Luxe vakantiehuis Eifel

De Eifel is een prachtig natuurgebied dat zich verspreid over zowel Duitsland als België. Ideaal dus wanneer je dichtbij huis op vakantie wilt. Natuurgebied de Eifel is een favoriet onder veel natuurliefhebbers en dat is niet onterecht. De bossen, heldere meren, hoogvlaktes en lappendekens van velden zorgen voor betoverende uitzichten. Wil je tijdens jouw vakantie van wat extra luxe genieten, boek dan vooral een luxe vakantiehuisje!

Lees meer over luxe vakantiehuis eifel
Lees meer over:

Luxe vakantiehuis Eifel

De Eifel is een prachtig natuurgebied dat zich verspreid over zowel Duitsland als België. Ideaal dus wanneer je dichtbij huis op vakantie wilt. Natuurgebied de Eifel is een favoriet onder veel natuurliefhebbers en dat is niet onterecht. De bossen, heldere meren, hoogvlaktes en lappendekens van velden zorgen voor betoverende uitzichten. Wil je tijdens jouw vakantie van wat extra luxe genieten, boek dan vooral een luxe vakantiehuisje! Hierbij geniet je van extra faciliteiten zoals een zwembad, jacuzzi of sauna. Vanuit jouw luxe vakantiehuis in de Eifel kun je gemakkelijk de schitterende, natuurrijke omgeving verkennen!

Het landschap in de Eifel

Het natuurgebied de Eifel ligt ten westen van de Rijn en ten noorden van de Moezel. Het gebied is in het westen wat lieflijker en in het oosten een stuk ruiger. Als natuurliefhebber kun je hier echt je ogen uitkijken. Het landschap in de Eifel is de laatste jaren erg ontwikkeld, vooral geologisch. Door het gebied lopen dalen die door rivieren gevormd zijn, je vindt er gelaagd hoogtes, bizarre rotsformaties en gedoofde vulkaankegels. Het park staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst wat betekend dat het hierdoor ook beschermd wordt. De natuur kan hier echt zijn eigen gang gaan en de natuurschoonheid heeft veel te bieden voor jong en oud! Tijdens een verblijf in het gebied kun je vele soorten vogels, zoogdieren, reptielen, vissen en insecten bewonderen.

Verblijf je in de Eifel dan kan een bezoek aan het Nationaal Park Eifel eigenlijk niet ontbreken. In dit park vind je een erg groot aantal verschillende dier- en plantensoorten. Van deze dier- en plantsoorten zijn er meer dan 230 bedreigd. In dit gebied leven nog wilde katten. Deze dieren zijn een zeldzame gewaarwording in het westen van Duitsland. Tijdens jouw bezoek aan het park zal het zeker niet makkelijk zijn om deze schuwe wilde kat waar te nemen. In het water van de rivieren en stroompjes leven bevers. Deze dieren bouwen hier hun dammen. Ook zijn er talrijke soorten vleermuizen en ijsvogels die genieten van de stilte en rust in het park!

Er valt hier genoeg te ondernemen

In de prachtige natuur van de Eifel kun je echt even de rust opzoeken. Maak prachtige wandelingen en fietstochten. Je kunt bijvoorbeeld een dag gaan fietsen rondom het stuwmeer de Urftsee. Mocht je hier een hele dag zijn, dan kun je overwegen om lekker te lunchen met een picknick langs het water. Erg leuk is het ook om een bezoek te brengen aan kasteel Eltz. Dit kasteel lijkt wel uit een sprookje te komen! Het kasteel staat op een steile rots en eromheen zie je niets anders dan groen. Vooral wanneer je van architectuur houdt is dit kasteel echt een droom. Het kasteel is gelegen in het Eltzerbos, wat een beschermd natuurgebied is. Door middel van een rondleiding kun je het kasteel van binnen bekijken. Voor of na jouw bezoek aan het kasteel kun je heerlijk wandelen in het Eltzerbos, dit is namelijk ook een populaire wandelbestemming!

Bekijk op deze pagina alle luxe vakantiehuizen die wij in de Eifel aanbieden!