Last minute wintersport

Niet elke vakantie hoeft weken van te voren te worden gepland. Soms ben je toe aan een vakantie en heb je behoefte aan rust en ontspanning. Je wilt de drukte op werk en in huis even helemaal los kunnen laten. Een spontane last minute wintersport vakantie kan een leuk idee zijn dat enkele dagen voor vertrek bij je opkomt. Bij Natuurhuisje zijn er verschillende vakantiehuisjes op wintersport bestemmingen die ook last minute nog beschikbaar zijn.

Lees meer over last minute wintersport

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Last minute wintersport

Niet elke vakantie hoeft weken van te voren te worden gepland. Soms ben je toe aan een vakantie en heb je behoefte aan rust en ontspanning. Je wilt de drukte op werk en in huis even helemaal los kunnen laten. Een spontane last minute wintersport vakantie kan een leuk idee zijn dat enkele dagen voor vertrek bij je opkomt. Bij Natuurhuisje zijn er verschillende vakantiehuisjes op wintersport bestemmingen die ook last minute nog beschikbaar zijn.

Last minute weg

Een last minute reis betekent niet dat de reis één minuut voor vertrek wordt geboekt, maar kort voor vertrek. Dit kan bijvoorbeeld enkele dagen voor vertrek zijn. Het is soms kort dag om de geschikte accommodatie te vinden voor een last minute vakantie. De drukke maatschappij kan ervoor zorgen dat je te weinig tijd over hebt om door te brengen met je familie. Er is altijd wel iets die moet gedaan worden. Een weekendje weg garandeert je echter de tijd om met je familie door te brengen. Geen druk gezinsleven, werk, hobby’s of sociale verplichtingen. Het moment om de band met de personen die echt tellen te versterken. Naast het wegwerken van de stress zorgt een weekendje weg er ook voor dat je een buffer opbouwt tegen komende stress. Wat tijd spenderen in de natuur zal je makkelijker doen relativeren en je gelukkiger doen voelen.

De Alpen

De Alpen liggen verspreid over Frankrijk, Italië, Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland en Slovenië en zijn erg populair bij wintersporter. Er zijn honderden verschillende skigebieden te vinden in de Alpen, waarvan tientallen deels op een gletsjer gelegen zijn. Hierdoor kan er het hele jaar door geskied worden. Vooral Zwitserland en Oostenrijk zijn populaire wintersportbestemmingen bij Nederlanders. Een van de beroemdste skioorden in Zwitserland is Sankt Moritz. Dit dorp is erg hoog gelegen en wordt omringt door vele kilometers piste. In deze plaats zijn ook al twee keer de Olympische winterspelen gehouden.

In Oostenrijk vind je in bijna alle wintersportplaatsen een geschikte piste. Het maakt dus niet uit of je een beginner bent of dat je al meer ervaring hebt. Bekende skigebieden zijn Tirol, Ski Amadé, Serfaus en Nauders. Hiernaast zijn er nog vele andere skigebieden die minstens net zo interessant zijn. Het fijne aan een wintersport in de Alpen is dat je erop kunt rekenen dat je de beste skipistes aan zult treffen wat betreft kwaliteit. Er wordt namelijk veel geïnvesteerd in het skitoerisme, wat zich uit in de modernste skiliften, waar jaarlijks miljoenen aan uit worden gegeven. Ook op het gebied van wellness en restaurants zien we meer en meer opties. Dit kan je vakantie écht compleet maken!

In het skigebied waar je besluit te verblijven, is zeker weten een gebied te vinden zonder skipistes waar je heerlijk kunt wandelen. Zo kun je op een wat meer relaxte manier van de prachtige natuur en vergezichten genieten. Tijdens je wintersportvakantie kun je ook kijken of er in de buurt een arrenslee rit wordt aangeboden. Een erg originele en bijzondere ervaring die je niet snel zult vergeten!

Sfeervolle wintersportdorpen

Een sfeervol wintersport dorp bestaat volgens vele wintersporters uit authentieke huisjes, een beekje dat door het dorp stroomt en vooral de dikke laag sneeuw die alles bedekt. Het dorp Bettmeralp is een van de dorpen die aan deze punten voldoet. Het dorp is gelegen in het schitterende landschap van de Aletsch gletsjer. Dit is de grootste gletsjer van de Alpen en het gebied staat helemaal op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het dorp is geheel autovrij en heeft prachtige houten chalets die in een klassieke stijl gebouwd zijn. Door de hoge ligging, ligt er vaak het hele jaar door sneeuw.

Ook het dorp Filzmoos wordt gezien als een sfeervol wintersportdorp. Dit dorp is onderdeel van het skigebied Salzburger Sportwelt Amadé, maar is gelegen in een zijdal. Vooral voor families is dit een leuk dorp. In het midden staat een kerk, omringt door authentieke chalets en huizen en daaromheen zijn de alpenweides en hoge bergtoppen te zien. Het dorp Alpbach is ooit benoemd tot mooiste dorp van Europa. Met zijn ligging onder de Wiedersbergerhorn in een hoogdal is de ligging schitterend. De omgeving van dit dorp is erg indrukwekkend! Populair bij Nederlanders is het dorpje Hinterglemm. Samen met Saalbach vormt het dorp een groot skigebied, maar ondanks de populariteit vind je hier nog steeds chalets en hotels in een traditionele stijl. Als je net iets boven het dorp verblijft heb je een schitterend uitzicht op het lager gelegen gedeelte.

Overnachten met Natuurhuisje

Misschien ben je bang dat er weinig aanbod meer is als je zo kort voor vertrek boekt. Natuurlijk loop je altijd het risico dat de accommodatie die jij het liefste boekt niet meer beschikbaar is. Maar er zal genoeg ander aanbod zijn, waardoor jouw last minute wintersport vakantie een groot succes wordt!

Of je nu de voorkeur heeft voor een luxe huisje of juist een eenvoudig huisje, er is zelfs last minute meer dan genoeg keuze. Zo zijn er bijvoorbeeld yurts, safaritenten, tiny houses, watermolens en tipi’s waarin je kunt overnachten, maar ook boomhutten, kerkjes, woonboten, trekkershutten en pipowagens worden aangeboden als overnachtingsmogelijkheden. Of je nu op zoek bent naar een boomhut met wellnessfaciliteiten, een pipowagen met bedstee, een basic tipi of een trekkershut met strak design, je vindt het op de website.

Voor wat voor soort natuurhuisje je ook kiest, je brengt je vakantie altijd door in de natuur en weg van de massa. Dit zorgt ervoor dat je helemaal vrij bent om je eigen plan te maken tijdens jouw bijzondere overnachting. Of je nu voor een actieve vakantie gaat of juist voor een ontspannen relaxvakantie, beide zijn mogelijk. Tijdens jouw vakantie in een natuurhuisje in Europa draag je automatisch bij aan een groenere aarde. Voor elke geboekte nacht planten wij namelijk namens jou een boom, zodat we er samen voor zorgen dat de natuur op onze aardbol behouden blijft.