Last minute Waddeneilanden

Heb je ineens zin in een weekendje weg, boek dan eens een last minute naar de Waddeneilanden! Je kunt je hier prima vermaken en even helemaal tot rust komen, dus het is de perfecte bestemming voor een korte break.

Lees meer over last minute Waddeneilanden

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Last minute Waddeneilanden

Heb je ineens zin in een weekendje weg, boek dan eens een last minute naar de Waddeneilanden! Je kunt je hier prima vermaken en even helemaal tot rust komen, dus het is de perfecte bestemming voor een korte break.

Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog vormen samen de vijf bewoonde Waddeneilanden van Nederland. Deze eilanden bevinden zich in een dynamisch gebied, wat ervoor zorgt dat de eilanden voortdurend in beweging zijn. De meeste dorpen en vakantiehuizen op de Wadden zijn dan ook gelegen aan de westkant van de eilanden, omdat door het ‘wandelen’ van de eilanden aan de oostkant grote zandbanken ontstaan. In de loop der jaren zijn daardoor al diverse huizen en dorpen in zee verdwenen. Niet elke vakantie hoeft weken van te voren te worden gepland. Soms ben je toe aan een weekend weg en heb je behoefte aan rust en ontspanning. Je wilt de drukte op werk en in huis even helemaal los kunnen laten. Een spontane last minute vakantie naar de Waddeneilanden kan een leuk idee zijn dat enkele dagen voor vertrek bij je opkomt.

Last minute weg

Een last minute reis betekent niet dat de reis één minuut voor vertrek wordt geboekt, maar kort voor vertrek. Dit kan bijvoorbeeld enkele dagen voor vertrek zijn. Het is soms kort dag om de geschikte accommodatie te vinden voor een last minute vakantie. Je kan het beste eerst voor jezelf bepalen naar welke streek of stad je wilt. Als je dit hebt bepaald, wordt de zoekopdracht al een stuk specifieker, waardoor je kan kijken naar het type accommodatie dat je het liefste boekt. Je kan kiezen voor een comfortabel verblijf zoals een bungalow of voor een uniek verblijf zoals een yurt of boomhut. Er zijn zelfs last minute veel verschillende mogelijkheden, waardoor je vast iets kan vinden dat het beste bij je past! Ook is het belangrijk dat je kijkt naar de locatie van de accommodatie. Heb je het liefste alleen maar natuur om je heen, dan kan je het beste kiezen voor een verblijf dat in the middle of nowhere staat. Mocht je liever wat levendigheid om je heen hebben, dan kan je ook kiezen voor een accommodatie die bijvoorbeeld op het erf van een boerderij staat.

De eilanden

Zoals we al zeiden, bestaan de Waddeneilanden uit een aantal eilanden en wanneer je nog nooit een bezoekje hebt gebracht aan één van deze eilanden, dan kan het moeilijk zijn om te bepalen welke je gaat bezoeken. Laat ons je een beetje op weg helpen, door middel van een overzicht van een aantal eilanden met elk hun bezienswaardigheden. Wanneer je weet wat er te doen is en welke vakantiehuisjes je er kunt vinden, dan kan het boeken van je last minute naar de Waddeneilanden beginnen!

Texel

We beginnen maar meteen met het grootste, Nederlandse Waddeneiland. Deze behoort overigens tot de provincie Noord-Holland en bestaat uit circa 14.000 inwoners. Op dit eiland vind je de meeste afwisseling van alle Waddeneilanden, terwijl je er toch kunt genieten van de prachtige natuur. In Texel vind je 7 dorpjes met ieder hun eigen karakteristiek, absoluut de moeite waard om te verkennen.

Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan Den Burg en laat je verrassen door de gezelligheid van het centrum. Daar kun je overigens heerlijk shoppen en prima terecht om lekker een terrasje te pakken. Uiteraard kun je in Texel ook heerlijk genieten van het strand. In Texel is het op veel plaatsen toegestaan om de hond los te laten lopen op het strand, dus ook je trouwe viervoeter gaat natuurlijk mee! Op Texel wordt er veel aan gedaan om de stranden schoon te houden, geniet dus van een fijn en schoon strand en draag zelf ook mee aan het behoud daarvan.

