Last minute

Voor een last minute vakantie in de natuur zit je goed bij Natuurhuisje. Verwen jezelf en ga er een paar dagen tussenuit. Ook last minute zijn er nog veel huisjes beschikbaar in ons aanbod, in binnen- en buitenland. Ontdek ons last minute aanbod!

Lees meer over last minutes
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Last Minute

Voor een last minute vakantie in de natuur zit je goed bij Natuurhuisje. Verwen jezelf en ga er een paar dagen tussenuit. Ook last minute zijn er nog veel huisjes beschikbaar in ons aanbod, in binnen- en buitenland. Ontdek ons last minute aanbod!

Wat is een last minute?

Bij een last minute vakantie boek je je vakantie een paar weken tot een paar dagen voor vertrek. Op de website van Natuurhuisje tonen wij je ons aanbod met beschikbaarheid in de komende 4 weken. In veel gevallen zit daar een mooie korting aan vast. De eigenaren van de huisjes willen zeker zijn dat zij hun vakantiewoning volboeken, waardoor je soms kunt profiteren van een mooie aanbieding. Dat is fijn meegenomen! Bij Natuurhuisje.nl vind je last minute aanbiedingen in Nederland, maar ook in het buitenland. Denk eens aan een last minute in Portugal, Engeland of Oostenrijk. In iedere maand hebben wij fijne last minutes, zoals in april, juni, juli, augustus en september.

Last minute overnachting

Wanneer je een keer een lang weekend of midweek vrij bent, is het fijn om er even tussenuit te gaan. De dagelijkse sleur loslaten, tot rust komen en energie opdoen om er weer tegenaan te gaan. Een last minute brengt je een nieuwe ervaring. Boek spontaan een last minute overnachting en ontdek nieuwe plekken. Of je dat nu doet met je partner, met het gezin of met vrienden, we hebben een huisje dat bij je past. Boek eens een bijzondere overnachting en verblijf in een tiny house, huisje in het bos of aan het water. Geniet in luxe op een last minute glamping, villa met eigen zwembad of yurt. In een groot deel van onze vakantiehuizen mag je hond mee, wel zo fijn. Filter bij reisgezelschap op het aantal viervoeters dat je mee wil nemen tijdens je last minute om alle geschikte huisjes te ontdekken.

Last minute in Nederland

Een last minute in eigen land is makkelijk te boeken. Je bekijkt een paar dagen van te voren het weerbericht. Blijft het droog? Boeken maar! In ons eigen land is nog zoveel moois te ontdekken. Met 21 nationale parken en nog meer natuurgebieden, is er altijd wel een huisje te vinden dat omgeven is door natuur. Verblijf een paar nachten op de Veluwe en maak lange wandelingen over de Posbank, langs de schaapskooi en over de heideheuvels. In het zuiden verblijf je in een vakantiewoning nabij Maastricht, waarbij je een wandeling maakt door de vele grotten onder begeleiding van een gids.

Populaire last minute bestemmingen

Via Natuurhuisje.nl boek je de mooiste last minutes in een vakantiehuisje. Van een last minute overnachting aan zee, een last minute in de herfstvakantie of rond kerst, tot aan een last minute met je hond. En dat alles op de mooiste bestemmingen. Lees meer over populaire last minute bestemmingen:

Trek de natuur in tijdens je last minute in een vakantiehuisje

Limburg

Als natuurliefhebber ben je in Limburg op de goede plek om eens lekker tot rust te komen, maar ook om eropuit te gaan en te genieten van de omgeving rondom je vakantiehuisje in Limburg. Naast de uitgestrekte natuur, bruist Limburg ook door het culturele erfgoed en haar geschiedenis. In Zuid-Limburg mag een bezoek aan de mergelgrotten in het schilderachtige Valkenburg zeker niet ontbreken. Het eeuwenoude gangenstelsel is maar liefst 250 kilometer lang. In de mergelgrotten is van alles te doen, van een tour op een mountainbike tot het bezoeken van Europa’s grootste ondergrondse kerstmarkt.

Limburg kent een groot fietsknooppuntennetwerk. Zo is er bijvoorbeeld een Drie Grenzenroute en een Heideroute. In het voorjaar is de Aspergeroute een aanrader. Deze route van 47 kilometer start in Arcen en passeert diverse plekken waar asperges groeien. Je komt langs de beste restaurants die gerechten met het witte goud op de menukaart hebben staan.

Limburg heeft diverse natuurgebieden met een groot aantal wandelroutes. Loop je liever door een stiltegebied of door de historische straten van Vaals? Welke route je ook kiest, je komt altijd wel een van Limburgs pareltjes tegen. Op vele routes raak je niet uitgekeken op de omgeving. Laat alles even op je inwerken en geniet van het moment. Teruggekomen in je vakantiehuisje is het tijd om de wandelschoenen lekker uit te trekken en te genieten van een kop koffie of thee.

