Vakantiehuizen Bergen bij Málaga

 Bergen bij Málaga is zowel de naam van het natuur park als de bergketen. De middelgrote bergen, tussen de 90 en 1030 meter, die tot het park worden gerekend hebben een oppervlakte van bijna 50 km2. 

Lees meer over vakantiehuizen in Bergen bij Málaga

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Bergen bij Málaga is zowel de naam van het natuur park als de bergketen. De middelgrote bergen, tussen de 90 en 1030 meter, die tot het park worden gerekend hebben een oppervlakte van bijna 50 km2.

Door de eeuwenlange kracht van stromend water zijn ravijnen uitgesleten en watervallen ontstaan. Er zijn ook valleien die voornamelijk met pijnbossen worden begroeid. Dit zijn Aleppo dennen die zijn aangeplant tussen 1930 en 1950 als herbebossing om te beschermen tegen overstromingen. In de 15de eeuw werd het land verdeeld waarna de eigenaren het bos kapten en olijven of wijnstokken planten. In 1544 vond de eerste grote overstroming die het begin in luide van eeuwenlang wateroverlast. In de 19de eeuw heeft men het Agujero reservoir aangelegd en de regio herbebost waarna er beduidend minder overstromingen waren.

Dichtbij de stad Malaga

Doordat het vlak bij de grotere stad Málaga is gelegen is het in het weekend druk met stadsbewoners die van de natuur komen genieten. Er zijn 5 gemarkeerd wandelingen tussen 3 en 7 km lang.

Kamelenpopulatie

Naast een van de weinige plekken in Andalusië met een kameleonpopulatie zijn er nog veel meer reptielen en amfibieën zoals de franjeteenhagedis, parelhagedis, geckos en lang-staart salamander.

Roofvogels in thermiekbellen

Bij bergen ontstaan vaak hete luchtstromingen waar roofvogels zich graag in laten meegaan, zo zijn er de slangenarend, dwergarend, havik en buizerd die allen hier ook broeden. Tijdens de migratie zweven er ook de zwarte wouw, vale gier zwarte en witte ooievaar boven het hoofd. Er zijn ook andere roofvogels maar die ziet u niet in de thermiek, dit zijn de steenuil, kerkuil en oehoe.

In het noorden van het park komt nog de originele vegetatie voor, deze bestaat voornamelijk uit kurk eik, steeneik en Portugese eik. De olijfbomen, amandelbomen en de johannesbroodboom zijn door mensen geïntroduceerd in het gebied. Onder de dennen zult u soorten als oleanders, aardbeiboom, palmboom en mirtestruik zien.