Last minute

Heb je ineens behoefte aan zon, zee en natuur? Of ben je plotseling een paar dagen vrij van werk en kan je wel wat ontspanning gebruiken? Verwen jezelf en ga er lekker tussenuit! Want ook last minute zijn er een hoop vakantiehuisjes te boeken waarbij jij volledig tot rust kan komen in de natuur op allerlei plekken, dicht van huis, maar ook ver weg.

Lees meer over last minutes

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Last Minute

Heb je ineens snel behoefte aan zon, zee en natuur? Of ben je plotseling een paar dagen vrij van werk en kan je wel wat ontspanning gebruiken? Verwen jezelf en ga er lekker tussenuit! Want ook last minute zijn er een hoop vakantiehuisjes te boeken waarbij jij volledig tot rust kan komen in de natuur op allerlei plekken, dicht van huis, maar ook ver weg.

Niets is leuker dan spontane ideeën. Of je nu alleen op avontuur wilt of anderen hebt die ook mee kunnen gaan, een last minute vakantie is altijd spontaan en origineel. Het vereist soms een beetje creativiteit, maar je zult verrast zijn met het resultaat. Want wie had nu een paar weken geleden gedacht dat jij morgen in een vakantiehuisje in het prachtige Portugal zou zitten? Of in een vakantiehuisje in de Zweedse bossen?

Een last minute vakantie is echt de ultieme vakantie! Wij zijn van mening dat er werkelijk niets leukers is dan op het laatste moment besluiten op vakantie te gaan. Op de website van Natuurhuisje vind je dan ook vele last minute aanbiedingen door heel Europa. In de bergen, aan zee, overal! Tijdens een vakantie die je op het laatste moment hebt geboekt, ervaar je het ware vakantiegevoel. Het is zo fijn om vanuit je accommodatie gelijk het strand of de bergen in te kunnen lopen, om bijvoorbeeld een strandwandeling te maken, te relaxen, te zwemmen of te sporten.

Heb jij al weleens een last minute vakantie geboekt of is dit je eerste keer? Hoe dan ook, bij Natuurhuisje zal je er zeker geen spijt van krijgen! De spontaniteit en daarmee de opwinding die komen kijken bij het boeken van een last minute vakantie, zijn onbeschrijfelijk. Het geeft zo’n ontzettend gevoel van vrijheid om op een op het laatste moment op vakantie te gaan! Steeds meer mensen kiezen er dan ook voor om op een last minute vakantie te gaan. Dit heeft ook alles te maken met het feit dat je met zo’n boeking flinke kortingen kunt pakken. Dit komt doordat de aanbieders graag van hun laatste lege plaatsen af willen, en daar kun jij helemaal van profiteren! Zowel voor vliegtickets en accommodaties kun je vaak scherpe prijzen pakken met een last minute vakantie. Bij Natuurhuisje vind je ook vele accommodaties die tegen lagere prijzen worden aangeboden aangezien het om een boekingen op het laatste moment gaat. Ondanks de lagere prijzen, kun je gewoon rekenen op dezelfde goede service en hetzelfde comfort in de accommodatie!

Waarom een last minute?

Laten we het eerlijk toegeven, we hebben niet vaak meerdere dagen vrij achter elkaar in een jaar en als je die dan toch hebt dan is het fijn om er even lekker tussenuit te gaan om de sleur van het dagelijks leven even te onderbreken. Even tot rust komen en actief genieten in een nieuwe omgeving doet een mens goed en zorgt voor een frisse start. Een last minute brengt je vaak op nieuwe plekken die je van tevoren niet gepland had te bezoeken en dat maakt het zo leuk. Ook voor kinderen is een last minute een leuke ervaring. Zo hebben ze ineens een leuke verrassing waar ze later hun klasgenootjes over kunnen vertellen. Super last minute vakanties zijn vaak origineel en zorgen voor ervaringen die je niet verwacht had en die vaak je verwachtingen ook nog eens zullen overtreffen!

