Nachtje weg in Nederland

Tijdens een nachtje weg in Nederland kom je volledig tot rust midden in de natuur. Nederland heeft prachtige natuurgebieden, weg van de massa. Een vakantie in eigen land is optimaal ontspannen. Ontdek een mooi nieuw gebied in Nederland tijdens een nachtje weg. Wandel door de mooiste natuurgebieden, waar het enige geluid dat je zal horen die van de vogels en de wind door de bomen zal zijn.

Lees meer over een nachtje weg in Nederland
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Nachtje weg in Nederland

Tijdens een nachtje weg in Nederland kom je volledig tot rust midden in de natuur. Nederland heeft prachtige natuurgebieden, weg van de massa. Een vakantie in eigen land is optimaal ontspannen. Ontdek een mooi nieuw gebied in Nederland tijdens een nachtje weg. Wandel door de mooiste natuurgebieden, waar het enige geluid dat je zal horen die van de vogels en de wind door de bomen zal zijn.

Ontdek Nederland

Nederland heeft veel te bieden, er is zeker een mooie plek te vinden waar je nog nooit bent geweest. Nederland is het perfecte land voor een stevige wandeling of fietstocht. Voor de afwisseling vind je door heel Nederland heen historische musea. Tijdens je nachtje weg kan je alle kanten op. Je reistijd is kort en zelfs met het openbaar vervoer ben je overal binnen no time. Zo heb je geen last op je schouders en geniet je ultiem van je nachtje weg in de natuur.

Opties voor een nachtje weg

Een nachtje weg in Nederland is de ideale manier om even tot rust te komen en het vakantiegevoel te ervaren in slechts 1 of 2 dagen. Nederland is groter dan we soms zelf door hebben. Breng jij binnenkort een bezoek aan een plattelandsdorpje in Noord-Brabant of bezoek je een vogelrijk weiland in Noord-Holland? Tijdens een nachtje weg in Zeeland waai je heerlijk uit aan het water. Door de langgerekte kustlijn met lange stranden maak je heerlijke wandelingen langs de zee. Tijdens een nachtje weg in Drenthe ontdek je de drie nationale parken die de provincie rijk is. Kies je voor een bed & breakfast, dan geniet je van een persoonlijk verblijf waarbij je je snel thuis zal voelen. In een B&B geniet je van het comfort dat je zou verwachten op een vakantie. Ervaar het echte thuisgevoel tijdens je nachtje weg in een van de aangeboden bed en breakfasts.

Jouw nachtje weg

Een nachtje weg in Nederland is dé manier om het ultieme vakantiegevoel te beleven voor 1 of 2 nachten. De meest spectaculaire plekken in de natuur liggen op kortere afstand dan je zou denken. Je kunt op de meeste plekken goed terecht voor een nachtje. Lees snel verder om inspiratie op te doen voor jouw nachtje weg in Nederland.

Natuur Nederland

Nederland heeft veel prachtige natuur te bieden. Heb je al eens gehoord van de Nieuwe Hollandse Waterlinie? In dit Noord-Brabantse gebied vind je prachtige natuur waardoor je heerlijk kunt wandelen door de graslanden, akkers, heide en meren. Ook kun je hier uitstekend geschiedenis opsnuiven. Een andere prachtige plek zijn de Oostvaardersplassen in Flevoland. Dit gebied wordt beschouwd als één van de meest ongerepte stukjes natuur in Europa. Hier vind je de zogenaamde Nederlandse Big Five bestaande uit de ree, het edelhert, het wild zwijn, de zeehond en de bever.

Natuur Zuid-Limburg

In Zuid-Limburg is prachtige natuur te ontdekken. Een prachtig natuurgebied in Zuid-Limburg, is het Buitengoed Geul en Maas. Dit langgerekte natuurgebied reikt van Schin op Geul tot Borgharen en wordt gekenmerkt door indrukwekkende rivierdalen van de Geul, de Kanjel & Gelei, de Watervalderbeek en de Maas. Hieromheen vind je prachtige landgoederen, kastelen, molens, en hoeves. Ook vind je in deze regio mergelsteilwanden. Breng een bezoek aan het Ingendael, een prachtig gebied waar plateaubos overgaat in vochtig grasland.

Drenthe

Drenthe is de dunst bevolkte provincie van Nederland en daarmee een natuurparadijs. Je vindt hier voor het grootste gedeelte landelijk gebied en 3 Nationale Parken. Dit zijn het Nationaal Park Drents-Friese Wold, Nationaal Park Dwingelderveld en Nationaal Park Drentsche Aa. Hier kun je naar hartenlust fietsen, wandelen en paardrijden, genieten van de paarse heidevelden, bossen en kuddes schapen.

Reistips Nederland

Er zijn talloze prachtige bestemmingen voor een nachtje weg in de Nederlandse natuur. Houd je van wilde dieren? Dan is een verblijf op de Veluwe een goed idee. Hier ontkom je niet aan de hertenbronst in september en oktober wanneer de herten op zoek gaan naar een nieuwe partner. Hierbij hoor je opvallende lokroepen, die door de glooiende bossen galmen. Ben jij een vogelliefhebbers? Dan is een verblijf in een van de waterrijke gebieden in Nederland een aanrader. Denk aan het Nationaal Park Lauwersmeer of de Waddeneilanden, waar je vogels kunt spotten onder het genot van een lange natuurwandeling. Wie weet spot je wel een zeehond op een van de Waddeneilanden.

Limburg

In de Schinveldse Bossen kan je echt genieten in de natuur. Dit spectaculaire natuurgebied vind je tegen de grens van Duitsland aan, het is een groen gebied waar je kunt genieten van de pure natuur. Je vindt hier onder andere een vijf-sterren wandelroute, waarbij je langs de mooiste highlights in het gebied wandelt. Zo kom langs de Schinveldse Es, de Lammendam Schans van Dal van de Roode Beek. Ga een nachtje weg met de hond en geniet samen van de mooie wandelroutes.

Zuid-Limburg

Zuid-Limburg bestaat uit verschillende, prachtige regio’s die allemaal iets unieks te bieden hebben, van heuvels tot groene weilanden tot gezellige bourgondische steden. Zo vind je in het bijna vlakke noordelijke gedeelte van Zuid-Limburg de Grensmaasvallei. Dit is een unieke regio in het weidse uiterwaardenlandschap van de Maas. Deze regio ligt op het smalste stuk van Nederland. Hier vind je Rivierpark de Maasvallei, gekenmerkt door oude stroomgeulen, dijken, uiterwaarden en prachtige flora en fauna. Je kunt dit gebied uitstekend verkennen op de fiets of met een wandeltocht. Daarnaast vind je in de Grensmaasvallei het gezellige Sittard, waar je een bezoekje kunt brengen aan de historische markt.

Heuvelland

In de regio Heuvelland vind je zoals de naam al doet vermoeden de meest prachtige heuvels. Je vindt hier groene weide landschappen en prachtige kleurrijke hoogstamboomgaarden. De uitkijk op de Geuldal zal je verbazen. Je kijkt hier uit op de grazende lammetjes. Dit Zuid-Limburgse gebied kun je uitstekend te voet of op de fiets verkennen, er zijn genoeg fiets- en wandelroutes. Als je van water houdt zit je hier goed. Heuvelland grenst voor een deel aan de maasoever, wat is ingericht als natuurgebied. Hier vind je de grootste grindplas van Zuid-Limburg, waar je verschillende watersporten kan beoefenen. Je vindt hier prachtige bloesem aan de Hoogstamfruitbomen, wat zorgt voor spectaculaire uitzichten.