Als natuurliefhebber kun je je hart echt ophalen tijdens je verblijf in Texel. Je vindt hier diverse natuurgebieden, zoals prachtige duinen, nationale parken, natuurreservaten en dijken. Er zijn zeer veel fiets- en wandelroutes beschikbaar waarbij je telkens weer wordt verrast door prachtige fenomenen. Zo kun je bijvoorbeeld diverse broedvogels spotten langs de dijk en in het Nationaal Park de Duinen vind je diverse beschermde vogelsoorten!

Vlieland

Ga je voor rust, natuur en stilte? Dan is Vlieland absoluut de juiste keuze voor jou! Dit eiland staat namelijk bekend om haar rustige karakter en is bestaat uit slechts 1 dorp. Op Vlieland kun je onder andere terecht voor het maken van een zeehondentocht. Hierbij vaar je met een rubberen boot over het wad, terwijl je zeehonden spot en de prachtige natuur kunt bewonderen vanaf het water. Zeehonden zijn van nature erg nieuwsgierig, dus soms komen ze heel erg dichtbij! Vergeet dus absoluut je camera niet, al is deze ervaring op zich al iets om nooit meer te vergeten.

Vlieland-Oost

Dat is de naam van het enige dorpje dat te vinden is op Vlieland. Het dorp staat bekend om haar karakteristieke karakter en is ontzettend gezellig. Je kunt hier prima een terrasje pakken en een beetje ronddwalen door de straatjes. Ook vind je er wat winkels en kun je zelfs in dit dorp nog genieten van de rust om je heen. Vlieland is een autovrij eiland, waar geldt dat alleen eilandbewoners zelf de auto mogen gebruiken.

Terschelling

Terschelling is het derde bewoonde Waddeneiland van Nederland, wanneer je het vanuit het westen ziet. De buureilanden zijn Ameland en Vlieland. Ook hier geldt dat toerisme ontzettend belangrijk is. Toch kun je in Terschelling prima terecht voor een rustige en fijne vakantie, aangezien er slechts een paar duizend mensen op het eiland wonen. Houd je dus van rust, maar wil je wel wat meer mogelijkheden hebben dan op Vlieland? Dan is Terschelling perfect voor jou.

Dit eiland beschikt tevens over een uniek landschap waar duizenden trekvogels en zeehonden zich thuis voelen. In totaal is er zo’n 40 kilometer aan strand aanwezig. Op het eiland vind je diverse prachtige natuur, zoals duinvalleien, polders en bossen. Deze diversiteit zorgt ervoor dat je nooit uitgekeken raakt op het eiland. Breng zeker ook eens een bezoekje aan het natuurreservaat De Boschplaat.

Dit gebied ligt vlakbij Oosterend, dat één van de dorpjes is op Terschelling en is het grootste natuurreservaat van Nederland. Tijdens het broedseizoen vind je hier maar liefst zeventig vogelsoorten! Ook kun je er heerlijk wandelen door de duinen en over het strand. Vanwege de beperkte oppervlakte van Terschelling, zo’n 674 m², is dit eiland zeer geschikt om vanuit je vakantiehuisje al wandelend of fietsend te ontdekken. In totaal is er circa 70 kilometer aan fietspaden te vinden.

Flora en fauna

Kenmerkend voor de Waddeneilanden is dat zij omringd worden door water. Het gros van de aanwezige plant- en diersoorten leven daarom speciaal op en rondom de Wadden. Voorbeelden hiervan zijn zeehonden, mosselen, wadslakken, zeedonderpadden, lepelaars en meeuwen. De visrijke wateren, de getijden en het spel van water en wind maken het Waddengebied voor hen de ideale leefomgeving. Wil jij graag zeehonden zien? Dan is een bezoek aan één van de Waddeneilanden zeker iets voor jou! Vanuit de duinen of vanaf een boot is de kans groot dat jij één van deze dieren spot.