Last minute in Nederland

Last minute in eigen land is natuurlijk de makkelijkste optie. Je hoeft geen vlucht te boeken en de reis is vaak hooguit een paar uurtjes naar je bestemming. Het is een kwestie van tassen inpakken en gaan. Zo kan je bijvoorbeeld heerlijk een paar nachtjes op de prachtige Veluwe verblijven en een lange wandeling maken over de Posbank, langs de schaapskooi en over de heideheuvels. Of ga naar het zuiden en verblijf in een vakantiehuisje in de natuur vlakbij Maastricht waarbij je een wandeling door de vele grotten kunt maken onder begeleiding van een gids. Nederland heeft oneindig veel opties en er is vast wel een omgeving waar je nog niet heel geweest bent of waar je graag nog een keer heen zou willen. Elke provincie heeft haar eigen karakteristieke plekjes en dat maakt het juist leuk. De voorbereiding is ook al een stuk makkelijker vergeleken met een vakantie naar het buitenland en het meenemen van huisdieren is vaak ook al makkelijker te regelen zodat je geen oppas hoeft te regelen!

Limburg

Als natuurliefhebber ben je in Limburg op de goede plek om eens lekker tot rust te komen, maar ook om eropuit te gaan en te genieten van de omgeving rondom je vakantiehuisje in Limburg. Naast de uitgestrekte natuur, bruist Limburg ook door het culturele erfgoed en haar geschiedenis. Mocht je in Zuid-Limburg zijn, dan mag een bezoek aan de mergelgrotten in het schilderachtige Valkenburg zeker niet ontbreken van je lijstje. Het Limburgse mergel is de naam die de bevolking heeft gegeven aan het krijtgesteente. Wat weinig mensen weten is dat als resultaat van de mergelwinning er zich nu een eeuwenoud gangenstelsel bevindt van maar liefst 250 kilometer! In de mergelgrotten is van alles te doen, van een tour op een mountainbike tot het bezoeken van Europa’s grootste ondergrondse kerstmarkt.

Limburg kent een groot fietsknooppuntennetwerk wat het bijna onmogelijk maakt om te verdwalen in een voor jou waarschijnlijk (nog) onbekende omgeving. Zo is er bijvoorbeeld een Drie Grenzenroute en een Heideroute en mocht je er in het voorjaar zijn, dan is de Aspergeroute zeker een leuk uitstapje. Deze route van 47 kilometer die start in Arcen, passeert diverse plekken waar asperges groeien en komt langs de geweldigste restaurants die gerechten met asperges op de menukaart hebben staan. De asperges staan ook wel bekend als het ‘witte goud’ van Limburg, maar worden maar 2 maanden in het voorjaar geoogst, dus wees er op tijd bij!

De diverse natuurgebieden in Limburg zijn zeker een bezoekje waard. Limburg barst van de wandelroutes en er is voor ieder wel wat passends te vinden. Loop jij liever door een stiltegebied of door de historische straten van Vaals? Welke route je ook kiest, je komt altijd wel een van Limburgs pareltjes tegen. Op vele routes raak je niet uitgekeken op de omgeving. Laat alles even op je inwerken en geniet van het moment. Teruggekomen in je vakantiehuisje is het tijd om de wandelschoenen lekker uit te trekken en te genieten van een kop koffie of thee.

Zeeland

Zeeland is een dunbevolkte rustige provincie. Het kan zomaar zijn dat je tijdens een lange wandeling in de natuur helemaal niemand tegenkomt. En soms is dat hartstikke fijn, vooral als je op vakantie gaat om even helemaal tot rust te komen. Geniet van de knisperende bladeren onder je voeten, de vogels die fluiten in de bomen en de wind die zachtjes door de bomen ruist. In Zeeland hoor je dingen waar je in het stadse leven niet eens meer aandacht aan besteed omdat ze zo gewoon zijn en omdat er zoveel andere geluiden te horen zijn die zorgen voor ruis.

