Luxe huisje Ardennen

De Ardennen zijn een favoriete vakantiebestemming bij reizigers die houden van natuur, cultuur en gastronomie. De heuvelachtige landschappen, pittoreske kleine dorpjes en uitgestrekte bossen maken dat je in deze regio in Wallonië zowel actief bezig kan zijn als ontspannen. Zich uitstrekkend over de provincies Henegouwen, Namen, Luik en Luxemburg is er voldoende keuze om je vakantie door te brengen in een van onze gezellige luxe vakantiehuisjes in de Ardennen.

Lees meer over luxe huisje ardennen
Lees meer over:

Luxe huisje Ardennen

De Ardennen zijn een favoriete vakantiebestemming bij reizigers die houden van natuur, cultuur en gastronomie. De heuvelachtige landschappen, pittoreske kleine dorpjes en uitgestrekte bossen maken dat je in deze regio in Wallonië zowel actief bezig kan zijn als ontspannen. Zich uitstrekkend over de provincies Henegouwen, Namen, Luik en Luxemburg is er voldoende keuze om je vakantie door te brengen in een van onze gezellige luxe vakantiehuisjes in de Ardennen.

In de Ardennen kun je het hele jaar door heerlijk vertoeven in een luxe vakantiehuisje van Natuurhuisje. In de winter kun je in de Ardennen genieten van het mooie winterse landschap, soms wit. Een heerlijke wandeling vervolgd door lekker opwarmen in het vakantiehuisje bij de open haard. We hebben een mooi aanbod met prachtig gelegen vakantiehuizen voor groepen en gezinnen voor een weekendje weg. Ben je op zoek naar een vakantiehuisje in de Ardennen tijden oud & nieuw? Dan ben je bij Natuurhuisje.nl aan het juiste adres! In het voorjaar begint de natuur weer op te leven. De bomen krijgen bladeren, de vogels gaan weer zingen en bloemen beginnen te bloeien. Het voorjaar is dus een ideale periode om de prachtige natuur van de Ardennen eens goed waar te nemen. Vind hier een vakantiehuis in de Ardennen voor de Paasvakantie of Meivakantie.

Geniet van de ongerepte natuur

De Ardennen is een bosrijk laaggebergte in het oostelijke deel van België, Noord-Luxemburg en een klein stukje van Frankrijk. De Ardennen zijn dus een ideale vakantiebestemming voor natuurliefhebbers. Als je houdt van sportieve activiteiten is de Ardennen de ideale plek voor jou. Kanoën, raften, klimmen en mountainbiken zijn een aantal sporten die je kunt beoefenen tijdens jouw verblijf in een luxe vakantiehuis in de Ardennen. Genoeg te doen dus! De Ardennen zijn ook geschikt voor degenen die op zoek zijn naar rust en ontspanning. Loop door de prachtige natuur en bezoek de oude dorpjes met gezellige kleine straatjes en cafeetjes. Ook de kastelen en mooie grotten zijn een bezoek meer dan waard.

Vooral wandelaars kunnen hun hart ophalen in de prachtige Ardennen. Ook natuur-, vogel- en dierenliefhebbers zitten hier helemaal goed. Je kunt hier onder andere het wilde zwijn, het edelhert, de mouflon, dassen en reeën tegenkomen. Daarnaast kun je bij de rivieren diverse watervogels tegenkomen. Denk aan de waterspreeuw, de ijsvogel en de grote gele kwikstaart. Ook spechten voelen zich helemaal thuis in de Ardennen. Luister naar hun roffel en begin maar met zoeken. Daarnaast kun je er met wat geluk ook de volgende vogels tegenkomen: grauwe klauwier, taigaboomkruiper, rode wouw, zwarte ooievaar, wespendief, bosuil en de appelvink. Vertrek vroeg in de ochtend of juist wat later tegen de avond om van alles te kunnen spotten!

Jouw verblijf in een luxe huisje in de Ardennen

Aangezien ‘luxe’ voor iedereen wat anders betekent, is het moeilijk aan te geven wat er nu precies zit inbegrepen bij een luxe vakantiehuisje. Vaak betekent een luxe toch wel iets wat je thuis niet hebt, en op vakantie graag wel zou willen hebben om er maximaal van te kunnen genieten. Als jij duidelijk hebt wat luxe en comfort voor jou betekent, kun je de accommodaties hierop filteren op de website van natuurhuisje. Is een sauna voor jou bijvoorbeeld de definitie van luxe? Dan kun je daar je zoektocht op afstemmen. Ook een zwembad betekent voor velen luxe tijdens een vakantie. Hierbij geldt dat een buitenzwembad bij een luxe vakantiehuisje vaker voorkomt dan een binnenzwembad. Dit laatste maakt een verblijf wel erg geschikt voor in de winter, in plaats van alleen in de zomer.

Vind je het belangrijk zelf te kunnen koken tijdens je verblijf? Ga dan voor een luxe zoals een uitgebreide keuken in je vakantiehuisje. Of wil je graag lekker kunnen badderen? Ga dan voor een accommodatie met privé bad of jacuzzi! Al deze factoren kunnen je verblijf comfortabeler en dus luxer maken. Uiteraard ga je niet de hele vakantie in het huisje zitten. Zeker niet als je in de Ardennen verblijft. Een aantal activiteiten die je hier prima kunt gaan doen zijn bijvoorbeeld kanoën, raften, bergbeklimmen, canyoning en mountainbiken. Je kunt een luxe verblijf dan ook prima combineren met een dagje vol activiteiten. Wissel het af en kies de ene dag voor ontspanning, terwijl je de volgende dag lekker actief bent.

Het weer in de Ardennen

Kies je voor een luxe huisje in de Ardennen, dan zit je er natuurlijk het hele jaar door goed. Toch is het wel handig om te weten hoe het klimaat daar is. Als echte natuurliefhebbers en/of avonturiers is de kans namelijk groot dat jullie zoveel mogelijk buiten willen zijn. Gelukkig is dat voor het grootste deel van het jaar prima te doen! En zelfs in de winter kun je hier natuurlijk juist genieten van een dik pak sneeuw, wat soms ook wel even leuk is. Doordat de Ardennen uit verschillende delen bestaan en zelfs door verschillende landen loopt, zou je denken dat het klimaat overal erg verschilt. Toch is dat niet zo. Vrijwel over het hele gebied wordt namelijk gesproken van een gematigd zeeklimaat. Het maakt dus niet uit naar welk deel van de Ardennen je precies gaat.

Een gematigd zeeklimaat houdt in dat de zomers er vaak niet extreem warm zijn en de winters zeer mild. De temperaturen tussen de zomers en de winters verschillen dan ook niet zo extreem veel. Toch is er duidelijk sprake van de 4 seizoenen in dit gebied. Net als in Nederland kun je dan ook rekenen op de meeste zonuren in de maanden juli en augustus. Ook zijn die maanden het warmst en valt er de minste neerslag. Het grote verschil qua klimaat in de Ardennen en in ons eigen land komt door het feit dat je daar tussen de bergen zit. Zo kan de temperatuur heel anders zijn bovenop de berg dan onderaan de berg en dit geldt ook voor neerslag. Het is daarom altijd goed om het weerbericht goed te volgen wanneer je wandeltochtjes of andere activiteiten plant tijdens je vakantie in de Ardennen. Vind jouw luxe vakantiehuisje midden in de natuur op Natuurhuisje.nl!