Vakantiehuizen Altmühl vallei

Je moet lang zoeken voordat je een deel van Duitsland vindt, dat zo onaangetast als het Altmühltal (Nederlands: Altmühl Vallei) is. Noordwest van Kelheim, waar de Altmühl rivier zich bij de Donau voegt, biedt het Altmühltal een panorama met schapen die vredig op weilanden van dorpjes langs de rivier grazen,  overschaduwd door kalksteen kliffen met middeleeuwse kastelen.

Lees meer over vakantiehuizen in Altmühl vallei
Lees meer over:

Je moet lang zoeken voordat je een deel van Duitsland vindt, dat zo onaangetast als het Altmühltal (Nederlands: Altmühl Vallei) is. Noordwest van Kelheim, waar de Altmühl rivier zich bij de Donau voegt, biedt het Altmühltal een panorama met schapen die vredig op weilanden van dorpjes langs de rivier grazen, overschaduwd door kalksteen kliffen met middeleeuwse kastelen.

Jurrasic Zee

in het Natuurpark Altmühltal vallei kunt u spannende geschiedenis beleven: spectaculaire vondsten uit de steentijd, keltische graven en nederzettingen, fascinerende opgravingen, structuren en schatten uit de Romeinse tijd en het graf van een originele Beierse. Dit is niet verwonderlijk want de Altmühl-Jura regio trok ongeveer 80.000 jaar geleden al mensen aan. Miljoenen jaren en de sterkte van de elementaire kracht waren nodig om het landschap van het Natuurpark Altmühltal te maken tot de lagunes van de “Jurassic zee”.

Panoramaweg

Hoog boven de kronkelende Altmühl rivier loopt de Altmühl Vallei Panoramaweg (Altmühltal-Panoramaweg), door een landschap met rotsrichels, uitgestrekte bossen en jeneverbes heide. Zuid van Nürnberg volgt deze prachtige wandelroute de wendingen van de Altmühl rivier door de ongerepte natuur van Gunzenhausen naar Kelheim. Van voorzichtig stijgende rivieroever weiden, tot aan de jeneverbes struiken met hun wilde kruiden en heerlijke aroma’s tot bizarre rotsformaties met beukenbossen.

Flora en Fauna van de kalksteengroeve

De Altmühl vallei herbergt zeldzame planten en dieren. De steengroeven van de zuidelijke Frankenalb bieden onderdak aan vogelsoorten als de oehoe, raaf en rotskruiper. Door het gunstige klimaat en de kalksteen komt er een unieke flora en fauna voor, zoals je die bijna nergens anders aantreft. Een bijzonder soort is de Apollo mot daarnaast herbergt het gebied vele soorten orchideeën.