Zeeland, een land in zee. Het zou zonde zijn als je tijdens je vakantie hier niet wat van meepikt. Of het nu een lange wandeling over het strand is of een boottocht, in Zeeland kun je heerlijk genieten van de Noordzee. Er zijn talloze organisaties die opties voor watersporten aanbieden, van zeilscholen tot surfen of duiken. Je kan bijvoorbeeld meezeilen op historische zeilschepen zoals de Scaldis en Morgenster! Met behulp van de schippers hijs je de zeilen, waarna je kunt genieten van de rust terwijl de wind door je haren waait en je oren het geruis van de wind opvangen.

Als natuurliefhebber is Zeeland zeker een goede keus voor een last minute vakantie. Er zijn in Zeeland 16 natuurgebieden. Zo is er bijvoorbeeld Nationaal Park Oosterschelde wat het grootste nationale park van Nederland is. Het is een wereld van getij, wind en vooral water, veel water. Door het getij is er een continu veranderend landschap. Bij eb zie je de platen en slikken, bij vloed is het een spel van wind en water. En onder water is een prachtige kleurige wereld verscholen. Achter de dijken vind je herinneringen aan het leven van de Zeeuwen met de zee in de vorm van karrevelden, inlagen en kreekgebieden.

Waddeneilanden

Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog vormen samen de vijf bewoonde Waddeneilanden van Nederland. Deze eilanden bevinden zich in een dynamisch gebied, wat ervoor zorgt dat de eilanden voortdurend in beweging zijn. De meeste dorpen en vakantiehuizen op de Wadden zijn dan ook gelegen aan de westkant van de eilanden, omdat door het ‘wandelen’ van de eilanden aan de oostkant grote zandbanken ontstaan. In de loop der jaren zijn daardoor al diverse huizen en dorpen in zee verdwenen.

Kenmerkend voor de Waddeneilanden is dat zij omringd worden door water. Het gros van de aanwezige plant- en diersoorten leven daarom speciaal op en rondom de Wadden. Voorbeelden hiervan zijn zeehonden, mosselen, wadslakken, zeedonderpadden, lepelaars en meeuwen. De visrijke wateren, de getijden en het spel van water en wind maken het Waddengebied voor hen de ideale leefomgeving. Wil jij graag zeehonden zien? Dan is een bezoek aan één van de Waddeneilanden zeker iets voor jou! Vanuit de duinen of vanaf een boot is de kans groot dat jij één van deze dieren spot.

Wie op zoek is naar een ontsnapping aan de dagelijkse drukte, moet zeker eens een bezoek brengen aan een vakantiehuis op één van de Waddeneilanden. Hier hoef je je even geen zorgen te maken over bomvolle agenda’s en het afgaan van afspraken, zodat je helemaal op adem kunt komen. Beleef het eilandgevoel en waai uit op het strand, maak een tocht met een speedboot over de Waddenzee, ga watersporten of waag je aan een wadlooptocht. Bezoek je de Wadden met de kids? Dan kun je een bezoek aan Ecomare eigenlijk niet overslaan. In dit natuurcentrum kun je ontdekken hoe zeehonden en bruinvissen worden verzorgd. Ook leer je er meer over de Texelse natuur in het zee-aquarium en museum.

Veluwe

De Veluwe als een vakantiebestemming is voor jong en oud een ware droom. Zowel volwassenen als kinderen zullen zich hier heerlijk kunnen vermaken in de natuur, door de vele mogelijke activiteiten. Waar volwassenen lange fietstochten kunnen maken of mountainbiketochten, kunnen kinderen boomhutten bouwen en spelen in de natuur. Met het hele gezin kunnen jullie paardrijden of heerlijk fietsen! Het maakt ook niet uit of je nu naar de Veluwe wilt in de zomer of in de winter. ’s Winters is het prima vertoeven op de Veluwe, want ook dan kun je de natuur in. Het landschap zal het uiteraard anders uitzien dan in de zomer, maar zeker niet minder mooi. Ook in de winter kun je je hart ophalen in de natuur en weer volledig opladen. In de zomer staat natuurlijk alles in bloei en zijn de dieren volop te zien, wat de Veluwe een heerlijke bestemming maakt voor een geslaagde zomervakantie.

