waarbij je geniet van een kleinschalig en gezellig verblijf. Voor de echte avonturiers is een vakantie in bijvoorbeeld een yurt of safaritent een erg leuk idee! We hebben zelfs accommodaties als boomhutten. Dit is erg leuk voor solo reizigers, koppels of kinderen, eigenlijk voor iedereen die weleens die ultieme vakantie in de natuur wilt beleven.

Voor in de meivakantie hebben wij vele accommodaties op onze website die allemaal even comfortabel, gezellig, mooi, kleinschalig en knus zijn. Het maakt niet uit hoe groot het reisgezelschap is, wat de reiswensen zijn of waar je heen wilt. Ga je met een grote groep op reis? Boek dan een groepsaccommodatie. Hierbij is er speciaal gedacht aan alle wensen en behoeften van grote groepen, zodat iedereen comfortabel en ruim kan verblijven en dus optimaal vakantie kan vieren. Voor kleine reisgezelschappen zijn bijzondere accommodaties dan weer erg leuk, zoals Bed and Breakfasts, yurts, tipitenten en boomhutten. Bij Natuurhuisje vind je het allemaal!

Last minute meivakantie

Een last minute boeken is verrassend, tot kort van tevoren weet je nog niet waar je heen gaat of dat je überhaupt op vakantie gaat. Een last minute boeken brengt iets spannends met zich mee wat je kriebels van binnen geeft. Want wie had gedacht dat jij volgende week al in de prachtige Pyreneeën zou zijn? Of dat je in Spanje aan een heerlijk zwembad zou liggen? Het is natuurlijk ook leuk om een ander te verrassen met een last minute vakantie in mei!

De tijd tussen de kerstvakantie en zomervakantie is erg lang. Vooral als je een drukke baan hebt en daarnaast misschien nog allemaal leuke maar tijdrovende hobby’s, kan dat best wat stress opleveren en ben je toe aan een weekje rust. Heerlijk even ontspannen en tijd voor jezelf nemen in plaats van altijd maar rond te rennen voor anderen. Ook als je samen met iemand een last minute boekt, heb je deze vakantie meer tijd voor elkaar en hoef je niet te stressen vanwege overlappende roosters. De meivakantie is het ideale moment tussen de kerstvakantie en zomervakantie om even tijd vrij te maken en een frisse start te creëren. De meivakantie is vaak minder druk dan de zomervakantie. Zo kun je genieten van nog meer rust en mocht je met de auto gaan, dan is het vaak ook wat rustiger op de weg. Zo hoef je minder stress te hebben en kun je drukke files of dure vliegtickets vaak al vermijden. En dat terwijl de meivakantie net zo leuk is om te gaan!

Meivakantie bestemmingen

Met de meivakantie kun je letterlijk álle kanten op! Door heel Europa is het in deze periode heerlijk vertoeven. De temperaturen lopen langzaam omhoog, maar voordat de echte hitte komt kun jij nog gauw eropuit om te genieten van de mooiste bestemmingen in Europa. Van Portugal tot Scandinavië en van Hongarije tot Engeland, er is keus genoeg tijdens de meivakantie! Maar natuurlijk hoef je niet ver te reizen om een onvergetelijke vakantie te beleven. In Nederland valt er namelijk ook nog meer dan genoeg te ontdekken!

Nederland

Wat dacht je van een meivakantie in een prachtige accommodatie nabij één van de spectaculaire Nationale Parken die Nederland rijk is? Hier kun je heerlijk wandelen, fietsen, paardrijden en gewoon genieten van alle flora en fauna die Nederland is rijk is.

Wat dacht je van een meivakantie op de Utrechtse Heuvelrug? Zoals de naam al doet vermoeden bevindt dit Nationaal Park zich in de provincie Utrecht. Het is de ideale bestemming voor een meivakantie in eigen land! Het gebied strekt zich uit van ongeveer Rhenen tot aan Naarden. De verschillende soorten landschappen en daarmee verschillende soorten dieren die dit gebied rijk is maakt deze plek een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Zo vind je hier vooral bossen en uitgestrekte heidelandschappen, maar ook zijn er akkerlandschappen en veenlandschappen. In de bossen vind je dan veel vele verschillende soorten vogels, zoals de kuifmees, de goudhaan, de kruisbek, spechten en klapeksters! Daarnaast kun je hier met een beetje geluk dassen, reeën, konijnen, eekhoorns en boommarters spotten! De Utrechtse Heuvelrug is dus een heerlijke bestemming voor de natuur- en dierliefhebbers.

Wat dacht je van Noord-Holland? Deze provincie wordt al snel gezien als een provincie met drukke steden, snelwegen en files. Maar daarbuiten vind je uitgestrekte polders en prachtige stranden en aantrekkelijke duinen in onder andere Zandvoort en Bergen aan Zee. Daarnaast zijn er ook enkele grote en kleine waterwegen die de provincie doorkruisen. De meeste mensen zullen al wel in Amsterdam geweest zijn. Het Rijksmuseum, het Anne-Frankhuis en Madame Tussauds zijn populaire bestemmingen voor toeristen, maar vergen wel veel geduld door de lange wachtrijen. Mocht jij dus tijdens je verblijf in een vakantiehuisje lekker willen ontspannen, dan is er nog zoveel meer te zien in Noord-Holland dan alleen Amsterdam!

