Would you rather browse this website in English? Click here to switch to our English website.

Nachtje weg Veluwe

Voor een vakantiegevoel hoef je helemaal niet ver weg te zijn! Nederland heeft talloze plekjes in de natuur, weg van het massatoerisme waar je het echte vakantiegevoel zult ervaren. Ook hoef je zeker niet lang weg voor het vakantiegevoel, want meestal is een nachtje al genoeg om even helemaal op te laden. Dus wat dacht je van een nachtje weg op de Veluwe? Een mini vakantie in eigen land!

Lees meer over nachtje weg veluwe
Lees meer over:

Nachtje weg Veluwe

Voor een vakantiegevoel hoef je helemaal niet ver weg te zijn! Nederland heeft talloze plekjes in de natuur, weg van het massatoerisme waar je het echte vakantiegevoel zult ervaren. Ook hoef je zeker niet lang weg voor het vakantiegevoel, want meestal is een nachtje al genoeg om even helemaal op te laden. Dus wat dacht je van een nachtje weg op de Veluwe? Een mini vakantie in eigen land! Laat je verrassen door onze mooie en unieke vakantiehuisjes en geniet optimaal van jouw nachtje weg in eigen land.

Een nachtje weg in Nederland is de ideale manier om even tot rust te komen en het vakantiegevoel te ervaren, zonder bergen geld te betalen en veel reistijd kwijt te zijn. Iedereen die weleens een nachtje weg is geweest in eigen land kan dit bevestigen! Je kunt op ieder gewenst moment van de vertrekdag aanrijden naar de bestemming, genieten in de accommodatie van de luxe en het comfort, en de volgende ochtend wakker worden in de prachtige natuur, die je vervolgens kunt gaan verkennen. Ideaal! Het fijne van een 2-daagse vakantie is dat het perfect is voor een natuurvakantie. De Veluwe is natuurlijk zeker de moeite waard om volop te gaan ontdekken. Hoe doe je dat nou beter dan vanuit een Natuurhuisje?

Thuis kun je alles al volop gaan inplannen. Waar wil je allemaal naartoe, welke dieren wil je spotten en wat wil je nog meer doen tijdens deze korte trip? Misschien willen jullie de ene dag bijvoorbeeld herten gaan spotten. De dag erna kunnen jullie dan een mooie stad gaan verkennen. Ook als je met z’n tweeën gaat en de ene wil de natuur in, maar de andere wil gaan shoppen, kun je dit dus prima combineren! De Veluwe ligt verspreid door Gelderland, dus er is altijd wel een mooi natuurgebied in de buurt van een gezellige stad. Zoek samen de mooiste plek en de tofste accommodatie om te verblijven en geniet van jullie nachtje weg op de Veluwe.

De natuur op de Veluwe

De bosrijke landstreek de Veluwe bevindt zich in de provincie Gelderland. Het is veruit het bekendste natuurgebied van heel het land en daarom een must-see voor alle liefhebbers van natuur. Vanuit een vakantiehuisje op de Veluwe kan zowel jong als oud alle kanten op. Cultuur, natuur en historie komen hier namelijk samen en zorgen ervoor dat je je op de Veluwe weken kunt vermaken zonder ook maar enigszins verveeld te raken. Er is veel te zien én te doen. Je vindt er dieren, rust, ruimte en tal van outdoor activiteiten. De Veluwe is één van de pareltjes van de Nederlandse natuur.

Naast prachtige flora kent het gebied ook een gevarieerde wildpopulatie. Zo vind je er bijvoorbeeld wilde zwijnen, maar ook edelherten, boommarters en vossen. Kom het zelf beleven! De Veluwe bestaat uit zo’n 1000 km² gevarieerd natuurschoon centraal in Nederland en is daarmee ideaal voor een nachtje, weekendje of weekje weg in eigen land. Het natuurgebied bestaat voor het grootste deel uit uitgestrekte bossen, maar daarnaast vind je er ook tal van heidevelden, zandverstuivingen, vennen, landgoederen en kronkelende beken. Het Kootwijkerzand is het grootste stuifzandgebied van de Veluwe en meet zo’n 350 hectare.

Naast natuur is er nog meer te ontdekken

Een nachtje weg naar de Veluwe is voor jong en oud een ware droom. Zowel volwassenen als kinderen zullen zich hier heerlijk kunnen vermaken in de natuur, door de vele mogelijke activiteiten. Waar volwassenen lange fietstochten kunnen maken of mountainbiketochten, kunnen kinderen boomhutten bouwen en spelen in de natuur. Met het hele gezin kunnen jullie paardrijden of heerlijk fietsen! Het maakt ook niet uit of je nu naar de Veluwe wilt in de zomer of in de winter. ’s Winters is het prima vertoeven op de Veluwe, want ook dan kun je de natuur in. Het landschap zal er uiteraard anders uitzien dan in de zomer, maar zeker niet minder mooi. Ook in de winter kun je je hart ophalen in de natuur en weer volledig opladen. In de zomer staat natuurlijk alles in bloei en zijn de dieren volop te zien, wat de Veluwe een heerlijke bestemming maakt voor een geslaagde zomervakantie.

Zijn jullie op zoek naar een mooie stad om te bezoeken? Dan mag Apeldoorn zeker niet ontbreken. Hier vind je natuurlijk ook de Apenheul en Paleis het Loo. Daarnaast vind je er nog Natuurpark Berg & Bos waar je kunt genieten van watervalletjes, fonteinen, bos, wildlife en nog veel meer! Wat voor de kids ook erg leuk is, is een bezoekje brengen aan Monkey Town. Dat is een ontzettend leuk overdekt speelparadijs voor kinderen. Daarnaast barst het er van de heerlijke restaurants en gezellige straatjes. Een dagje Apeldoorn mag dus zeker niet ontbreken tijdens jullie nachtje weg naar de Veluwe.

Het klimaat op de Veluwe

In Nederland wordt gesproken van een gematigd zeeklimaat. Dat houdt in dat het er relatief vochtig is en dat er duidelijk sprake is van seizoenen. De temperatuurverschillen tussen de zomers en de winters zijn niet extreem groot en er is sprake van milde wintertemperaturen. Uiteraard staat Nederland bekend om zijn vele regen en ook op de Veluwe is dat niet anders. Toch hebben we in de zomer vaak geluk en zitten er prachtige dagen bij met temperaturen tussen de 20 en 35 graden. Heel af en toe komt er zelfs een hittegolf voorbij die zomaar een paar dagen kan duren.

Op de Veluwe is de lente de droogste periode van het jaar. Er is weinig sprake van invloed vanuit de zee, aangezien het landinwaarts ligt. Omdat de zomers steeds warmer worden is er ook meer kans op flinke regenbuien en onweer. Toch valt de meeste regen in dit gebied in de herfst. In de winter is hier ook grote kans op sneeuw, vanwege de hoge ligging van de Veluwe. Wil je als wandelaar volop van de natuur genieten en daarbij ook nog eens droog blijven? Qua temperatuur en klimaat is de lente het perfecte moment voor een nachtje weg naar de Veluwe. Je hebt dan de minste kans op regen of op hittegolven.