Activiteiten

Wie op zoek is naar een ontsnapping aan de dagelijkse drukte, moet zeker eens een bezoek brengen aan een vakantiehuis op één van de Waddeneilanden. Hier hoef je je even geen zorgen te maken over bomvolle agenda’s en het afgaan van afspraken, zodat je helemaal op adem kunt komen. Een last minute vakantie met je partner, familie of vrienden moet af en toe eens kunnen. Het is het ideale moment om even te ontspannen, te genieten en leuke herinneringen te creëren. Of je nu tot rust wil komen, wil genieten in de natuur of op zoek naar onbekende plekjes in de omgeving. Sommige mensen hebben tijdens de week zoveel stress dat ze in het weekend het liefst ontstressen door een fysieke activiteit te ondernemen. Zo houden sommigen van een lange wandeling in de natuur, terwijl anderen dan weer liever er met de fiets op uit trekken.

Natuurliefhebbers grijpen iedere kans om wat tijd te spenderen in de natuur. De meeste natuurgebieden hebben heel wat wandel- en fietsroutes waarmee je gemakkelijk een weekend en langer kan vullen. Online zijn vaak veel fiets- en wandelroutes te vinden, maar ook bij de lokale toeristenpunten kan je vaak routes vinden. Vaak is er in de natuurhuisjes zelf ook informatie voor handen over fietstochten in de buurt van je natuurhuisje. Beleef het eilandgevoel en waai uit op het strand. Er is namelijk iets rustgevends aan het uitgestrekte strand en het geluid van de golven. Tegenwoordig vind je heel wat natuurhuisjes dichtbij het strand. Maak een tocht met een speedboot over de Waddenzee, ga watersporten of waag je aan een wadlooptocht. Bezoek je de Wadden met de kids? Dan kun je een bezoek aan Ecomare eigenlijk niet overslaan. In dit natuurcentrum kun je ontdekken hoe zeehonden en bruinvissen worden verzorgd. Ook leer je er meer over de Texelse natuur in het zeeaquarium en museum.

Overnachten op de Waddeneilanden

Misschien ben je bang dat er weinig aanbod meer is als je zo kort voor vertrek boekt. Natuurlijk loop je altijd het risico dat de accommodatie die jij het liefste boekt niet meer beschikbaar is. Maar er zal genoeg ander aanbod zijn, waardoor jouw last minute naar de Waddeneilanden een groot succes wordt! Of je nu de voorkeur geeft aan een luxe huisje of juist een eenvoudig huisje, er is zelfs last minute meer dan genoeg keuze. Voor wat voor soort natuurhuisje je ook kiest, je brengt je vakantie altijd door in de natuur en weg van de massa. Dit zorgt ervoor dat je helemaal vrij bent om je eigen plan te maken tijdens jouw vakantie in Zeeland. Tijdens jouw vakantie in een natuurhuisje in Zeeland draag je automatisch bij aan een groenere aarde. Voor elke geboekte nacht planten wij namelijk namens jou een boom, zodat we er samen voor zorgen dat de natuur op onze aardbol behouden blijft.

Eens wat anders!

Bij Natuurhuisje kun je ook zeer goed terecht wanneer je op zoek bent naar een origineel verblijf. Wij hebben voor ieder wat wils en vinden het leuk om de meest unieke verblijven voor jullie te selecteren. Ook op de Waddeneilanden vind je diverse, originele groepsaccommodaties. Wanneer je een last minute boekt, kom je soms juist de meest leuke accommodaties tegen. Juist omdat het huisje wat je graag had willen boeken al bezet is, ben je verplicht om nog even verder te zoeken. Op die manier heb je dus kans om juist iets unieks en gaafs tegen te komen!

Waar je vroeger misschien alleen maar kon kiezen uit de grootte van je kamer en het aantal bedden, is dit nu dus helemaal anders! Sowieso verblijf je bij Natuurhuisje altijd in een geweldige accommodatie waarbij gedacht is aan mensen die rust, natuur en privacy zoeken. Sommige van de verblijven staan dan ook in the middle of nowhere, terwijl anderen weer op een kleinschalige camping of vakantiepark staan. Wanneer wij het hebben over een camping of vakantiepark, dan staan daar trouwens nooit meer dan 30 accommodaties. Hierbij zetten we voor je op een rijtje wat voor soort unieke verblijven je bij ons kunt vinden.