In Noord-Holland zijn twee grote nationale parken te vinden. De eerste is het Nationaal Park Duinen van Texel die verspreid ligt over de hele westzijde van Texel. Texel is namelijk het enige Waddeneiland wat bij Noord-Holland hoort. In dit park zijn veel wandelroutes en ook enkele fietsroutes doorkruisen de natuur hier. Op Texel zijn maar liefst 400 verschillende dieren waargenomen, oftewel, een eiland met een rijke fauna. Zo vind je hier bijvoorbeeld veel soorten vogels zoals de lepelaar, de rosse grutto en de bonte strandloper. De meest waargenomen zoogdieren zijn de gewone zeehond, maar ook de grijze zeehond en met een beetje geluk kun je zelfs de witsnuitdolfijn spotten!

Het tweede nationale park is Nationaal Park Zuid-Kennemerland, de brede duinstrook van Zandvoort tot in IJmuiden en Velsen. Hier is ook een bezoekerscentrum waar je meer over het park te weten kunt komen. De medewerkers hier helpen je graag met jouw vragen om je een geslaagde dag te geven, of je nu gaat wandelen, fietsen of iets anders. In het park zijn enkele zeldzame plantensoorten te vinden door de aanwezige kalk in de bodem. Ook vind je hier struiken met bessen die allerlei zangvogels aantrekken. In dit park zijn ruim 100 vogels waar te nemen, maar ook eekhoorns, egels en konijnen.

Portugal

Voor diegenen die wat afwisseling zoeken, zijn er ook talloze opties over de grens in Europa. Neem bijvoorbeeld Portugal, hier kan het in de zomer misschien onaangenaam warm worden, maar in de meivakantie is dit de perfecte bestemming. Vanuit je vakantiehuisje in de natuur kun je heerlijk de omgeving verkennen, of je dit nu te voet of op de fiets wilt doen. De natuur in Portugal is ontzettend divers en verschillend. Uiteraard heb je hier ook een van de mooiste stranden van heel Europa, en met een beetje geluk kun je hier al gerust een verfrissende duik nemen in de meivakantie. Hou je van surfen of heb je dit altijd al willen proberen? Dan is Portugal dé plek! De kustlijn aan de Atlantische Oceaan beschikt over de beste surfspots, voor zowel beginners als gevorderden.

Je zou misschien denken dat de natuur hetzelfde is als dat van Spanje, maar dit is niet juist. Het noorden van Portugal is rijk aan bergen met daaromheen vrij vochtige en groene gebieden. Hier vind je ook vooral bomen zoals kastanjes, eiken, berken en pijnbomen. Het midden van Portugal is dan weer minder bergachtig en ook minder vochtig en groen dan het Noorden. In het Zuiden is het vooral wat droog en subtropisch. Op het vaste land zijn er vooral herten, geiten, konijnen, hazen en wilde zwijnen te vinden. Maar natuurlijk kom je ook in de zee van Portugal vele dieren tegen! Denk aan zeeschildpadden, dolfijnen en walvissen. Deze dieren kun je allemaal spotten tijdens een boottocht. Door de ligging in Zuid-Europa, is Portugal een belangrijk onderdeel in de grote vogeltrek in het voorjaar en het najaar. Het ideale moment om vanuit je vakantiehuisje de natuur in te gaan en vogels te spotten.

Italië

Een andere verrukkelijke bestemming voor in de meivakantie is natuurlijk Italië. Ook hier geldt dat de temperaturen erg kunnen oplopen in de zomer, en hierdoor is het een uitstekend idee om in de meivakantie naar dit prachtige land te gaan. Je zult hier kunnen genieten van de heerlijkste pizza’s, pasta’s en limoncellos’s, overal waar je komt! Je kunt in Italië uitstekend cultuur met natuur afwisselen. Zo zit je vanuit je vakantiehuisje gegarandeerd binnen no time in een schattig, pittoresk dorpje waar je heerlijk kunt slenteren. In de meivakantie vermijd je het massatoerisme van de zomervakantie, dus voor een rustige meivakantie zit je hier goed.

Wat dacht je van een meivakantie in Toscane? In Toscane vind je zo’n 120 natuurreservaten. Als liefhebber van natuur zit jij hier dus helemaal op je plek! De vegetatie in Toscane is zeer gevarieerd, van de alpiene flora hoog in de Apennijnen tot de subtropische plantengroei op de eilandenarchipel en in de zuidelijke kustgebieden. In het Toscaanse landschap kom je vooral drie boomsoorten tegen; de wingerd, de olijfboom en de cipres. Ongeveer 50 van de bijna 250 soorten olijfbomen wereldwijd, komen voor in Toscane. Elke olijfboom produceert jaarlijks gemiddeld 30 tot 80 kilo olijven.