Zeeland

Zeeland is een dunbevolkte rustige provincie. Het kan zomaar zijn dat je tijdens een lange wandeling in de natuur helemaal niemand tegenkomt. En soms is dat hartstikke fijn, vooral als je op vakantie gaat om even helemaal tot rust te komen. Geniet van de knisperende bladeren onder je voeten, de vogels die fluiten in de bomen en de wind die zachtjes door de bomen ruist. In Zeeland hoor je dingen waar je in het stadse leven niet eens meer aandacht aan besteed omdat ze zo gewoon zijn en omdat er zoveel andere geluiden te horen zijn die zorgen voor ruis.

Zeeland, een land in zee. Het zou zonde zijn als je tijdens je vakantie hier niet wat van meepikt. Of het nu een lange wandeling over het strand is of een boottocht, in Zeeland kun je heerlijk genieten van de Noordzee. Er zijn talloze organisaties die opties voor watersporten aanbieden, van zeilscholen tot surfen of duiken. Je kan bijvoorbeeld meezeilen op historische zeilschepen zoals de Scaldis en Morgenster. Met behulp van de schippers hijs je de zeilen, waarna je kunt genieten van de rust terwijl de wind door je haren waait en je oren het geruis van de wind opvangen.

Als natuurliefhebber is Zeeland zeker een goede keus voor een last minute vakantie. Er zijn in Zeeland 16 natuurgebieden. Zo is er bijvoorbeeld Nationaal Park Oosterschelde wat het grootste nationale park van Nederland is. Het is een wereld van getij, wind en vooral water, veel water. Door het getij is er een continu veranderend landschap. Bij eb zie je de platen en slikken, bij vloed is het een spel van wind en water. En onder water is een prachtige kleurige wereld verscholen. Achter de dijken vind je herinneringen aan het leven van de Zeeuwen met de zee in de vorm van karrevelden, inlagen en kreekgebieden.

Waddeneilanden

Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog vormen samen de vijf bewoonde Waddeneilanden van Nederland. Deze eilanden bevinden zich in een dynamisch gebied, wat ervoor zorgt dat de eilanden voortdurend in beweging zijn. De meeste dorpen en vakantiehuizen op de Wadden zijn dan ook gelegen aan de westkant van de eilanden, omdat door het ‘wandelen’ van de eilanden aan de oostkant grote zandbanken ontstaan. In de loop der jaren zijn daardoor al diverse huizen en dorpen in zee verdwenen.

Kenmerkend voor de Waddeneilanden is dat zij omringd worden door water. Het gros van de aanwezige plant- en diersoorten leven daarom speciaal op en rondom de Wadden. Voorbeelden hiervan zijn zeehonden, mosselen, wadslakken, zeedonderpadden, lepelaars en meeuwen. De visrijke wateren, de getijden en het spel van water en wind maken het Waddengebied voor hen de ideale leefomgeving. Wil jij graag zeehonden zien? Dan is een bezoek aan één van de Waddeneilanden zeker iets voor jou. Vanuit de duinen of vanaf een boot is de kans groot dat jij één van deze dieren spot.

Wie op zoek is naar een ontsnapping aan de dagelijkse drukte, moet zeker eens een bezoek brengen aan een vakantiehuis op één van de Waddeneilanden. Hier hoef je je even geen zorgen te maken over bomvolle agenda’s en het afgaan van afspraken, zodat je helemaal op adem kunt komen. Beleef het eilandgevoel en waai uit op het strand, maak een tocht met een speedboot over de Waddenzee, ga watersporten of waag je aan een wadlooptocht. Bezoek je de Wadden met de kids? Dan kun je een bezoek aan Ecomare eigenlijk niet overslaan. In dit natuurcentrum kun je ontdekken hoe zeehonden en bruinvissen worden verzorgd. Ook leer je er meer over de Texelse natuur in het zee-aquarium en museum.

Veluwe

De Veluwe als een vakantiebestemming is voor jong en oud een ware droom. Zowel volwassenen als kinderen zullen zich hier heerlijk kunnen vermaken in de natuur, door de vele mogelijke activiteiten. Waar volwassenen lange fietstochten kunnen maken of mountainbiketochten, kunnen kinderen boomhutten bouwen en spelen in de natuur. Met het hele gezin kunnen jullie paardrijden of heerlijk fietsen. Het maakt ook niet uit of je nu naar de Veluwe wilt in de zomer of in de winter. ’s Winters is het prima vertoeven op de Veluwe, want ook dan kun je de natuur in. Het landschap zal het uiteraard anders uitzien dan in de zomer, maar zeker niet minder mooi. Ook in de winter kun je je hart ophalen in de natuur en weer volledig opladen. In de zomer staat natuurlijk alles in bloei en zijn de dieren volop te zien, wat de Veluwe een heerlijke bestemming maakt voor een geslaagde zomervakantie.

Binnen de niet officieel vastgestelde grenzen van de Veluwe liggen twee verschillende nationale parken. Dit zijn het Nationaal Park de Veluwezoom en het Nationaal Park de Hoge Veluwe. Allebei zijn ze op hun eigen manier uniek en een bezoekje waard om goed te verkennen, zo vanuit je vakantiehuisje. Maar ook buiten de Nationale Parken valt er heel wat moois in de natuur te verkennen.