Een safaritent!

Je wilt graag eens in een tent verblijven, máár kamperen is dus echt helemaal niks voor jou. Tenminste, het opzetten van de tent, de luchtbedden opblazen, en meer van dat soort dingen. Nee dat is niet voor jou weggelegd of dat voelt voor jou niet als ‘vakantie’. Overweeg dan eens een verblijf in een safaritent! Wanneer je namelijk kiest voor een safaritent, dan voel je je echt één met de natuur. Zo’n tent ziet er hartstikke leuk uit, hij staat al (gelukkig!) én hij is al volledig ingericht dus je kunt er zo in. Arriveer op je bestemming, pak je spullen uit en laat de vakantie maar beginnen.

Verblijven in een yurt

Misschien heb je er wel eens van gehoord of misschien ook niet. Vroeger werden yurts namelijk alleen gebruikt door rondtrekkende nomaden. De nomaden gebruikten deze voor bewoning, terwijl ze rondtrokken met hun vee. Tegenwoordig is het dus ook een origineel vakantieverblijf voor toeristen! Een yurt is een traditionele ronde tent en heeft altijd een zeer gezellige uitstraling en geeft een warmtelijk gevoel. Je kunt een yurt ook wel zien als een soort tent, maar dan veel gezelliger! Verblijven in een yurt is gewoon een ervaring dat je echt een keer mee moet maken. Onze yurts bevinden zich uiteraard middenin de natuur en dit is dan ook dé perfecte manier om je één met de natuur te voelen. Uiteraard zijn de yurts gewoon voorzien van alle dagelijkse benodigdheden en kom je absoluut niets te kort! Ben jij dus van plan om een last minute naar de Waddeneilanden te boeken? Kijk dan zeker eens voor een yurt in de buurt!

Tiny house

Wil jij eens ervaren hoe het is om minimalistisch te leven? Ervaar dit gevoel dan eens in een tiny house! Deze accommodatie is ontstaan uit de beweging van het minimalisme, waarin wordt geloofd dat je maar weinig nodig hebt om je gelukkig te voelen. Het idee daarachter is dan ook dat je niet veel spullen nodig hebt, maar gebruik maakt van de dingen die echt noodzakelijk zijn. Het begon als een beweging in Amerika, maar is inmiddels in Europa ook zeer populair als vakantieverblijf! Wanneer je een keer echt wilt ervaren hoe het is om minimalistisch te leven, maar je hebt geen zin om bij aankomst de tent op te moeten zetten, dan is een Tiny House perfect voor jou! Je arriveert op je bestemming en je stapt gewoon naar binnen, dus je hoeft niet eerst te stoeien met tentstokken of de luchtbedden op te blazen voordat je kunt gaan relaxen. Stap je Tiny House binnen en ontdek hoe leuk en knus het huisje van binnen is. Kies voor jouw last minute vakantie op de Waddeneilanden dus eens voor een Tiny House!

Zien we je binnenkort?

Het leuke van een last minute boeken is natuurlijk dat je op dit moment waarschijnlijk nog gewoon aan het werk bent. Maar volgende week kun je zomaar al op jouw vakantiebestemming zitten! Ben je er echt even aan toe om er tussenuit te gaan en even lekker bij te komen of te genieten van de mooie natuur? Dan is een last minute naar de Waddeneilanden echt perfect voor jou. Alleen de reis ernaartoe is natuurlijk al hartstikke leuk.

Op onze website vind je tientallen natuurhuisjes op de Waddeneilanden, allen variërend in prijsklasse en luxeniveau. Zo hopen we dat er voor iedereen een geschikt huisje tussen zit! Heb je hulp nodig bij het vinden van jouw volgende vakantiehuis of vakantiebestemming, dan helpen wij je graag. Voor vragen, boekingen en tips zijn wij bereikbaar per telefoon, via social media of per e-mail. Begin meteen met het selecteren van je wensen en laat je verrassen door ons grote aanbod van last minute vakanties. Hopelijk zien we je snel!