Eén van de bekende beschermde natuurgebieden in Toscane is Parco della Maremma. Dit park varieert in hoogte omdat zij gedeeltelijk aan de kust ligt en gedeeltelijk tot het laaggebergte hoort. Daarnaast wordt het park voor een gedeelte bedekt met bos. Parco della Maremma staat bekend om zijn zwijnen, met wat geluk kom je een groepje zwijnen tegen. Natuurlijk zijn er ook verschillende andere soorten zoogdieren aan te treffen, zoals damherten, reeën, dassen, vossen, stekelvarkens, steenmarters, wezels, de wilde, de otter, het kleine Maremmapaard en het massieve Maremmarund. Ook leven hier een redelijk aantal vogelsoorten. Daarnaast kun je een bezoek brengen aan Monte Amiata, de enige vulkaan van heel Toscane. Dit Park is zeker een bezoekje waard dus!

Toscane is zo’n regio waar iedereen naar hartenlust vakantie kan vieren. Natuur wordt er gecombineerd met cultuur, waardoor je hier een scala aan mogelijke uitstapjes en activiteiten vindt. Je raakt er niet uitgekeken! Wanneer je naar Toscane gaat, mag je een bezoek aan de steden Pisa of Florence niet vergeten. Bekijk de Toren van Pisa of de bouwwerken van kunstenaar Michelangelo. Voor prachtige uitzichten breng je een bezoek aan het hooggelegen stadje Cortona. De middeleeuwse stad Lucca heeft verrassende kerken en pleinen en beschikt over geheel intacte stadsmuren.

Turkije

Vanwege de verschillende klimaat- en landschapssoorten kent Turkije een enorm rijke biodiversiteit. Neem bijvoorbeeld het Pontisch Gebergte, gelegen in het noordoosten van het land en het zuidwesten van Georgië, vlakbij de Zwarte Zee. Het gebergte kent een enorme diversiteit aan flora en fauna, waaronder inheemse bloemen. Veel van de bergen zijn bedekt met dichte coniferenbossen, waar onder meer de bruine beer, de wolf en het hert hun plekje hebben gevonden. Daarnaast is Turkije rijk aan vlindersoorten en ook insecten komen hier in alle soorten en maten voor.

Het mediterrane klimaat rond de Middellandse zee zorgt ervoor dat bezoekers hier voornamelijk naartoe trekken voor een zon-, zee- en strandvakantie. De steden Marmaris, Bodrum, Kusadasi en Antalya zijn welbekende strandbestemmingen met een scala aan uitgaans- en watersportmogelijkheden. Kom jij liever naar Turkije om cultuur te snuiven? Dan ben je hier inderdaad helemaal op je plek. Turkije kent een rijke geschiedenis van veel verschillende culturen, wat nog steeds is terug te zien in het huidige straatbeeld. In Istanbul en Ankara, maar ook in de kleine dorpjes verspreid door het land, heet de lokale bevolking je graag van harte welkom om je kennis te laten maken met hun cultuur en keuken.

Een onvergetelijke meivakantie in de natuur

Voor een onvergetelijke meivakantie zit je bij Natuurhuisje wel goed. Hier vind je gegarandeerd de mooiste accommodatie middenin de natuur, waardoor je met al het gemak eropuit kunt gaan om de prachtige omgeving te verkennen. Het maakt niet uit waar je heengaat, met een natuurhuisje zal je helemaal kunnen bijkomen. Bij ons heb je ruim de keus uit vele soorten verschillende accommodaties, allemaal op hun eigen manier. Hier geen sprake van grootschalig, lawaaierige en te drukke hotels! Ben jij er dus aan toe om de aankomende meivakantie écht het massatoerisme te vermijden? Dan zit je hier helemaal goed. Yurts, tipitenten, safaritenten, bungalows, kleinschalige vakantieparken, vakantievilla’s, vakantieboerderijen, B&B’s, chalets en nog veel meer soorten accommodaties vind je hier allemaal.

De meivakantie is de perfecte periode voor iedereen die toe is aan een heerlijke break zo middenin het jaar. De tijd van de kerstvakantie tot aan de zomervakantie is namelijk toch echt wel een beetje te lang. De perfecte temperaturen zo in april en mei zijn tevens perfect om bestemmingen te bezoeken in Europa die anders te heet zouden zijn. Of je nu alleen of samen er tussenuit wilt in de meivakantie, of je nu naar het buitenland wilt of lekker een vakantiehuisje in Nederland boekt, zorg voor een goede voorbereiding zodat jij optimaal kunt genieten van de tijd die je hebt. Of verras jezelf eens met een last minute zodat jij de week erna weer fris en fruitig op de werkvloer kunt staan! Goede restaurants, prachtige gebieden om te wandelen en tot rust komen zijn de basis van een geslaagde meivakantie. Waar jij die vakantie gaat doorbrengen is volledig jouw keus!

Meivakantie Duitsland
Meivakantie Frankrijk
Meivakantie Griekenland
Meivakantie Limburg
Meivakantie Noord-Holland
Meivakantie Utrecht
Meivakantie Zuid-Holland

Inloggen