Meivakantie Gelderland

Meivakantie Gelderland

Lees meer over Meivakantie Gelderland

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Meivakantie Gelderland

De meivakantie is een erg fijne periode om er even tussenuit te gaan. De temperaturen zijn vaak in eigen land ook al lekker. Je hoeft dus helemaal niet ver te reizen voor een heerlijke meivakantie. Denk bijvoorbeeld eens aan de provincie Gelderland. Dit is de grootste en groenste provincie van het land. Er is enorm veel te doen en te zien tijdens een vakantie in Gelderland en je zult dus niet snel verveeld raken. Er is een grote variatie aan zeldzame dieren en prachtige landschappen. De Veluwe ligt ook in Gelderland, hier kun je de prachtige natuur ontdekken met een van de vele fiets- en wandelroutes.

Verken de grootste en groenste provincie tijdens de meivakantie

Qua landoppervlakte is Gelderland de grootste provincie van Nederland. De provincie grenst aan veel andere provincies en zelfs aan Duitsland. Gelderland is niet alleen de grootste, maar ook de groenste provincie van het land. Je vindt hier erg veel natuur en er valt meer dan genoeg te ontdekken vanuit jouw vakantiehuisje. Er zijn verschillende landschappen in Gelderland. De Veluwe staat bekend om haar grote variatie aan uitgestrekte heide, zandverstuivingen en bossen. De Betuwe staat dan weer bekend om haar fruitboomgaarden en schitterende rivierlandschappen met uiterwaarden, griendbossen en een afwisseling van natte en droge gronden. Hier geniet je van prachtige uitzichten over het trage stromende water van de rivieren. En dan is er ook nog het eeuwenoude landschap van de Achterhoek. Hier verblijf je tussen boerderijen, heiden, jarenoude bomen en kronkelende beekjes. De Gelderse landschappen zijn nooit hetzelfde!

Naast de gevarieerde landschappen kent Gelderland ook een rijke verzameling aan zeldzame diersoorten. Zo is er voor ieder wat wils. Zo kent de Veluwe bijvoorbeeld haar eigen ‘Big Five’ welke bestaat uit het edelhert, de vos, de ree, het wilde zwijn en de Schotse hooglander. Verder kun je op de Veluwe de ringslang, heikikker en de zeldzame moeflon tegenkomen. Vogelliefhebbers kunnen dan weer een aantal bijzondere vogels spotten op de Betuwe. Hier heb je een grote kans om bijvoorbeeld tureluurs, kievieten en ooievaars tegen te komen. In de Achterhoek kun je ook je hart ophalen als vogelliefhebber. Hier heb je namelijk de kans om de zeldzame ijsvogel te spotten.

Onderneem een van de vele activiteiten

Je kunt tijdens jouw vakantie in Gelderland vele activiteiten ondernemen. Wil je graag wandelend of fietsend de omgeving verkennen, volg dan een van de vele wandel- en fietsroutes. Verspreid door de provincie zijn er zeker 90 wandelroutes en meer dan 100 fietsroutes. Tijdens het volgen van deze routes kom je onder andere langs prachtige natuur, oude kastelen en knusse dorpjes. Misschien kun je onderweg wel ergens stoppen om te picknicken. Wil je net iets actiever bezig zijn, ga dan eens paardrijden of skeeleren. Wil jij graag de big five van Nederland spotten? Ga dan eens mee met de boswachter. Op deze manier kom je op plekken waar je normaal gesproken niet zomaar komt en de boswachter verteld je vaak ook nog van alles over het gebied.

Op deze pagina hebben wij alle vakantiehuisjes in Gelderland verzameld die beschikbaar zijn tijdens de meivakantie.