Binnen de niet officieel vastgestelde grenzen van de Veluwe liggen twee verschillende nationale parken. Dit zijn het Nationaal Park de Veluwezoom en het Nationaal Park de Hoge Veluwe. Allebei zijn ze op hun eigen manier uniek en een bezoekje waard om goed te verkennen, zo vanuit je vakantiehuisje! Maar ook buiten de Nationale Parken valt er heel wat moois in de natuur te verkennen.

Last minute in het buitenland

Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om last minute naar het buitenland te gaan. Afhankelijk van waar je heen gaat, kan het zijn dat je ineens je zomerkleren weer tevoorschijn moet toveren en je slippers moet inpakken. Zo kun je in de winter bijvoorbeeld lekker ontsnappen naar de wat warmere landen om even lekker te bruinen in de last minute zon in plaats van kou zitten kleumen in Nederland. Ook qua last minutes in het buitenland hebben we een ruim aanbod en afhankelijk van je wensen, kunnen we kijken wat we voor jou (en je medereizigers) kunnen betekenen. Wie weet lig jij binnenkort wel lekker ergens aan het strand of maak je in de kerstvakantie een wandeling in korte broek in the middle of nowhere! Het voordeel is dat eventuele vliegtickets vaak ook goedkoper te boeken zijn, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om lekker met de auto te gaan en te genieten van de landschappen die je passeert tijdens je heen- en terugreis.

Tips voor last minute boeken

Mocht je ineens een paar vrije dagen achter elkaar hebben en je er tussenuit willen, dan snappen we dat het lastig is om een keuze te maken. Daarom hebben we hieronder een aantal tips verzameld om de keuze voor uw vakantiehuisje en alles wat erbij komt kijken wat makkelijker te maken.

Wees flexibel qua bestemming en aankomstdata

Laat je vooral verrassen tijdens het boeken van een last minute! Bij het boeken van een last minute aanbieding heb je natuurlijk wel minder keus dan wanneer je ruime tijd van tevoren boekt. Het kan zijn dat het vakantiehuisje wat je al een tijdje op het oog had, volgeboekt is, maar kijk vooral naar alternatieven die minstens zo leuk zijn! Wees open-minded en laat je verrassen door ons aanbod aan last minutes. Ook qua aankomstdata is het handig om wat flexibeler te zijn. Dit is natuurlijk niet voor iedereen mogelijk, maar mocht je de mogelijkheid hebben dan raden we dat zeker aan omdat het aanbod dan een stuk groter kan zijn.

Overweeg een vakantie met de auto

Omdat de aankomstdata in je geboekte vakantiehuisje al over een paar dagen kan zijn, begrijpen we dat het lastig is om nog een vliegticket te vinden wat aansluit bij uw aankomst en vertrekdatum. Overweeg daarom om eens een vakantie met de auto te gaat of misschien zelfs met de bus of trein! De opties zijn eindeloos en met deze vervoersmiddelen bent u vaak al een stuk flexibeler en het is ook nog eens een stuk milieuvriendelijker, een win-win situatie!

Vergeet geen spullen

Het kan zijn dat je ineens over een paar dagen al vertrekt en het is daarom belangrijk een lijstje te maken met wat je allemaal nodig hebt. Hoe gaat het weer zijn waar je heen gaat? Heb je zonnebrandcrème nodig of moet je juist je winterjas en handschoenen tevoorschijn halen? Neem de tijd om alles in te pakken en dubbelcheck of je niks vergeten bent zodat jij straks tijdens je verblijf in een vakantiehuisje vooral kan genieten van de natuur en niet van hier naar daar hoeft te rennen om nog van alles te kopen.

Al met al brengt een last minute vakantie boeken veel positieve verrassingen met zich mee en het is een unieke manier om eens iets anders te zien. Zowel in Nederland als buiten Nederland zijn er voldoende opties voor last minute vakanties te vinden op onze website. Kijk lekker even rond en wie weet verblijf jij op korte termijn al in een van deze gezellige natuurhuisjes!