Last minute Zuid-Spanje

Ken je het gevoel dat je er opeens achter komt dat je nog helemaal geen vakantieplannen hebt terwijl de zomervakantie nog maar een paar weken weg is? Op zo’n moment is het boeken van een last-minute vakantie een ideale oplossing. Zuid-Spanje zit namelijk vol bijzondere plekken en natuurlijk ook heerlijk eten.

Lees meer over last minute Zuid-Spanje
Lees meer over:

Last minute Zuid-Spanje

Ken je het gevoel dat je er opeens achter komt dat je nog helemaal geen vakantieplannen hebt terwijl de zomervakantie nog maar een paar weken weg is? Op zo’n moment is het boeken van een last-minute vakantie een ideale oplossing. Zuid-Spanje zit namelijk vol bijzondere plekken en natuurlijk ook heerlijk eten.

Wat te doen in Zuid-Spanje

Zuid-Spanje staat bekend om de zon, de zee en het strand. Hier mag je ook zeker gebruik van maken tijdens je welverdiende vakantie! Toch is het ook leuk om zo nu en dan een uitstapje te maken, of om mee te doen aan wat leuke, nieuwe activiteiten. Zo kan je gaan duiken aan de kust en de bijzondere wereld beneden de zeespiegel ontdekken. Maak er een spel van en probeer zo veel mogelijk verschillende dier- en plantsoorten te identificeren! Blijf je liever boven de wateroppervlakte, dan is een cursus surfen misschien wel wat voor je. Trotseer de ruige golven en laat je balans zien op een mooi surfbord. Op het land kan je ook genieten van de prachtige natuur terwijl je aan het paardrijden bent. Galoppeer over het zand alsof je een beroemde filmster bent. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om een lange wandeling te maken door de wijngaarden, weilanden, bossen, en heuvels. Pak gerust de fiets als je een langere afstand wil afleggen, of huur een quad om lekker over de afgelegen wegen te crossen. Hoewel het officieel niet meer in zuid-Spanje ligt, kan je ook naar Gibraltar reizen om daar met de boot een dagje uit naar Marokko te gaan. Zo heb je gelijk twee landen in één dag te pakken!

Natuur in Zuid-Spanje

Wanneer je Zuid-Spanje zegt, krijg je Andalusië terug. Dat komt omdat dit een groot en uitgestrekt gebied is en helemaal doorgaat tot aan Gibraltar. Voor de natuurliefhebbers valt hier gelukkig genoeg te beleven. Breng eens een bezoekje aan de Sierra Nevada. Dit is een gebergte in Spanje dat tot een grotere keten behoort. In totaal kan je hier zestien bergtoppen vinden die allemaal hoger zijn dan 3000 meter, dat is nog eens een flinke klim. In de winter kan je hier goed skiën of snowboarden: een ideale bezigheid tijdens een last-minute vakantie. Hou je van zowel flora als fauna, dan ben je op de juiste plek bij Parque Nacional de Doñana. Dit nationale park huist meerdere flamingo’s en andere vogels. Hier kan je genieten van de bijzondere dieren, planten en uitzichten. Let wel op, niet alle delen van het park zijn toegankelijk!

Wanneer je van stranden houdt die nog niet te veel toerisme hebben, dan zit je goed bij Costa de la Luz. Deze prachtige kust heeft zijn naam te danken aan de vele zonuren die hier voorkomen. Zo’n 3000 per jaar (dat komt neer op 125 hele dagen zon). Een deel van dit gebied grenst aan Portugal, en het wordt in tweeën gedeeld door een rivier die uitmondt in het Nationale Park Doñana. In de omgeving zijn verschillende andere nationale parken te vinden waardoor er, naast zonnen en zwemmen, genoeg te doen is! Natuurhuisje.nl helpt je bij het vinden van de juiste Last Minute Zuid-Spanje, welke plek je ook wil bezoeken! Wist je dat wij voor elke boeking één boom planten? Twijfel dus niet en boek snel je last minute Zuid-Spanje!